Fotosession



I måndags efter jobbet fick jag agera modell då en kollega skulle öva sig på fotografering. Kändes som väntat stelt och konstigt till en början, men sen blev det faktiskt riktigt roligt! Bilderna såg ut att bli snygga också, så förhoppningsvis kan jag snygga till bloggen lite snart med några av dom bilderna. Blir kanske flera fotosessioner. Hoppas! Det var som sagt roligt :)

Blä för snuva!

Näsan rinner och jag hostar och är hes. Har inte så värst ont i halsen lite, den kittlas bara lite, så jag tror det är grönt att träna egentligen, men skippade ändå att ta cykeln till jobbet imorse. Får bli imorrn.

Ikväll kommer min pappa med flyget hit. Han ska hjälpa mig att måla och fixa lite i huset. Ska bli jätteroligt att träffa och umgås med honom, även om vi kommer ha massa jobb att göra.


Ägg i gröten



Har testat en ny grej i gröten - ägg! Har läst om många som gjort det, men aldrig testat själv, förrän nu då. Tycker inte det smakar så mycket ägg, men det ger ju frukosten extra protein, vilket jag tycker är bra. Frukosten ska inte vara alltför snabb energi.

Min gröt:
1½ dl (fiberberikade) havregryn
½ dl frysta bär (jag har hallon & blåbär)
1½ dl vatten
1 ägg
blanda ihop, kör 2 min i micron. Klart!

Goa mackor!



Idag körde jag en skitgammal goding till mellis - tunnbröd med minitomater och purjolök. Skitgott! Purjon ger mycket smak, det tycker jag om.

Valde faktiskt det vita tunnbrödet framför det med fullkorn, eftersom det med fullkorn även hade mer socker. Me no like.

Skilsmässa



Papperna inskickade och bodelningsavtal underskrivet - kanske dax att även i bloggen avslöja att jag ska skilja mig. Det är inget jag vill blogga om direkt, det hör väl inte hemma i en träningsblogg, men det är inget jag tänker hemlighålla heller. So now you know :)

19 km stavgång


Nyss gått i mål


I söndags gick jag och Jakob stavgångsvasan 19km. Det gick jättebra, och vi hade kanonväder för promenad hela vägen, dvs mulet men uppehåll. Jakob fick problem med knät på slutet av loppet, men vi hann ändå ikapp en kvinna vi jagat de sista km. Starten gick ca kl 9 och vi var i mål ca kl 12, så jag tycker vi fick en helt ok tid.

Efter att vi gått i mål fick vi gå och duscha och sedan åt vi en skitgod lunch på ett wärdshus i närheten. Lyxade till det med öl till maten också, very najs. Sedan blev det slappande i solen (ja, vi fick lägligt nog sol på eftermiddagen) vid vattnet några timmar, och varsin glass.

Tog sedan nattåget hem, och det var första gången jag hade liggplats på nattåget. Riktigt skönt att kunna sova ordentligt, och jag blev inte alls åksjuk som jag var lite rädd för att jag skulle bli. Tåget var dessutom i tid, vilket det aldrig varit när jag åkt med det tidigare, så jag kom i hyfsad tid till jobbet på måndagen.


På väg

Nu är vi på väg söderut för att gå stavgångsvasan i Mora! Bussen skulle gå 5.40 imorse men va sen så vi kom nog iväg närmare kl 6. Vi ska va framme 21.21 ikväll, men det beror ju förstås på tåget...

Vädret ser åtminstone ut att bli bra i Mora imorrn. Skönt!

Spin/core

Körde spin/core idag. Sjukt kul, jag blev jättesvettig och jättetaggad. Kände mig stark och pigg. Riktigt roligt!

Imorrn ska vi köra ett box/fyspass med Camilla, inför en kund hon ska ha. Hon verkar rysligt peppad inför det, vilket gör mig lite smårädd. Har tränat tre dagar i rad nu och är rätt slut. Ska bli skönt med vilodag på lördag, då ska hela dagen spenderas på buss och tåg på väg till stavgångsvasan i Mora...

Härlig träning igår

Det funktionella X-fitpasset igår var riktigt roligt! Jag svettades som en liten gris, superhärligt! Nästa vecka kommer ja inte kunna gå på det passet eftersom jag jobbar sent, men kommer garanterat att gå på passet fler gånger. Jag tror att passet kommer förekomma fler gånger i veckan till hösten, men höstschemat har inte dragit igång riktigt än, så jag är inte säker. Men hoppas. :)

Funktionell träning i grupp




Ikväll ska jag för första gången testa Funktionell Crossfit på StiL. Ska bli jätteroligt att se vad det är för pass och vad vi kommer köra för övningar. Kul att träna crossfit med ett helt gäng också, även om passet än så länge ser ut att bara bli halvfullt. Men kan va skönt så det inte blir så trångt också.

Vitt



Nu har jag målat en tredjedel av mitt staket! Är sämst på att måla, kan aldrig hålla all färg där den ska va. Följden av dagens målande med vit oljefärg blev därför vita slingor i luggen, som kommer sitta kvar ett tag (har använt samma färg till kaninburar tidigare, så jag vet att det som sätter sig i håret sitter länge!). Färgen i ansiktet, på händerna och fötterna/smalbenen ska jag nu försöka skrubba bort i en skön dusch. :)

Bra dag idag

Idag är en bra dag! Skönt att cykla till och från jobbet, och trots att jag jobbade öppning så är jag rätt pigg. Ovanligt. Sov bra inatt verkar det som :)

Idag ska jag ta bort stygnen efter födelsemärkena jag tog bort för 1½ vecka sen. Äntligen! Har iofs tränat som vanligt några gånger trots att sköterskan inte tyckte jag skulle göra det förrän stygnen var borta. Men det har läkt fint och inte ömmat, så det har inte varit nån fara. Ska ändå bli skönt att bli av med stygnen. Är ju inte så fint som det är nu... :/


Snart är magen fin igen...

Stavgångsvasan



Till helgen är det dax att gå stavgångsvasan! 19 km stavgång med start i Hökberg och mål i Mora. Blir en hel del åka buss och tåg dit och hem, men annars ska det bli roligt. Hoppas bara det blir bra väder! Stavgångsvasan är en del i den "utmaning" eller tävling vi har på jobbet, personalen vs styrelsen, där man ska samla så många timmar som möjligt till sitt lag. Eftersom jag var den enda som vandrade, och då gav personalen 20 timmar, så leder vi i personalen ganska överlägset. Trevliga siffror tycker jag :)

Har inte tränat nån stavgång alls inför det här loppet, men tror det kommer gå bra ändå. :)

Skön träning idag



Kanske inte fullt normalt att vilja vara inomhus på ett gym och träna när det är underbart väder ute, men men... Körde, som vanligt, dagens pass från www.crossfitnordic.se, och idag var det ett riktigt roligt pass med hängfrivändning, situps, burpee-pull-ups och mountain climbers. Före dess blev det teknikträning med hängfrivändningar, och det kändes i axlarna sedan förra passet jag körde som också innehöll den övningen.

När jag kom hem från träningen fortsatte jag med staketet, och nu har jag borstat klart hela. Tänkte jag skulle börja måla nu på eftermiddagen, men när jag börjar vill jag måla klart hela på en gång, så jag avvaktar med det tills imorrn eftermiddag istället. Den här eftermiddagen ska jag ägna åt att slappa, umgås med hundarna och kolla lite TV. Kanske städa några kaninburar också. Imorrn ska jag börja jobba igen efter semestern, så jag ska försöka komma i säng relativt tidigt ikväll. :)


Staketfix



Dagens träning fick bli att skrubba staketet med en stålborste. Sjukt jobbigt och dötrist! Klarade av övre halvan av staketet idag, imorrn blir det undre halvan, och förhoppningsvis hinner jag påbörja målandet lite.

Har varit grymt härligt väder hela dagen, så det har varit helt ok att fixa och dona lite ute ändå. Förutom staketet har jag klippt gräset och monterat ner mitt växthus i plast. Det gick sönder redan när jag satte upp det i våras, och jag orkar inte förvara det över vintern i hopp om att det ska överleva ytterligare en sommar någon gång framöver, så det åkte i soporna. Har också hunnit sortera igenom ett av rummen på övervåningen som varit stökigt och fult ända sedan vi flyttade in i huset. Skönt att få rensa lite :)

Frukost!



Min aptit har tagit semester senaste veckorna, men nu verkar den vara åter för jag är jättehungrig, trots nattmacka inatt. Va sugen på gröt, så jag gjorde havregrynsgröt med bär, och åt 2 ägg till. Mumma!

Nu väntar en skön heldag i solen på baksidan med hundarna. :)

Lätt jogging



Gick faktiskt bra att "springa" idag, även om jag knappast sprang, jag joggade i lugnt tempo. 3 km på nästan 25 minuter. Kände mig pigg, hade nog kunnat springa längre, men va tvungen att dra mig hemåt.

Får se om det blir nån träning imorrn. Är vädret fint ska jag skura, skrapa och senare måla staketet på baksidan. Gräset behöver klippas också, så jag har att göra, vilket är rätt skönt. Nu blir det sill och potatis till kvällsmat innan jag bänkar mig i soffan i väntan på att älskade mamma ska ringa :)

Träning på egen hand



Fick inget sällskap till min träning igår, men körde ändå dagens pass från www.crossfitnordic.se:
3-3-3-3-3 hängstyrkefrivändning på 90% av kapaciteten

På tid:
500 m rodd

sedan:
10-8-6-4-2 av:
hängstyrkefrivändning (45/30 kg)
strikta pull-ups
boxhopp

Utan peppen att tävla mot någon annan, och efter att inte ha tränat så hårt på ett tag, så fick jag en rätt kass tid, men jag är ändå nöjd. Eftersom passet var väldigt fokuserat på överkroppen, så testade jag springa lite efteråt. Men det är såååå tråkigt så jag la ner det projektet ganska snabbt och solade lite solarium istället. Sedan fick jag massage av Camilla, helt underbart! Har sagt det förut och säger det igen: behöver egentligen gå regelbundet, men slarvar med det där...

Imorrn ska jag kanske springa lite på bandet. Blev inkallad att jobba idag och imorrn, så jag kan springa lite efter jobbet imorrn innan jag far hem och tar helg. Gör mig inget att jag fick komma in och jobba trots att jag egentligen har semester veckan ut. Är faktiskt rätt skönt att vara tillbaka på jobbet, och jag är glad att jag har ett jobb jag känner så med :)

Morgonpromenad



Tog en lång, skön morgonpromenad idag före frukost. Känns skönt att röra på sig lite även om jag inte får träna så hårt än.

I eftermiddag ska vi med ett gäng kompisar ut och tälta på en ö i Luleå skärgård. Blir lite grilla, lite partaj, bada, sola och umgås. Ska bli kul. :)


Träningsförbud

Idag var jag hos doktorn och tog bort några irriterande födelsemärken. Ett tvåfärgat, ett fult, och ett som satt ivägen på ett störande ställe på höften. Fick 2 stygn för vardera märke, och eftersom det ska va rent och så i det där, så sitter sterila plåster på. Sköterskan sa att dom kan lossna om jag badar eller duschar eller om jag svettas mycket, så hon tyckte inte jag skulle träna förrän jag tar bort stygnen om 1½ vecka! Jag får väl se hur det går med den saken. Kommer bli rysligt otrevligt att umgås med mig om jag inte får träna, så jag kommer försöka göra så mycket som möjligt så tidigt som möjligt. Det är ju inga stora, djupa sår direkt...

Men tur då att jag passade på att träna igår med Jakob! Vi körde dagens crossfitpass från Crossfitnordic.se, och det var verkligen ett Jakob-pass, 100% kondition:
1500 m rodd
150 DU (alternativt 450 singlar)
1500 m löpning

Jakob vann alltså. Jag gjorde en skitdålig tid, och det stör mig. Nu måste jag verkligen komma igång med konditionsträningen. Eller ja, när jag plockat stygnen alltså.. Tills dess får jag ta och träna stavgång. Ska ju snart iväg och köra stavgångsvasan i Mora, 19km stavgång. Va länge sen ja gick med stavar, så det är väl kanske bara bra att ja ägnar mig åt det nu.


RSS 2.0