Härliga fredag!



Fredagar är ju nästan alltid super. Idag började min fredag med sovmorgon och en skön promenad med hundarna, och sedan har allt det braiga bara fortsatt. Humöret är på topp och jobbet är som vanligt guld! Efter jobbet ska jag sedan få öva på mitt spinningpass som jag tror kan vara hyfsat klart nu. Jag har i alla fall en lista på lite drygt 75 minuter musik, och lite förslag på vad man kan göra på cykeln till den musiken. Så det ska bli skoj att få testa det.

Ikväll fortsätter mest troligt den trevliga dagen med lite socialt umgänge, förhoppningsvis ute på någon trevlig pub där man kan hitta sig en god öl eller två. Inte mer än så, för imorrn är ju trots allt "huvuddagen" :)

Snart klar!

Nu börjar det närma sig min premiär som spinningledare och det känns jätteroligt. I morse före jobbet passade jag på att känna lite på musikeln från cykelsadeln, och det underlättade massor. Nu är passet nästan helt klart, och imorrn efter jobbet ska jag se till att få det helt klart innan Jakob slutar jobbet, för då ska vi träna crossfit ihop! Var länge sen vi gjorde det så det ska bli jättekul.  Nu sova, natti natti!

Tillbakablick 2011



Förra året skrev jag inte detta tillbakablicks-inlägg förrän nyår passerat, men i år är jag tidigare ute!

År 2011 har varit ett händelserikt år för mig, jag har både flyttat till hus, fått fast anställning, skilt mig och blivit kär. Ett turbulent år kan man väl säga, och när det gäller skilsmässan kan jag återigen säga att jag inte tänker blogga särskilt detaljerat om det. Det hör för det första inte hit, och för det andra känns det inte riktigt ok mot övriga inblandade. Jag kan säga så mycket som att det har varit kämpigt, och att jag nog aldrig klarat av det såpass bra om jag inte haft min familj och mina vänner som stöttat mig. Älskar er massor! <3 Jag har lärt mig vilka som verkligen är mina vänner, och på så vis känns förlusten av de jag trodde var mina vänner, men som svikit på olika sätt då jag behövde dem som mest, inte riktigt lika hård.

Vad gäller övriga händelser som jag nämnde så känns det bara så jäkla bra. Jag bor kvar i samma hus som jag flyttade in i för snart ett år sedan, nu med min nya sambo Jakob som gör mig lycklig precis varje dag. Älskar dig! <3  Jag jobbar också kvar på samma ställe, har fått ytterligare arbetsuppgifter och jag trivs riktigt bra.

Så efter en något jobbig höst så känner jag mig ändå optimistisk inför det nya året. Det stora jag har lärt mig är nog att man aldrig kan förutspå framtiden och vad som kommer ske, men det är ju faktiskt bara positivt. Tänk så tråkigt det skulle vara annars!

Mysig liten träningsvärk

Har aldeles lagomt med träningsvärk idag, sådär småmysigt liksom. Man känner att man har gjort nåt dagen innan, men man plågas inte av det i varje liten rörelse man gör. Den sitter främst i bröstmusklerna, men även i mage och lår.

Sitter för övrigt och resonerar kring spinningpasset nu. Ska ju testköra lite imorrn, men har sedan en vecka tillbaka funderat kring låtar som kan passa och vara roliga att köra. Nu har jag fått lite tips och råd från min kära mamma som varit spinningledare tidigare, så nu är hjärnkontoret i full aktivitet! Ska bli skoj att få testa praktiskt på cykeln imorrn, och har jag tur får jag sällskap av sambon som kan ge feedback och tips han också :)


Lugn och skön hemmakväll



Har verkligen haft en supertrevlig helg hemma hos mina föräldrar, och umgåtts med släktingar och vänner som jag älskar! Just nu känner jag dock att "borta bra men hemma bäst" stämmer så himla bra, så efter en helg full av umgänge och aktiviteter så ska det bli såååå skönt med en lugn hemmakväll. Blir kanske en film, annars bara en bok och inte så mycket mer. :)

Härligt morgonpass!

Började dagen med att köra ett skönt stationspass med några vänner. Älskar att träna på morgonen, jag blir så PIGG resten av dagen! Imorrn blir det vilodag, ska ta skön sovmorgon och på kvällen ska jag gå på hockey, Luleå-Färjestad.

Torsdag morgon ska jag börja öva på allvar på mitt nya spinningpass. Börjar närma sig, och jag är SMÅTT nervös. Det blir det allra första passet jag ska leda någonsin, och extra nervöst är det ju eftersom det är ett pass på 75 minuter, och jag tar över det efter en ledare som är riktig cyklist! Men förhoppningsvis går det bra, jag ska försöka göra ett tokjobbigt pass som deltagarna får slita sig igenom :)

Stolt!



Ja, det är inte utan att man blir stolt över sin arbetsplats. Kolla in så många härliga kunder och instruktörer vi har, och vilken härlig stämning som råder hos oss! <3

Underbar start på dagen!


Frukost


Pga lite tajt schema idag bestämde jag mig igår för att träna innan jobbet. Eftersom jag började 6.45 i morse så tog jag första bussen som gick, och för att ändå få sova så länge som möjligt så slukade jag frukosten på bussen. Blev en "keso mellanmål" med smak av blåbär och hasselnötter (jättegod, rekommenderar varmt!) och en celsius. Tyvärr gick bussen, även om det var första för dagen, lite sent, så jag fick inte ens en kvarts effektiv träning. Jag hann springa 2km, sedan var jag tvungen att springa in i duschen, men 2km är bättre än inget alls.

Det bästa med morgonträning är hur pigg jag blir efteråt. Är aldeles hög på endorfiner och kan knappt sitta still. Blir en mycket roligare och piggare receptionist av att ha sprungit lite på morgonen. Just idag blev jag extra glad, för jag kunde springa på en lite högre hastighet på bandet än jag brukar, utan att bli jättetrött. Underbart!

I januari kommer jag få ett nytt jobbschema där jag börjar kl 9.00 varje morgon. Då hinner jag träna lite längre innan jag börjar, och åtminstone 2ggr/vecka brukar det gå spinningpass. Det är en helt perfekt start på dagen, så jag längtar redan nu tills det nya schemat träder i kraft. Tills dess funkar ju det här också, även om jag inte hinner träna så länge.

Helt slut


Bild från Gainomax.com

Är helt färdig efter stationspasset jag berättade om igår, och körde imorse. Jag trodde att min träningsvärk från i fredags var över, men på magstationen värkte det i övre delen av magen så mycket att jag trodde de skulle slitas ur kroppen på mig. Kunde därför inte köra lika hårt på just den övningen som sist, men i övrigt så tyckte jag att det gick bättre idag än i fredags. Jag lyckades komma lika långt eller längre på alla övningar, så detta ska jag inte ge upp! Frida som ledde passet med oss är bortrest nästa vecka, men jag ska se om jag kan dra ihop ett gäng.

Nu har jag återhämtat mig med en Gainomax proteinbar (Chocolate orange är favoriten) och taggar till inför arbetsdagen. Inget piggar upp som morgonträning!

Träningsvärk från helvetet

I fredags hade vi en sjukt trevlig dag och kväll med jobbet, som innehöll bla 14-kamp i lag (mitt lag kom 3a och jag var bäst i mitt lag! :) ) och jättegod middag. Mitt i programmet hade vi "håltimme", och då passade vi såklart på att träna. Det blev en av StiLs instruktörer Frida som höll ett litet stationspass som var rysligt tufft, och grymt skoj! Mest troligt kommer vi att ha det passet i vårt utbud inom kort. Träningsvärken jag fick efter det passet var inte av denna värld. Helt galet. På söndagsmorgonen tog jag mig inte ur sängen pga träningsvärken i armar och mage, jag fick rulla ur! Idag känns det inte så mycket längre (som tur är!), och imorrn kör vi samma pass igen, en sluten liten grupp. Ska bli spännande att se hur det går.

Passet är indelat i stationer och man arbetar repetitionsbaserat i par. Först kör man 12 reps av varje övning, sedan 11, sedan 10 osv. Man kan då mäta sina egna framgångar under terminens gång genom att man hinner längre och längre ner. Kommer man till 0 börjar man jobba sig uppåt igen. Det kommer dock ta tid innan jag kommer dit, på de flesta stationerna kom jag till 9 reps. Man jobbar i fem minuter (!) på varje station. Det är rätt länge, så vilan mellan stationerna är hela 2 minuter lång, och det behövs!

Hoppas verkligen passet dyker upp på schemat till våren, jag tror det skulle bli väldigt lyckat!

Härlig födelsedag trots halsont



Har aldrig (vad jag kan minnas) varit sjuk på min födelsedag förut, men nån gång ska ju vara den första... Igår kände jag att jag började bli sjuk, så jag avstod från träning men gick på den inplanerade massagen jag hade med Angelique, ny massör hos oss på StiL. Jag tänkte, att det värsta som kan hända är att jag blir ordentligt sjuk, och då blir jag hellre det på en gång och får det överstökat än att det ska ta flera dagar för förkylningen att bryta ut, och sedan ännu längre tid innan jag blir av med den.

Igår kväll, inatt och imorse mådde jag superkasst, så jag sjukanmälde mig från jobbet idag och har spenderat dagen på soffan sovandes eller läsandes, typ. Har inte haft någon matlust (åt 2 tuggor lasagne till lunch, sen mådde jag illa! Inte likt mig!) under hela dagen och halsen har varit uppsvullen och gjort ont. Nu mot eftermiddagen och kvällen mår jag betydligt bättre, och har fått i mig mat också (jag och Jakob lagade levergryta till middag - mums!), så imorrn ska jag tillbaka till jobbet! Känns bra, för jag har massagekunder inbokade under morgondagen, och vill inte gärna avboka och ställa in, det känns tråkigt.

Förutom halsontet har det varit en bra dag, fick presenter på sängen imorse och det har ringt släkt och familj under dagen och grattat mig. Så trots halsontet har jag haft en bra födelsedag! :)

Crossfit två dagar i rad


Torsdagens crossfitpass från Crossfit Nordic

I torsdags och igår körde vi crossfit med pass från Crossfit Nordic. Båda passen var rysligt jobbiga, men roliga, trots att jag förlorade mot Jakob båda passen!
Torsdagens met-cons var 4 varv av:
6 marklyft
20 svingar (kettlebells)
8 lateral jump burpees
16 jumping jacks

Jag var snabbare än Jakob på marklyften och svingarna, men han tog mig på burpees, jag är skitseg på dom! Ryslig övning!

Igår körde vi tillsammans med några kompisar, och då körde vi ett benpass från i tisdags:
6 prisoner jump squat
10 boxhopp
4/4 utfallshopp
4 target burpees
20 sek superplanka

Det var otroligt svettigt, och det känns lite i benen idag, även om jag trodde att jag skulle ha betydligt värre träningsvärk än vad jag faktiskt har. Kanske kommer imorrn... Vi tog aldrig nån tid på det här passet, eftersom vi tyckte det verkade svårt att själv räkna 20 sek superplanka utan en extra timer, och att det på så sätt vore orättvist att "tävla" mot varandra, men Jakob var faktiskt klar lite innan mig. Han blir bara bättre och bättre, vilket såklart är skitroligt. Men man är ingen tävlingsmänniska om man inte stör sig lite på att tappa sitt försprång, så nästa gång måste jag helt enkelt ge järnet och vinna övertygande! 

RSS 2.0