Handlade idag



Några av dagens inköp på affären idag, nyttigheter till helgen och en bukett tulpaner. Köpte lite annat också, som mjölk och så, men det var så ointressant att det inte fick va me på bilden. :)

Till helgen är det ju påsk, och det kommer jag fira med oändlig omsorg om mig själv. Är nämligen "gräsänka" hela helgen, maken är alltså bortrest. Han ska till släkt i Gällivare och jag stannar hemma med hundar och kaniner för att slippa ordna med vakt åt dem. Så jag ska passa på att ta hand om mig själv, träna, göra lite hemmaspa, skämma bort mig med god och nyttig mat etc. Ska bli jättehärligt! Och bilden visar alltså lite av det jag planerar att unna mig själv denna helg.

Vill ha!

Sitter och kollar på snygga träningskläder under fukosten. Vill ha:


Etirel tanktop, 2 för 250kr


Etirel top, 150kr




Reebok top, 250kr


Nike linne, 250kr


Alla är hämtade från Inter Sports hemsida www.intersport.se
Tycker dom har riktigt bra utbud av träningskläder till rimliga priser.


Dagens enkla lunch



Pasta, rökt skinka och creme fraiche med franska örter. En matig och mättande lunch som passade mig helt perfekt! Ser ut som att jag har haft på hur mycket creme fraiche som helst, men den hann rinna ut en hel del mellan upplägget och fotot...

For me?



Idag jobbade jag öppning en vardag, pga att ordinarie personalen var på möte hela dagen. Och då kom en kund in och gav mig detta! Dagens expressen, Sofies mode, samt en liten receptbok med "smala desserter". Han hade delat ut tidningen under morgonen och hade dessa över, så då fick jag dom! Jag blev jätteglad, snacka om schysst! Så nu har jag suttit under förmiddagen och bläddrat igenom Sofies mode och blivit jättepeppad på att shoppa. Och i receptboken hoppas jag att ja hittar nåt häftigt recept på något gott att laga i påsk! Kanon!

Promenad med hundarna i plusgraderna



Idag har det inte fallit någon snö och det är nollgradigt eller någon plusgrad kanske. Känns milt och varmt ute i alla fall, och snön kramas under fötterna när man är ute och går. Hundarna fick springa lösa längs sjön idag. Hade tänkt släppa dom lösa ute på sjön men det var så mycket nysnö där så det hade blivit för djupt för dem. På en stig i skogen funkade desto bättre, där har så många gått att det är lagom upptrampat för vår trio. Det är så härligt när man kan släppa hundarna lösa, dom blir så glada och spralliga, busar en massa och springer omkring. Det är så härligt att se deras livsglädje, den är så närvarande hela tiden, de blir så lätt så glada för så lite. Tänk att vara så bekymmersfri!

En kopp kvällste



En kopp rött te är perfekt avslutning på en mysig kväll. Jag dricker gärna Liptons pyramid. Det är jättegott, och man slipper allt "småskräp" som sipprar ut ur tekulan när man har vanligt löste. Jag har gärna lite honung och en skvätt mjölk i mitt te.

Taccos!



Finns inget bättre än taccos och film en söndagskväll/eftermiddag. Måsten till min taccos: gräddfil och majs. Film till just denna middag: Oh brother where are thou? Skitbra film, har du inte sett den: se den!

Frökusar till frukost



Idag blev det två mackor till frukost, de så kallade frökusarna. Massor med goda frön på, nyttigt och smarrigt! På mackorna la jag några skivor kalkon och lite ost, och till detta drack jag Paulúns superjuice med blåbär och acai. Den är jättegod, älskar den!

Hade gärna velat ha lite gurka på mackan och en mugg filmjölk till, men jag hade ingetdera hemma. Måste handla idag...

När det gäller bröd förresten så brukar jag följa en väldigt enkel regel: inte mer än 50g kolhydrat (per 100g bröd) och det ska inte vara mer än 5% sockerarter. Det finns ju många mörka "grova" bröd som ändå innehåller massa socker, men med den här enkla regeln så kan man ändå lotsa sig igenom bröddjungeln och hitta de nyttigaste.

Middag hos svärföräldrarna



Grillat kött med bakpotatis och olika såser. Till detta en god sallad med pärltomater och fetaost. Till efterrätt åt vi toscapäron med vaniljglass. Alltid lika smarrigt att äta middag hos svärföräldrarna, och man går därifrån dubbelt så tung som man var när man kom!

Frukosten idag



Idag var jag bara sugen på fil med kanel och socker till frukost, så det var precis vad jag åt. Jag tycker allra bäst om lättvarianten av A-fil, den har perfekt konsistens och är lagom syrlig och jättegod. Mmm...

Världens bästa pizzadeg

Hittade receptet på "världens bästa pizzadeg" från www.pizzarecept.com, och testgruppen (jag och mina vänner Jakob, Jonas och Erik) är beredda att hålla med. Fluffiga kanter, god botten osv. En sats ger en plåt med ganska tjock botten och fluffga kanter. Vi dokumenterade såklart i bilder.





Vi gjorde två plåtar pizza:



Klara:


Kinamat till lunch igår



Igår åt jag kinamat på ett nytt matställe på campus. Helt otroligt hur många matställen det finns på campus i Luleå förresten! Mig veterligen finns det 5st plus två pizzerior i närheten.

Det bästa med detta kinaställe är dock att man får efterrätt (friterad banan med glass och sirap) på buffé! Man får äta så mycket man vill! Det är kanske inte bara bra eftersom man riskerar att ta ganska mycket. Det är ju så gott!! Så här mycket blev det för min del:

Pauluns juice



Idag provsmakade jag Paulúns superjuice med blåbär och acai. Jag har aldrig smakat acai förut, och har fått höra att den smakar "speciellt", så jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig. Men den var supergod! Smaken var något syrlig, kanske lite åt svart vinbär-hållet. Jag kan varmt rekommendera den och kommer absolut köpa den igen. Naturligtvis innehåller den inget tillsatt socker, men en del fruktsocker såklart eftersom det är bär i den. Men samtidigt fullproppad med massa nyttiga vitaminer!

Svettig och nöjd



Svettig och nöjd. Så beskriver man väl bäst mig när jag precis har tränat på morgonen. Det blev crosstrainer i 45 minuter, hur härligt som helst!

Diet? Nej tack!

Jag blir så bedrövad när jag läser om alla nya idéer som folk har kring viktnedgång och olika dieter. Jag tycker synd om de personer som går på dessa konstigheter eftersom att media framställer källorna som säkra och pålitliga. Jag skulle vilja be alla att sluta fokusera så mycket på sin vikt, och istället fokusera på att må bra och vara lyckliga. Du har bara en kropp - ta hand om den! Belöna kroppen (som kämpar på för din existens varje dag!) med god, hälsosam mat och rolig aktivitet. Då håller den längre och ni får ett lyckligt liv tillsammans!

Spinpump igår



Igår var jag på Spinpump, 30 min spinning + 45 min bodypump. I detta kombinerade pass så tar man bort benlåtarna i bodypumpen så passet blir lite kortare än normalt. Benen har man ju tränat på spinningen innan pumpen. Jag gillar detta kombinerade pass av två anledningar:
1. man kan köra skiten ur sig hela spinningpasset eftersom det är så kort.
2. jag gillar inte benlåtarna på spinningen, och i detta pass slipper jag ju dem!

Efter passet kom jag hem, och laddade med en bärsmoothie och ett glas mjölk:


Sen var jag så trött att jag kraschade i säng, så inlägget kommer först nu. :)

Här kommer receptet



Tacos med chipotlebiff och limebönor
4 port. 2 timmar marinering + 20 min tillagning

400g lövbiff

Marinad:
1-2 msk chipotlepasta (starkt! finns i tacohyllan)
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk kanel
1 tsk kakao
2 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
½ dl olivolja
1 msk soja
svartpeppar
1 tsk limesaft
1 tsk flytande honung

Limebönor:
1 burk borlottibönor (400 g)
2 lime
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
olivolja

Tillbehör:
tacoskal eller tortillas
strimlad isbergssallad
tomater
riven cheddarost
créme fraiche

Tillagning:
Strimla köttet. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och låt stå övertäckt i kylen i minst två timmar, gärna över natten.
Hetta upp lite olivolja och mjukstek hackad vitlök. Tillsätt de avrunna bönorna och mosa dem lätt. Riv över limeskal och pressa i cirka 1 msk saft. Smaka av med salt, peppar och en extra skvätt olivolja.
Lyft upp köttet och låt marinaden rinna av. Hetta upp en stekpanna och fräs köttet hastigt.
Bottna tacoskal eller tortillas med sallad, därefter bönor, tärnade tomater, biff, ost och en klick créme fraiche. Servera genast.


Kaka med lite failiure



Magnus fick för sig att baka en cheescake med kesella och frysta bär. Den fick eksem.
Men tydligen var den god. Enligt de som smakade...


Dagens varukorg på Ica



Matkorgen idag; massa kesella, mjölk, juice och frysta bär. Och lite till. Älskar ju min kesellaröra med frysta bär...

Iväg på middag

Blir middag hos svärföräldrarna ikväll. Detr brukar alltid vara både gott och trevligt, så det ser jag fram emot.

Vet att jag lovat lägga ut ett recept på tortillas med chipotlebiff tidigare, men har inte haft tid. Ska försöka göra det ikväll eller imorrn.

Mina vackra hundar

Ibland är det nog bara jag som tycker dom är vackra, mina hundar. Med sina stora öron och sina lustiga frisyrer ser dom ju ganska konstiga ut egentligen. Men dom är mina hundar och jag tycker dom är finast i hela världen. Zaphira till vänster och Aya till höger. Att få springa lösa ute på promenader är det bästa dom vet, dom busar och leker och verkligen njuter. Man ser deras livsglädje, och jag blir alltid jätteglad av att se dom så. Så nu ska jag ta ut dom på promenad på isen, släppa dom lösa och låta dom springa av sig lite.


Vaniljglass med varm chokladsås



Så himla gott!
(nej, det är inte nyttigt, men det är hälsosamt att låta sig äta onyttigheter ibland!)

Fick receptet på chokladsåsen av min kära svägerska Bodil.

Chokladsås a la Bodil
50 g smör
2 msk kakao
2 dl socker
½ dl mjölk

Lägg allt i en kastrull, värm tills smör smält och det blivit en sås, rör om hela tiden. Låt det koka/sjuda en liten stund under omrörning. Ju längre man kokar desto mer stelnar såsen när den kallnar, dvs när du häller den på glassen.

Njut!


Myskväll blev jobbkväll

En kollega har blivit sjuk och jag måste rycka in och jobba för henne. Det gör jag ju faktiskt så gärna, speciellt eftersom det inte är så många timmar på en fredag, eftersom vi stänger tidigare. Dessutom ställer hon alltid upp för mig, så att tvinga henne att gå till jobbet sjuk när ja själv inte hade något annat inplanerat än slappa i soffan och glo på film med hundarna.

Dessutom slutar jag åtta, så jag hinner hem i god tid till film, och får ändå flera timmar i soffan, precis som planerat!

Banan på styret i morse



Imorse var jag på spinning kl 8. Det är så himla härligt att träna så tidigt, och på ett pass som jag gillar upplägget på, med musik jag gillar. Laddade upp med en banan precis innan passet. Ska man ladda med kolhydrater inför ett pass så ska man antingen äta långsamma kolhydrater ganska lång tid innan, eller snabba kolhydrater precis när passet ska börja. En banan är perfekt. Någon gång har jag druckit en red bull precis innan också, det ger ju riktigt mycket snabb energi, men det är rent socker och är inte så nyttigt. En banan är snabba kolhydrater men den innehåller ju samtidigt vitaminer och sånt bra, så jag tar hellre en banan än en red bull.

Underbaraste maken i världen

Igår stannade min make uppe tills jag slutat jobbet, och mötte mig med hundarna när jag var på väg hem från jobbet. Tillsammans satt vi uppe och tittade på MMA och åt hallon/kesella-mix. Det händer inte varje dag direkt, och mest troligt är han jättetrött idag på grund av det. Härlig vardagslyx!


Mumsig kaka



Igår på jobbet så bjöd en av instruktörerna sina deltagare på hembakta kakor av torkad frukt, sesamfrön och nötter. Som tur var så fick hon några kakor över som vi i receptionen fick smaka. Dom var faktiskt jättegoda!

Gröt till frukost idag



Det var länge sedan jag åt gröt till frukost, men idag blev det havregrynsgröt med lingonsylt och mjölk. Man ser knappt gröten för jag vill breda ut sylten över gröten när jag äter gröt. Det ser alltså ut att vara mer sylt än det faktiskt är. :)

Solen försvinner till helgen...



Enligt Aftonladet så försvinner solen till helgen. Typiskt, jag som är ledig då. Hade ju tänkt spendera hela dagarna i en stol på altanen med en kopp varm choklad. Är ju i och för sig ledig dagtid imorrn också, får hoppas att solen inte försvunnit tills dess.

Har i och för sig varit rädd för just detta, vädret har nästan varit för bra för att vara sant de senaste veckorna. Någon gång ska det ju bli sämre också. Förhoppningsvis betyder dock att det blir lite varmare och att snön börjar smälta bort. Jag är grymt sugen på vår nu!

Pilates-dag


Idag ska jag börja sätta ihop ett pilatespass tänkte jag. Jag behöver hålla Pilatesen vid liv för att inte utbildningen jag gick sommaren 09 ska vara förgäves (och det vill jag INTE, dels tog den tid och dels kostade den pengar), och sen kan det vara bra om det skulle behövas vikarie på jobbet nån gång till ett pilatespass. Mattan ligger  bredvid mig och väntar, det är bara att sätta igång!

Inspirerande människor


Träning i full gång på "mitt" gym

Jag gillar ju det jobb jag har. Varje dag (som jag jobbar) möter jag jättemånga inspirerande människor, som är så duktiga och tränar en massa och alla är alltid så glada, och då blir jag också glad. Jag kan vara jättetrött när jag går hemifrån och känna "hur ska jag orka jobba idag?", men så kommer jag till jobbet och alla dom tankarna känns som bortblåsta! Det är ju inte alla vars arbete har den effekten, så där känner jag mig lyckligt lottad!


Drömmer...



Sitter och äter på en torr macka med skinkost på som förvisso är ganska god, men drömmer ändå om min lunch jag åt härom dagen, vändstekta ägg, stekt bacon, ruccola, spenat, avocado och majs. Så enkelt och otroligt GOTT! Får nog bli nåt liknande imorrn till lunch faktiskt...

Nya varor på jobbet



Ja, vad tycks om våra nya varor på jobbet, som är ett träningsställe? Hade ju gärna sett att utbudet blev bredare med andra varor än dessa. Till exempel nyttiga goda mackor, mer frukt (vi har banan och äpplen idag), mjölk (men förstår att det är svårt då det är kort datum på dom), yoghurtar, risifrutti mm. Hade varit så mycket roligare att kunna erbjuda sånt, för alla (läs: jag) gillar inte gainomax söta trögflytande proteindrycker...

Härligt besök på ica maxi i fredags



Visst, det var mycket folk på Ica Maxi i fredags, men desto roligare var att dom bjöd på jättemycket mat! Vi fick bla smaka quesadillas och sen muffins med sylt och grädde. Mumma!

Härlig start på dagen



Vaknar av att hunden Aya kommer och lägger sig på min arm och vill mysa. Härligt sätt att vakna på. Vi mös en stund innan vi gick upp och ut på promenad. Möts av vår goda vän solen, helt underbart! Även fast det är ganska kallt ute så spred sig värmen i kroppen, och jag bara vet att det kommer bli en bra dag!

Mumsig middag



Jättegod middag, taccos med chipotlebiff och limebönor. Jag är personligen inte så förtjust i bönor, tycker inte om konsistensen på dem, men Magnus tyckte bönorna var det godaste. Själv gillade jag biffen kombinerat med den svala creme fraichen som tog udden av den starka biffen lite.

Lägger ut receptet imorgon, är lite för trött för att orka skriva av det just nu...

Träningssuget kommer smygandes...

Sitter på jobbet och är ganska trött, fick inte så många timmars sömn inatt. Kommer nog somna framför TVn ikväll då med andra ord.

Men jag blir ganska så träningssugen här när jag sitter på jobbet, trots att jag är trött. Ska definitivt träna imorrn. Blir nog lite kondition på egen hand och sedan ett pass core mitt på dagen. Jobbar på kvällen så jag får ta det på dagen.

Ikväll ska jag och Magnus äta mexicanskt, nåt som Magnus hittade i en tidning. Det involverade bönor, chipotelpasta, tortillas och lövbiff. Får se hur det smakar.

Gainomax Energy Bar

I receptionen på gymet där jag jobbar finns en stor kyl som man kan handla diverse småsaker i. Gainomax finns (såklart) i både flytande och fast form. Jag gillar verkligen inte Gainomax recovery, alltså dryckerna. De är sjukt söta och konsistensen är obehaglig. Så idag tänkte jag att jag skulle prova deras energy bars, som finns i smakerna vanilj, choklad och hallon. Jag testade dock bara chokad och hallon, eftersom jag är måttligt förtjust i vanilj...

Resultatet var tråkigt, jag gillade ingen av dem. Efter en tugga av vardera tyckte jag att den med hallonsmak var lite mer uppfriskande, men att chokladen var godare. Så jag tog en tugga till av chokladen och fick svårt att svälja den, den liksom växte i munnen på mig. För mäktigt för min smak alltså.

Dessutom var konsistensen helt mjuk, inte krispig och knaprig som jag trodde. Men det var ändå müsli i den, och allt kladdades ihop och fastnade i tänderna. Me no like.

Så nej, betyget blev lågt för dessa. Synd, jag hade velat gilla dom, perfekt att trycka i sig om man glömt att ta med sig nåt att äta hemifrån till jobbet, när man jobbar långa arbetspass.

Jag känner mig dock mer och mer övertygad om att jag skulle gilla Kellog's Special K bliss, alltså deras energy bars. De finns i smakerna hallon och choklad, och ser skitgoda ut! Ska köpa nästa gång jag är och handlar, om jag kommer ihåg det...

Underbar dag!

Solen skiner ute och det är varmt och skönt. Synd bara att ja ska jobba hela dagen. Men ikväll, efter jobbet, ska jag, Magnus och någa vänner inta relaxen på mitt jobb, med pool, bastu och relaxavdelning. Har vi tur får vi in hockeymatchen (Luleå-Timrå) på radion, det gäller ju vilket av lagen som går till SM-slutspel och vilket som inte gör det. Spännande!!

Skön förmiddag

Idag fick jag massage av min kollega Tina, helt otroligt skönt. Härligt att vi kan massera varandra så behöver ingen av oss betala för det. :)
Efter massagen spelade vi Squash och jag fick tokstryk, hon vann 3 set av 3. Näe, jag måste spela oftare känner jag...

Squash är helt sjukt kul förresten, man får kuta och springa och slå hårt och av någon anledning så ser det mesta man gör ofta skoj ut, så när jag och Tina spelar så är det en hel del skratt ch fniss, både åt varandra och oss själva. Det är inte alltid bollen studsar så som man vill!

I eftermiddag ska jag och Magnus shoppa tillsammans med en kompis. Jag hade tänkt mig köpa lite nya fiskar och växter till akvariet, får se hur det går med den saken...


Mumsig lunch


Jag fick ett ryck och bestämde mig för att laga lasagne idag. Den blev sådär rinnig och god som lasagne ska vara. Ska ta med mig lite att äta efter träningen på jobbet innan ja ska börja jobba. Tänkte ta en löptur till Sex and the City kl 15. :P

Fixardag

Idag har jag städat och sprungit massa ärenden. Var tvungen att åka och köpa avmaskningsmedel till en av kaninerna och lite sånt, och så har jag hämtat ut mitt nya körkort! Äntligen! Det står Weström med W på det, och min nya namnteckning med mitt nya efternamn. Och så nya fotot med mig i lugg. Mitt gamla höll dessutom på att gå av så det var dax för ett nytt oavsett namn...

Härlig utedag hos kaninerna

Nu börjar det äntligen bli vår! På dagarna ligger temperaturen kring 0 eller strax över, och solen skiner. Solen sken i och för sig inte just idag, men det var ändå milt och skönt väder ute, och jag passade på att städa hos kaninerna. Det är ju lite kroppsarbete samtidigt som det är så skönt för välbefinnandet att se kaninerna få rena burar efter vintern då det varit svårt att städa ordentligt.

Har rejäl träningsvärk efter att jag gymade med syrran i fredags, usch usch. Det var för länge sedan jag var i gymet och styrketränade, och syrran ville köra en hel del maskiner jag aldrig tidigare kört, och visade några övningar som var nya för mig, vilket såklart INTE gör att jag har mindre träningsvärk än jag haft annars... Är hur som helst ändå nöjd, det är ganska skönt när det känns i kroppen att man gjort något bra. :)

Skön dag i solen

Har gått på stan me syrran hela dagen idag, riktigt skönt. Hon köpte fina kläder och jag köpte en lampa till vardagsrummet som Magnus fick sätta upp den, den är jättefin!

Nu har vi precis ätit middag och ska strax iväg å bowla!

Härlig kväll

Jag och syrran var och tränade på mitt jobb idag, det var jätteroligt! Det var en ledare jag aldrig tränat för tidigare, och jag tror jag blev lite kär i henne. Jag fånlog hela passet igenom tror jag, det var underbart! Syrran var inte lika tokförtjust, hon sa efteråt att det inte riktigt var hennes typ av pass, men att hon ändå hade roligt.

Efteråt solade vi lite och så tog vi varsin proteindrink när vi kom hem och kollade på Grey's Anatomy. Myskväll!!

Syrran på besök

Yngsta syrran är här i Luleå på besök, hur kul som helst!
Ikväll ska vi gå å träna ihop och imorrn ska vi springa lite på stan. Yey!

Mumsig sallad!



Denna härliga sallad blev vår middag idag, Caesarsallad med bacon och vitlöksbröd som krutonger. Mmmm...

Och apropå goda middagar så bjuder jag även på en bild på en middag vi åt för några dagar sen:

Laxfjäril med pressad potatis och vitvinssås. Var också riktigt gott!

RSS 2.0