Invägning

Längd: 173cm
Vikt: 73,4kg
midjemått: 85cm (tjockaste stället)
Omkrets på lår: 60cm (tjockaste stället)
BMI: 24,5

FAKTA:
BMI är en förkortning för Body Mass Index, dvs ett mått på din vikt i förhållande till din längd. För att räkna ut sitt BMI så ska man ta sin längd i meter (i mitt fall 1,73) multiplicerat med sig självt (1,73x1,73) och dividera sin vikt i kg med den summan man får fram. I mitt fall blir det 73,4/2,9929 vilket är ungefär 24,5. Ett BMI på 25 eller mer klassas som övervikt av olika grader. BMI 18,5-24,9 klassas som normalvikt, så jag klassas som normalviktig i dagsläget. För några veckor sedan var mitt BMI över 25 faktiskt, så det är inte en riktigt korrekt "invägning", alltså en "före"-vikt som kan jämföras med min målvikt sedan (som ligger kring 67kg).

Midjemåttet är också klassat som en viktig sak att mäta i sammanhanget hälsa. Mitt midjemått på 85cm är betydligt större än jag trodde faktiskt. Man brukar säga att för kvinnor är ett midjemått under 80cm bra. Har man ett midjemått på 80-88cm ska man "se upp", och har man över 88cm anses det vara en hälsorisk. (Källa: toppform : http://svt.se/2.15856/1.343320/kolla_om_ditt_midjematt_ar_farligt?lid=puff_654705&lpos=lasMer )

Angående omkretsen på låren har jag inte hittat nån specifik fakta, men det är ändå ett mått jag gärna minskar ner. Har det senaste året ökat en del i omfång, fått köpa större kläder osv, och det ändrar jag gärna på.

Så summan av det hela är ju att jag behöver gå ner några kg till i vikt. Inte för att mitt BMI är skyhögt, utan för att få ett hälsosammare midjemått och ett mindre "lårmått".

FrukostenDagens frukost var samma som igår; filmjölk, äpple, mandel och kanel. Skillnaden mellan igår och idag är att jag kom ihåg att fota frukosten idag :)

Choklad till middag

Åh, min kompis Lina och hennes kille har varit här och sovit i två nätter, igår var vi på bio och grillade kött och åt en urgod hemmagjord potatissallad. (Receptet på salladen sist i inlägget.) En liten popcorn gled ner under filmen, som var Inception, med DiCaprio. Det var en jättebra film, se den! (Shutter Island där DiCaprio också innehar huvudrollen är också den en mycket bra film, se den också!)

Allt som allt så ska jag väga mig imorrn bitti och det blir som min invägning inför detta. Jag har försökt äta lite bättre några dagar nu i och för sig, men jag vägde inte in mig innan, så detta får duga.

Idag åt jag i alla fall lite filmjölk med mandel, äpple och kanel i, det var jättegott! Till lunch åt jag och Magnus rester från gårdagens grillning, och jag fick skitont i magen efter det. Trodde det skulle gå över efter en promenad men det blev bara värre så det blev en kort promenad. Men det gick över en stund efter att jag kommit hem ändå...

Nu på kvällen har jag ätit en måltidsersättning, en chokladkaka typ. Den är skitgod, men dom är jättedyra, 5st för 119kr. Men dom skulle jag typ kunna leva på!

Nu sitter jag och kollar lite på TV. Ska snart ta ut hundarna på dagens sista promenad och sedan gå och lägga mig, är ganska trött...


Sorry...

Har inte bloggat på skitlänge. Jag ber alla mina tusentals, nej hundra tusentals, läsare om ursäkt för denna slöhet i skrivandet som kommit över mig.

Det spårade ur lite efter min resa till Cypern, då tappade jag av någon anledning lusten att blogga. Har inte haft så mkt för mig egentligen, har bara inte riktigt orkat skriva.

Lite har dock hänt i mitt liv sedan sist jag skrev. Jag fick inte förlängd anställning som personlig assistent, vilket jag egentligen skulle vilja skriva av mig om, men sekretessen hindrar mig. Och nu i helgen har jag varit i Stockholm och Västerås för en snabb visit. Vi har varit på gröna lund och träffat kompisar till Magnus och så har vi varit hos mina föräldrar i Västerås. Under dagarna i Västerås hann vi också med en supertrevlig middag med två gymnasiekompisar till mig (vi var hemma hos den ena av dem) samt deras respektive.

Under visiten i Västerås blev jag otroligt peppad på att börja äta lite nyttigare och träna bättre. Min kära mamma har ju gått ner i vikt och blivit supersnygg! Hon har lyckats med hjälp av Itrims viktminskningsprogram som du kan läsa om här: http://www.itrim.se/
Jag tycker att Itrim har en av de sundare inställningarna till viktminskning på marknaden idag. Deras metoder baseras på vetenskapliga studier och de har en grupp forskare som konstant ser till att de är uppdaterade på aktuell forskning. De har olika metoder som man kan välja mellan beroende på hur mycket man vill gå ner i vikt, och hur snabbt man vill göra det. Tyvärr finns inte Itrim i alla städer, och jag saknar det här. Jag hade absolut varit en kund där annars. Men jag gick till Itrims lokal i Västerås och köpte på mig några av deras måltidsersättningsprodukter. Genom att byta ut enstaka måltider mot deras måltidsersättningar så minskar man energiintaget och ökar förbränningen. Jag har bland annat köpt deras frukostgröt med äpple och kanel, som faktiskt är riktigt god. Jag har också provat deras smoothie som inte alls var så god, och så deras mellanmåls-bar som däremot var smarrig. Ska uppdatera med bilder lite senare..


Viktnedgång

Jag har insett att jag har ett högre BMI än sist jag kollade. Med mina 76kg och 173cm har jag ett BMI på 25,39. Det är klassat som övervikt. Jag tycker väl kanske inte att jag är så himla överviktig, men det är en gräns jag ändå gillar att hålla mig UNDER. Jag gick ju ner till 72 innan jag for till Cypern, men i och med all mat och dryck på Cypern samt brist på motion, och dessutom en otrolig slöhet när jag kom hem, så har jag gått upp massa i vikt. Planerar dock att göra något åt saken ordentligt nu, särskilt som min mor (som jag ju tävlar lite med här) har gått ner till 70,2kg. Utan att ens försöka!! Men hon tränar mer än jag, så jag unnar henne verkligen framgången, absolut. Men jag måste skärpa mig och bli lika bra som hon på att träna och äta bra. Minst lika bra!! Jag är ju för 17 universitetsutbildad kostvetare!!

Äntligen ledig!

Jag gillar mitt jobb som personlig assistent, men det ska ändå bli skönt med en ledig dag imorrn. Just nu sitter jag och tittar på VM-finalen Holland-Spanien, och det är redan efter 18 minuter en riktigt spännande match med flera målchanser, då för Spaniens del. Jag har ju "tippat" (inte "på riktigt", med pengar, bara gissat) att Holland tar hem det, men alla verkar tro att Spanien kommer vinna, så vi får väl se... Och den lilla tyska bläckfisken Paul (hemsida: http://www.pauliepredicts.com/ ) har ju dessutom förutspått att Spanien kommer vinna. Jag ligger risigt till med andra ord.

Mer info om Paul på wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_the_Octopus
och på aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/vm2010/article7446334.ab

FotbollsgubbarSitter och kollar fotboll och äter jordgubbar. Hur mysigt och gott som helst! Fotbollen är givetvis semifinalen i VM mellan Tyskland och Spanien, och matchen gäller alltså vilket lag som får gå vidare och möta Holland i VM-finalen, och vilket lag som får spela bronsmatch mot Uruguay. Jag tror Holland tar hem VM-guldet, men många sakkunniga jag pratat med tror Spanien kommer vinna. Alltså borde Spanien rimligtvis vinna över Tyskland ikväll...

Sammanfattning

Ha ju varit på Cypern, och väl hemma har jag inte haft tid, och faktiskt ingen större lust heller, att blogga. Men här kommer en liten sammanfattning av våra 2 veckor på den grekiska ön Cypern!


Räkor, fisk, tzatsiki, grekisk sallad med fetaost och lite potatis

 

Vår resa var all-inclusive vilket innebar att vi till varje måltid hade en stor buffé att äta ifrån. Maten var för det mesta helt underbar, som den måltiden jag fotat på bilden. Framförallt räkorna var helt sjukt goda!!

 


Jag dyker från en katamaran


Vi badade och solade en massa såklart, och bland annat åkte vi på en båtutflykt med en katamaran. Vid två tillfällen under resan stannade vi och fick bada och dyka från katamaranen. Jag är inte särskilt bra på att dyka, men kul är det!

 


Jag och Magnus på en irländsk pub inne i Agia Napa

 

Vid några tillfällen tog vi oss in till stan, Agia Napa. Jag och Magnus åt bland annat på en mexicansk restaurang, och så besökte vi några uteställen vid några tillfällen. Agia Napa är ju en riktig partystad, och det var väldigt många festande ungdomar där. Nästan så vi kände oss gamla!! Men vi hade hur trevligt som helst.

 

 


Jag framför Magnus svågrar i en beach-buggy

 

Vi hyrde beach-buggys också, två stycken. Jag och Magnus åkte i den ena och Magnus svågrar i den andra. Vår var lite mindre än deras, men det var nästan bara skönt. Det var otroligt svårt att åka på vänster sida av vägen (de har vänstertrafik på Cypern) men jag klarade det ganska bra ändå. Vi åkte och kollade på lite sevärdheter, och på ett ställe badade jag. Det var hur kul som helst och helt klart värt pengarna!

 

Vid ett tillfälle under vistelsen fick vi äta a la carte, dvs inte från buffé utan serverad mat. Upplevelsen var blandad. Maten var god och middagen trevlig, men personalen sabbade det lite. Först fick Magnus systerson Simon, 3 år, myror i sin förrätt, och senare tappade en av servitörerna en kniv på Magnus pappa, som fastnade mellan hans rygg och stolens ryggstöd. Han gjorde sig inte illa, men skjortan blev ju smutsig... Så nej, det var tyvärr inte så bra som det hade kunnat vara...

 


På väg ut på morgonpromenad

 

Varannan morgon gick jag och min svärmor Eva på morgonpromenad före frukost. Hur skönt som helst, och en extra chans till lite sol är ju aldrig fel. Vi gick längs havet och promenaderna var på ca 1 timme vardera. Sedan gick jag upp på rummet, sköljde av mig i kallt vatten och så gick vi ner och åt frukost allihopa. Vi kände oss väldigt duktiga!

 


Vattenpolo

 

Det anordnades många olika aktiviteter på hotellområdet. Vi tyckte det kändes lite löjligt i början, men sedan kunde vi inte hålla oss. Magnus och de andra gubbarna aktiverade sig med beachvolleyboll, fotboll och vattenpolo. Jag deltog i vattengympa en gång, men tyckte att instruktören hade för dålig taktkänsla och halvdana övningar, så det blev inget mer av det. Jag och Magnus deltog också i kubb, som helt otroligt spridit sig så långt söderut! Det är ju ursprungligen ett Svenskt spel (från Gotland) och vi skröt om att vi var svenskar och skulle vinna osv. En hel del psykningar, vilket var jättekul. Tyvärr förlorade vi ganska hårt flera gånger, men vi skaffade oss flera vänner via kubbspelet, bland annat personal på hotellet, som höll i underhållningen, och vi umgicks senare med dem både på och efter deras arbetstider. Hur kul som helst! Bland annat for vi in till stan med dem en gång och gick ut på ett uteställe, och det var riktigt kul faktiskt.

Så sammanfattningsvis hade vi två helt underbara veckor. Jag gick upp några kilo under vistelsen dock, vilket var ganska väntat, men nu måste jag börja ta tag i träning och kost ordentligt!


RSS 2.0