Sommar på väg?


Våren och sommaren är på väg


Idag jobbade jag bara halv dag. Gott om tid för andra aktiviteter med andra ord. Jakob kom till mitt jobb direkt jag slutade, och så tog vi en vända i gymet. Samma övningar som sist vi körde, men vi har kommit fram till att vi ska dela upp övningarna på tre olika pass, och att vi då ska lägga till lite fler övningar. Får se hur det färdiga resultatet blir. :)

Superfint att sedan få åka hem på motorcykel! Äntligen verkar det som att vår och sommar är på väg! Snön är nästan borta, förutom på de skuggiare partierna och där det varit stora snöhögar. Det börjar dyka upp blommor i rabatterna och så det säkraste vårtecknet av alla: alla fina bilar och motorcyklar har vaknat till liv och rastas nu för fullt på vägarna, så även våra pärlor. Det har säkert varit så i 2 månader eller mer söder ut, men här är det rätt färskt, och detso mer efterlängtat då :)

Jakob sov lite halvrisigt inatt, så efter träning och motorcyklande är han rätt trött, och powernapar nu på soffan. Hans behov av sömn och vila får vinna över husets behov av städning, så jag får hitta på nåt annat än att dammsuga. Filura på ett nytt gymprogram vore lite roligt. Har dock inte hela kvällen på mig, vi är bjudna på middag hos svärföräldrarna. Ska bli trevligt :)

Äntligen!


Mina nya mc-kläder


Äntligen fick vi tid och möjlighet att ta oss ut på jakt efter mc-kläder. Förra sommaren skaffade jag hjälm och handskar, och idag var det dax för resten; jag köpte jacka, byxor och skor. Gick på några tusenlappar, men känns förstås värt pengarna eftersom jag äääälskar att åka, och gärna åker i kläder som skyddar så bra som möjligt.

Under eftermiddagen, efter shoppingrundan, tog Jakob med mig ut så jag fick övningsköra lite. Eller ganska mycket faktiskt. Vi åkte omkring här på området ett tag, jag övade lite bromsa, gasa, start, stopp etc. Sedan åkte vi ut på stora vägen och körde ner till macken för att fylla på luft i däcken på hojjarna. Det var superkul att köra i trafiken, och väl där så var jag inte alls lika nervös som innan, utan det kändes rätt bra. Fick inga motorstopp utan fixade rondeller och rödljus utan problem. :)I full mundering, inklusve övningskörningsvästen, på "getingen" i garaget efter turen. Lycklig!

Nya "bästisen"


Min nya "vän" - träkilen jag kör rehab på


Idag tog jag tidig skjuts till Jobbet med Camilla och väckte kroppen med ett konditionspass på Crosstrainern. Det var länge sedan jag gjorde det, men jag kände att jag behövde träna lite kondition nu när jag inte kan köra alla pulshöjande övningar på Cirkelpasset (pga knäna) och inte har vikarierat på några spinningpass, och därför inte kört nån konditionsträning sedan i måndags! 40 minuter blev det totalt, så det var inte så länge, men svetten droppade så jag känner mig nöjd ändå.

Efteråt körde jag dagens första omgång av min rehabövning för knäna. Kör 2ggr/dag och börjar bli rätt less. Jag vet ju att övningen är bra för mig, men samtidigt är den så trååååkig. Ändå ger jag förstås övningen min fulla uppmärksamhet och koncentrerar mig för att göra rätt. Målmedvetenheten vinner lätt över min längtan efter variation, så även om det är tråkigt och smärtsamt så är jag fast besluten om att jag ska få fullt fungerande knän som kan göra djupa benböj och utfallssteg igen!

Övnigen jag gör är excentriska knäböj på kil, så jag står på kilen med ena foten, går långsamt ner i enbensböj och går sedan upp på båda benen. Det är det långsamma neråt som är det viktiga och som ger effekt. Att gå upp igen ska jag avlasta så mycket som möjligt, och därför går jag upp på båda benen. I eftermiddag ska jag testa lägga på vikt också, och se hur det går. Tror inte det är några problem för senans skull, mer för balansen...

Klassisk gymträning till frukost


Lastdrag m brett grepp - bild från DinTräning.se


I tisdags kände jag lite kli i halsen, och avstod från träning. Igår kändes det bra igen. Skönt! Det sista jag vill är att bli sjuk! Blev ändå vilodag igår eftersom jag helt enkelt inte hade tid att träna. Men idag klev jag och Jakob upp extra tidigt för att hinna med träning före jobbet. Vi körde till största delen klassiska gymövningar i maskin, och kompletterade med lite magövningar med kettlebells på slutet. Det var faktiskt riktigt roligt, så det ska vi nog köra snart igen.

Snygga designade dojs


Mina egenhändigt designade dojjor


Är rysligt sugen på nya skor, och roade mig med att surfa runt och leta lite efter snyggingar på nätet. Snubblade då över denna modell på nike.com som man kunde designa själv! Man fick själv välja färg på hela skon, inklusive sula, snören och det invändiga tyget. Sedan kunde man också välja mellan bred eller normal bredd på skon, och man kunde också skriva något valfritt frampå skon - jag skrev mitt namn "ANNA M" på båda.

Nu beställde jag ju inte just denna sko, satt mest och kikade för skojs skull, och tyckte att jag fick till den ganska bra. När jag väl ska till att köpa ett par nya skor ska jag absolut ha dessa i åtanke. 1200kr, som hittat! :)

Nytt besök hos sjukgymnasten


Tejpade knän


Nytt besök hos sjukgymnasten idag resulterade i ny tejpning av knäna och lite laser (som ska öga blodcirkulationen och hjälpa knäna lite på traven i läkningsprocessen). Jag fick tejp på mitt första besök i torsdags förra veckan, men den lossnade lite i kanterna och igår drog jag loss den innan jag körde spinning. Tejpen ska avlasta och öka blodciskulationen, så det var kanske inte det smartaste att ta bort tejpen före spinningen. Ska INTE göra om det. Spinningen är rätt tung belastning för knäna, men jag är noga med att inte lassa på för tungt motstånd i de stående partierna, och förhoppningsvis ska jag kunna fortsätta köra mitt älskade pass! Min sjukgymnast Hanna har sagt att jag får fortsätta spinna så länge jag inte får ont av det :)

Nu har jag i alla fall ny tejpning, och om jag tycker den ger nåt ska jag köpa en rulle med sån tejp så jag slipper gå till Hanna varje gång jag behöver ny tejp. Fortsätter också med min trååååkiga rehabövning med excentrisk knäböj två gånger per dag, och den smärtsamma massagen av senan en gång per dag. Lots of fun indeed. Hoppas att om jag sköter mig ordentligt så är denna tråkiga lilla vers snart historia.

Vakna till liv
Hade en riktigt bra dag igår, som började med att jag ledde spinning 60 min för en fullsatt sal. Underbart! Efter det hade jag bestämt träff med StiLs massör Angelique för att få ryggmassage. Min vänstra axel har varit riktigt jobbig med mig senaste veckorna, och jag har inte förrän nu haft tid att ta tag i det. Angelique masserade min rygg och nacke i ca en timme. Smärtsamt men välgörande!
Som betalning fick Angelique dryga timmen thaimassage av mig. Jag provade mig fram med långsamma rörelser för knänas skull, eftersom jag känt av smärtan i knäna när jag gett thaimassage tidigare. Det gick helt okej, men jag kände mig väldigt trött i knäna efteråt, lite som mjölksyra. Får snacka med min sjukgymnast om det till veckan.

Efter massagen mötte jag upp Jakob på stan och vi strosade runt lite innan vi for hem och tog en power-nap innan vi skulle iväg och käka middag hos goda vänner, som blev jättetrevligt.

Idag däremot, har det varit en riktig slappardag. Vi har stökat runt lite hemma inför en hyresgäst vi mest troligt får hit till veckan. Det är en kompis som ska bo här medan hon letar egen lägenhet, eftersom hon är less på att bo hemma hos sina föräldrar. Ska bli jättekul att få hit henne, och det behövdes lite ommöblering i framförallt garderober för att ge henne utrymme för hennes grejjer. Efter lunchen så bara dog jag i energinivå, och det blev en liten powernap, som bara gjorde mig ännu tröttare. Det tillsammans med att knäna idag känns riktigt trötta gjorde mitt humör lite lågt, men nu har jag bestämt mig för att mina knän inte ska få sabba mer än nödvändigt (och det nödvändiga är bara just vad jag får träna och inte), så jag har gjort mig en kopp svart te för att pigga upp. Strax bär det av mot Jakobs föräldrar för att käka middag och klippa klorna på hundarna (som numera bor hos dem).

Back on track!


Jag och pygme-Camilla svettiga och nöjda efter cirkelpasset i morse


Nu var det lite halvlänge sedan jag bloggade sist. Jag har inte riktigt känt för att blogga, och då sket jag helt enkelt i det. Nu är jag lite småsugen igen, så vi får väl se hur länge det varar :)

Det var ett tag sedan jag körde Grymma PT-Camillas grymma cirkelpass också, men i morse drog jag igång med det igen också. Najs! Tyvärr krånglar mina knän, så jag kan tyvärr inte riktigt göra alla övningar, men då ersatte jag dem med mag- och ryggövningar, så det lär kännas imorrn (lovely!).

Och vad är det då med knäna? Jo, i några veckor har jag fått ont i knäna vid tex djupa knäböj, utfallshopp etc. Jag vilade tills det gick över i början, och körde sedan som vanligt, men då kom det ganska omgående tillbaka. Eftersom jag alltid råder alla våra kunder att uppsöka sjukgymnast om dom känner av problem, eftersom dom ändå finns i våra lokaler och är billiga att gå till, så gjorde jag samma sak själv. Igår morse var jag så hos sjukgymnasten Hanna, och hon diagnostiserade mig med överträning och "tendinos" i patellasenan. Jag har fått särskild stödjande tejp över knäna, och en övning jag ska göra 3x15 reps av 2ggr/dag. Jag ska också få ström i knäna (låter fruktansvärt läskigt men känns inte alls, utan stimulerar kroppens egna läkning) med jämna mellanrum, och varje dag ska jag massera ömmaste punkten av senan i 5 minuter, nåt som gör sjukt ont. Ser inte fram emot det :( Men jag fullkomligt hatar att vara "defekt" och inte kunna träna som jag vill, så jag ska verkligen ge järnet och sköta min rehabilitering fläckfritt, så att jag så snart som möjligt kan fortsätta träna allt jag älskar. Fortsättning kring detta drama följer givetvis...


RSS 2.0