Jobb hela dagen

Nu är ja lite peppad på att träna, men idag jobbar jag heeela dagen, och ikväll ska jag prioritera att umgås med magnus eftersom det har blivit så lite av den varan sista veckan. Först var jag borta, sen åkte han bort...

Imorrn ska vi ha ett stödmöte där vi ska prata om takraset i Nyköping. Kommer hem folk till mig så ja ska koka massa kaffe och the och göra saft och köpa kakor och bullar. Och så ska jag se till att det finns möjlighet att tända ljus om man vill göra det. Så hoppas jag att vi alla kan börja bearbeta det som har hänt och få prata ut om det inträffade. Ska bli skönt att få träffa de andra som var med, det har varit så få övriga som faktiskt har förstått...

Snö, snö och åter snö

Just som jag är glad över att det börjar bli varmare så kommer även mer snö. Jag som vill ha vår nu... Istället för jag skotta en massa, både på altanen hos kaninerna och framför ytterdörren. Det blir lite vardagsmotion, men inte så mycket. Senare blir det dock en långpromenad med hundarna till svärföräldrarna där vi ska äta middag ikväll. Ska bli skönt, det är ju sådan härlig temperatur ute!

Nästa vecka kommer min yngsta syster Josefin och hälsar på. Hon är snart 16 år och bor såklart hos mina föräldrar som ju bor i Västerås. Så vi träffas inte så ofta, så det ska bli jätteroligt!

Sverige försvarade OS-guldet i Curling

Liksom förra vinter-OS så berodde det på sista stenen i matchen huruvida Sverige skulle ta guld eller silver. Och precis som under förra vinter-OS så låg det två motståndarstenar i boet som laget med sista stenen i spelet ville slå bort. Skillnaden var att under förra vinter-OS så hade Sverige sista stenen och lyckades slå bort de båda stenarna från motståndarlaget som låg i boet, och i år var det Canada som hade sista stenen, och de misslyckades med att slå bort båda Sveriges stenar. I båda fallen var utgången OS-guld till Sveriges curlingdamer.

Det var dramatik ända in i det sista alltså, och det var jubel här hemma i soffan när jag såg Canada misslyckas med en sten de faktiskt borde ha lyckats med. Nerverna var för darriga helt enkelt, vilket var till Sveriges fördel denna gång. Helt underbat. Och så glada de blev!

Jag har förstått att detta är första gången på länge som ett curlinglag lyckats försvara sitt OS-guld från föregående år, och det får man väl också vara extra glad över.

Imorrn kväll väntar bronsmatch för Sveriges curlingherrar, och man får väl hoppas att de fick lite tips från denna damernas match.

Nu ska jag krypa till sängs, för någon hockeymatch mellan Canada och Slovakien orkar jag faktiskt inte se.

Börjar bli mig själv igen

Idag börjar jag känna mig mer som mig själv igen efter en ganska deppig vecka utan bloggande eller tränande. Jag har mest legat på min soffa och inte gjort så mkt mer än vad jag måste... Jag har varit ute hos kaninerna en hel del, de har tröstat ganska bra. Och hundarna också, jag har tagit lite längre promenader än vanligt med dom, särskilt idag när det varit ganska varmt ute, hundarna har inte varit lika kritiska till vädret och njutit av promenaderna.

Just nu sitter jag och OS-vakar för mig själv. Till detta krävs popcorn och energidryck, för jag är egentligen helt slut men vill gärna kolla. Det är nämligen final i curling och det är regerande mästarna Sverige mot värdlandet och curling-mästarna Canada. Rena drömfinalen säger man. Jag kan inte så mkt om curling, och hänger inte alls med i matchen om vad som är bra stenar och vad som är mindre bra stenar. Men det blir lite roligare så också, för jag lär mig hela tiden. Sverige leder hur som helst och det har jag förstått är en fördel. Kommentatorerna hjälper såklart också till i tolkandet av matchen och vad som är bra och dåligt, och emellanåt förklarar de diverse regler och liknande.

Nackdelen med curling är att det är så långdraget och så lite "action". Det är inte som utförsåkning där det händer saker hela tiden, utan mer som typ golf, där det går ganska långsamt. Ingen ramlar eller skadar sig (vilket såklart är en fördel, men bidrar till att det blir lite långsamt och händelsefattigt vilket gör att en trötter som jag lätt somnar), och det tar ganska lång tid innan man förstår hur bra atleterna gör ifrån sig i förhållande till övriga.

Men nu ska jag återgå till mitt tittande och lära mig lite mer!

Otroligt medtagen efter helgen

I helgen var jag på kaninutställning i Nyköping. Den slutade inte som väntat. Natten till lördagen rasade taket och två väggar till utställningslokalen in. Inga människor var i lokalen, men däremot alla våra älskade kaniner.

Helgen var så full av tårar, hopp och förtvivlan på en och samma gång, alla var oroliga, stressade, ville hjälpa till, ville göra nånting. Vi fick hjälpa till att identifiera både levande (de flesta oskadda, några skadade) och döda kaniner som grävts fram under takraset, ett arbete som var både glädjefyllt för varje kanin som kom in levande, men också otroligt jobbigt för varje kanin som kom in med en skada, som vissa fick avlivas för, och för varje dödsbesked man fick ge kaninägare.

Jennie, som jag åkte med, och jag återfick alla våra kaniner hela och oskadda, och det är vi otroligt glada för. Bloggandet kommer väl ske lite mer sporadiskt nu, för jag är ganska nere och ledsen efter det inträffade.

Vill man vara fin får man lida pin



Så sant som det var sagt, vill man vara fin får man lida pin. Detta är vad jag smetar på mig när jag vill bleka pälsen på överläppen. Den är lite mörk och det syns i vissa vinklar. Weet blekningsmedel för hår i ansiktet och på kroppen är skitbra och man smetar på det i tio minuter sen är det klart! Det luktar inte illa eller starkt, och det svider inte så länge man inte har nån finne eller nåt under krämen, då kan det svida rejält. Rekommenderar det starkt om man vill bleka kroppshår!

Sverige har 2 guld i OS i Vancouver!

Charlotte Kalla tog Sveriges första medalj i OS i Vancouver, och det var dessutom en guldmedalj! Distansen var 10km och hon vann med ca 8 sekunder före nr 2. Detta skedde i måndags kväll.
Björn Ferry tog sedan guld igår i skidskyttet, med väldigt god marginal till 2an.

Hur kul som helst! Måste ju få skriva om det även om detta inte är en sport-blogg utan en hälso-blogg. Men shit va kul det är när det går så bra för Sveriges främsta idrottsmän- och kvinnor! Hurra!

Huvudet tungt idag

Jag är riktigt förkyld, halsen svider, huvudet känns som att det väger 100kg, och så har jag huvudvärk. Känns inte alls skoj inför resan ner till Nyköping ikväll, men det ska nog gå vägen det också. Väldigt få saker kan få mig att INTE åka! Men någon träning blir det inte, och jag tror inte det blir så mycket träning där nere heller. Jag som hade planerat promenader och simning, men vi får se hur det blir med det... Huvudsaken är ju faktiskt att hålla sig frisk!

Semlor!


Degen jäste med belåtenhet




Några av bullarna (de mörkare på bilden) glömde ja lite för länge i ugnen, men inte farligt länge ändå


Semlorna färdiga, det var jag, Magnus och vår kompis Jakob som mumsade

Det var mycket gott, och nu är vi helt otroligt mätta, sådär som man bara blir av semlor. Kommer äta semla imorrn igen kring lunch med min kompis Ulrika som kommer hit och fikar, och på kvällen kommer Magnus föräldrar och fikar med oss.

Känner mig ganska tjock i halsen, känns som att jag håller på att bli förkyld. Riktigt dålig tajming att vara på väg att bli sjuk när vi ska åka ner till Nyköping imorrn kväll/natt... Hoppas det bara är en konstig känsla och att det går över tills imorrn.


Semlans dag!

Idag är det Fettisdagen, och dax för lilla jag att baka semlor! Det kommer bli skitgoda semlor, och jag kommer äta på tok för många... Fika idag, fika imorrn på dagen, fika imorrn på kvällen... Kommer hitta på massor med ursäkter för att få ta mig en semla. Det är ju så himla gott och det är bara en gång om året! Då måste man ju passa på... :P

Min tröja!




Idag kom min tröja som jag beställt på www.spreadshirt.se
Modellen var kanske inte så snygg som jag trodde den skulle va, men kaninen på framsidan och trycket på baksidan är helt perfekt! Det är en tröja där det på baksidan står "Meissners Kaningård www.meissners.se". Alltså min kaningård. Jag ska åka på en stor utställning till helgen och då ska jag ha den på mig, så kan folk koppla mig till min kaningård och så kanske jag får lite reklam. :)

Middag på hjärtedagen



Ikväll åt vi favvo-rätten, taccos! Salsa, tacco-färs, ost, grönsaker och gräddfil i totrillas. Mmmm... Perfekt på alla hjärtans dag, eller "hjärtedagen" som min kollegas sambo kallade det.

Jag och Magnus har i övrigt haft en jättemysig dag med promenad ut på isen tillsammans med hundarna i solen, och så har vi kollat på några avsnitt av en gammal säsong av The Ultimate Fighter, vår favvoserie. Det är en dokusåpa om killar som vill tävla i UFC (typ motsvarande hockeyns NHL, fast i sporten MMA, Mixed Martial Arts), och de slår ut varandra genom att fightas, MMA såklart. Mer om det vid ett senare tillfälle, nu ska jag krypa till sängs bredvid min underbara man!

Bus med hundarna på isen



Idag var vi ute på isen igen. Det är så skönt att kunna släppa hundarna och låta dom springa lösa. De hoppar väldigt ogärna ut i djupsnön vid sidan av de upptrampade spåren, så man har lätt koll på dem. Och så ser man på långt håll om folk närmar sig, så man kan koppla dem i god tid innan eventuella hundmöten. Som man ser i bakgrunden på bilden så var vi inte ensamma på isen!

Inte cyklarnas årstid



Det är inte cyklarnas årstid just nu, åtminstone inte här i Luleå. Där står de under snö. Jag är riktigt sugen på att få sticka ut i vårsolen och cykla. Jag har tyvärr ingen egen cykel, men till våren SKA jag köpa en, det är så himla skönt att ha en! Perfekt vardagsmotion, och mycket mer miljövänligt än bil och buss! Spinning i all ära, det är skitkul, men just nu längtar jag verkligen efter en cykeltur utomhus. Och våren. Åh, våren!

Mumsig lunch



Mina urgoda grova bröd, som man kan köpa på Ica, med lite smör, ost, kalkon och mellankokt ägg. Givetvis ett stort glas kall mjölk till. Helt otroligt god och lagom lunch!

Vacker förmiddag

Promenaderna nu på förmiddagen har varit underbara. Kolla så fint vi bor, precis vid en sjö!





Här är en stig där jag brukar gå med hundarna

Jag kommer inte undan längre...


Efter mitt inlägg om längdskidåkning har jag ju ändå kunnat ursäkta mig med att jag inte äger ett par skidor, inte känner någon som äger ett par skidor med tillhörande pjäxor i min storlek, samt att jag inte hittat några till överkomligt pris på blocket. Men nu kommer jag inte undan längre. Dom hyr nämligen ut längdskidor på mitt jobb. Friluftssektionen alltså. 100kr per dag eller dygn kostar det, så nästa gång jag känner mig peppad på att åka kan jag bara hyra ett par på jobbet. Stavar och pjäxor ingår! Det är ju superbra! Jag får fundera på om jag ska göra det imorrn kanske, det vore som skoj, men jag har ingen aning om var det finns spår! Jag får kanske göra mina egna spår! ;)

Sugen på nåt nytt

På hundpromenaden för en stund sedan gick jag förbi en bil utanför en lägenhet, och bilens baklucka var öppan och där i låg en massa lådor från IKEA, och jag blev jättesugen på att köpa nya möbler!

Jag vill ha:

Kolla in den här mysiga fåtöljen, och vilken vacker färg! Jag vill bara sjunka ner i den! (från Colorama).



Mysig taklampa från IKEA. Vi behöver nytt till vardagsrummet, och this is it!




Denna spegel vill jag ha i sovrummet, så man ser hur kläderna sitter även bakifrån. Från IKEA.




Taklampa till sovrummet som ger ett mjukt ljus. IKEA




Har alltid velat ha en golvväxt, men inte kunnat pga hundarna. Den yngre av dom äter jord. Men man kan ju drömma... :) Denna är från IKEA och 120cm hög.


Red Bull på Styret



Trots att förra spinningpasset inte funkade så bra för mig så testade jag idag igen, med kl 8-passet. Tyvärr så har Emilia inte längre det passet, utan två nya ledare delar på det och har varannan fredag. Idag hade ledare M det passet, och tyvärr var det en ledare som saknade taktkänsla. Och taktnörd som jag är så upplevde jag det som otroligt jobbigt, särskilt när det gällde jumps. Låtvalet var bra, jag gillade låtarna. Men dom snabbare låtarna var "uppförsbacke" och de tyngre var "raksträckor", och det upplevde jag också som lite bakvänt. Det gick väldigt snabbt i de stående positionerna och när man ska stå och cykla snabbt så måste man ha väldigt bra teknik, och det har ju naturligtvis inte alla.

Hur som helst så laddade jag med Red Bull inför detta pass. Jag älskar Red Bull, men jag vet ju att det bara är boostad läsk, men det kan inte hjälpas. Hur som helst så drack jag den precis innan passet och lite i början av passet, så jag inte skulle hinna få så högt insulinpåslag utan energin skulle stanna i blodet för att ge musklerna energi. Och det funkade ganska bra, jag fick inte samma problem som sist. Istället ville jag gå ut från spinningsalen pga ledarens bristande taktkänsla som störde mig, men jag blundade och körde i rätt takt istället, så det funkade. Men det blir inga fler pass med M. Tyvärr.

Underbar middag!



Den här fisksoppan blev vår middag idag, och den var helt underbar! Lax, sej, räkor, saffran, purjolök, vitlök, potatis, morötter, creme fraiche, matlagningsgrädde och hummerfond. Mmmm!!

Dog på spinningen idag



Idag var ingen bra spinningdag. Passet är för det första inget jag gillar direkt, har varit på samma pass tidigare och det faller mig inte i smaken. Varken musiken eller ledarens peppande funkar för mig riktigt. Men idag var det riktigt illa, jag fick nästan panik! Jag blev superkall i halsen, kunde inte ta i utan att få rejält ont i luftvägarna ända ner i lungorna, och mina ben blev helt stumma. Vid återhämtningen/raksträckan i mitten av passet var jag tvungen att gå ut och lugna ner mig, innan jag kunde gå in och fortsätta, men hade ingen möjlighet att ta i ens hälften så mycket som jag brukar. Nej, det var ingen bra träningsdag idag. Får hoppas det går bättre imorrn, då hade jag tänkt gyma lite.

Solig morgon


Solen från min altandörr. Det ser mörkare ut pga min dåliga kamera än vad det faktiskt är. I verkligheten är det mycket vackert.


Såhär ljust ute är det egentligen. Vackert med massa snö på trädens grenar. Älskar det!


Det är en vacker morgon och jag har precis ätit kokta ägg med kaviar samt en proteindrink. Ska på spinning kl 12, och på vägen hem tänkte jag handla till en smarrig soppa. Får se vad jag hittar för gott sopp-recept!

Hungrig och trött

Sitter på jobbet och är hungrig. Mackorna jag åt innan jag började jobbet var (som jag såklart visste redan då) inte tillräckligt för att hålla mig mätt och pigg hela kvällen på jobbet. Inte desto mindre lider jag nu av att jag försatte mig i en tidspressad situation och inte hade tid att äta ordentligt eller göra ett bra mellanmål att ta med mig till jobbet. Jag får skärpa mig, ska jobba 5 kvällar denna vecka, kan inte sitta och vara hungrig såhär varje kväll heller!

Socker ökar risken för cancer



Hörde nyss på nyheterna att läsk ökar risken för cancer, och att det är sockret i läsken som ger denna ökade risk. Cancerformen man då har upptäckt orsakas av läsk och socker är cancer i bukspottskörteln.

Bukspottskörteln sitter precis ovanför magsäcken och det är denna som producerar och frigör insulin. Insulinet frigörs i större utsträckning då man äter mat med högt GI, dvs mat som innehåller snabba kolhydrater, och socker är ju den snabbaste kolhydraten av dem alla. Detta är något som forskarna kopplar samman med cancerformen.

Resultatet är ur en amerikansk studie där man följt 60 000 män och kvinnor under 14 år, och där fick 140 personer cancer i bukspottskörteln. Läskkonsumenterna var överrepresenterade bland dessa cancerdrabbade personer, och man har kommit fram till att de som dricker minst 2 burkar läsk i veckan löper fördubblad risk att drabbas av cancer i buksporttskörteln.

För några år sedan gjordes en liknande studie i Sverige på 80 000 personer, och resultatet i den studien var detsamma som i denna nyare men något mindre studien.

Jag kan inte säga att jag är förvånad direkt, det mesta är nog cancerframkallande i för stor mängd, och socker har ju aldrig klassats som särskilt nyttigt direkt. För den som känner sig "beroende" av läsken så verkar det ju, ur cancer-synpunkt, vara lugnt att dricka light-läsk, dvs läsk utan socker, eftersom forskarna kommit fram till att det är just sockret i läsken som är cancerframkallande. Å andra sidan så ger även light-läsk samma stimuli till hjärnan som en vanlig läsk eftersom den ändå är väldigt söt pga sötningsmedel. Man blir alltså mer sötsugen även om man dricker light-läsk, men light-läsk har ingen påverkan alls på blodsockernivåerna i kroppen, något som vanlig läsk påverkar i allra högsta grad!

Läs aftonbladets artikel om studien här: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6569907.ab

Bra frukost men sämre "lunch"


Frukosten bestående av två ägg och en proteindrink var ju precis vad jag behövde efter ett träningspass på morgonen. Efter frukosten var jag ute och skottade snö, och rastade hundar och kaniner. Dagen fortsatte dock inte lika aktiv, utan jag hamnade i soffan och vips så var klockan massor, och jag som börjar jobba kvart i fem! Det fick bli varma mackor, med ost och kalkon på. Vitt bröd och pasta är just det jag försöker hålla mig ifrån så mkt som möjligt, men ibland måste man helt enkelt.

Nu ska jag hasta på lite smink och vettiga kläder innan hundarna ska ut en snabbis och sen måste jag skynda mig till jobbet. Tur jag bara har fem minuter dit!

Proteinproppad lunch



Bacon, vändstekt ägg och avocado blev min lunch idag. Hur gott som helst, särskilt avocadon som var helt perfekt i mognad. Mmmm... Detta kan man väl kalla en smått GI-inspirerad måltid, och jag tror att vi alla skulle må bra av att äta lite mindre snabba kolhydrater och lite mer protein än vad vi normalt gör. Det håller blodsockret på en lagom nivå och ger mer mättnadskänsla.

Hjälp med maten

Nu finns det massor med företag som specieliserar sig på att hjälpa dig att äta rätt. Du kan beställa frukt eller mat direkt till dörren.

Ekolådan levererar ekologiska grönsaker direkt till dörren. Man kan även beställa ur deras "kompletteringssortiment" med tex müsli, bröd, juice etc. Nackdelen är att de inte finns överallt, utan enbart i Storstockholm, Göteborg, Umeå och Uppsala, samt till "många orter i Östergötland". Med din ekolåda följer recept du kan inspireras av. Kika om du kan få leverans av dem! http://ekoladan.se/

Årstiderna levererar också frukt och grönsaker direkt till dörren, men då enbart i södra Sverige. Deras tanke är att försöka skapa en direkt väg från bonden till konsumenten, och de har varit igång i många år så de är erfarna och kunniga. Med lådan följer också recept för att inspirera konsumenten. http://arstiderna.com/

Linas Matkasse är ett företag som utifrån dina önskningar levererar en matkasse till din dörr varje vecka, med 5 recept och alla ingredienser som krävs för dessa måltider. Måltiderna är beräknade att räcka för fyra personer och Lina som bossar över din mat är utbildad dietist, och måltiderna är tänkta att vara nyttiga och välbalanserade. Perfekt för den upptagna barnfamiljen som inte hinner med att planera och handla för bra mat! Ett av veckans recept är ett lätt recept, tre är medelsvåra och ett är mer komplicerat, tänkt att inspirera och peppa dig att gilla matlagningen. Leverar i många orter men tyvärr inte i norra Sverige. http://www.linasmatkasse.se/

Så känn dig nyttigt slö, beställ hem nyttigheterna direkt till dörren!


Ont i precis hela kroppen

Efter helgen i Dundret värker mina muskler på konstiga ställen och på konstiga sätt. Det är tydligt att det var ett bra tag sen ja åkte bräda. Jag har bokat in mig på SpinPump ikväll, men frågan är om jag kommer kunna ta i så mycket när kroppen gör så ont. Passet är skitkul, och Monica som leder passet är grym, jag blir så glad av att gå på hennes pass, får ett lyckorus! Men hur ska jag orka lägga på vikt på pumpen, orka stå upp och trampa? Jag har inte bestämt mig än, vill gärna gå, men ändå inte... Vi får se hur det går...

Borta bra men hemma bäst

Har försökt att uppdatera bloggen i helgen, men blogg.se verkar ha nåt konstigt script så att det inte går att uppdatera via iphone. Helt otroligt kasst, men nu är jag hur som helst hemma igen och kan uppdatera bloggen. :)

Vi har haft en jätterolig helg, härlig åkning igår och idag, och en jättetrevlig kväll igår med utgång på Harrys där vi dansade massor. Så träningen har absolut inte uteblivit trots att jag varit bortrest!

Här får ni se lite bilder från helgen. :)


Vacker utsikt från Dundret


En glad och övertrött Anna på After-Ski på Harrys



Jag fotas av Jakob samtidigt som jag försöker fota honom. I bakgrunden lite utsikt


I röd jacka Petter, i blå jacka Magnus

Nu ska jag kontakta blogg.se och klaga över att en blogg inte kan uppdateras via iPhone, det är ruskigt dåligt, då många bloggare vill kunna uppdatera sina bloggar även på resande fot.

Imorrn ska jag upp tidigt och tvätta och bada hundarna och så ska jag träna SpinPump på kvällen. Härligt!


Packad och klar



Nu har vi packat klart inför resan till Dundret imorrn bitti, och här bjuder jag på en liten bild på packningen exklusive brädor och min jacka och mina täckbyxor. Klockan är 12 och vi ska upp om fem timmar. Hurra, va pigga vi kommer va...

Inspirationen

Jag inspireras varje dag av Therese Alvén som bloggar på sparkibaken.se, men idag har jag även surfat runt på några andra träningsbloggar. Kika själv och se vilken blogg som inspirerar just dig bäst!

http://uppochhoppa.se/ - Fias blogg om träning
http://www.traningsgladje.se/ - Saras blogg om träning
http://snabbafotter.blogspot.com - Kenths blogg om löpning i alla dess former
http://riverspringer.blogspot.com/ - Emil bloggar om träning, framförallt löpning och cykling
http://karintri.blogspot.com/ - Karins blogg om triathlon

Oändligt många fler träningsbloggar finns ju såklart, men dessa är kanske några av de största...

I did it!

Jo, jag klarade det!m Jag gick upp 7 (eller nja, snoozade till tio över...), gick ut med hundarna och promenerade sedan till gymet och körde spinning 45 minuter kl 8 på morgonen. Emilia är en härlig instruktör som sprider träningsglädje, så efter passet var jag toklycklig och passade på att sola i några minuter för att varva ner.


Väl hemma var det matdax för både mig och hundarna. Till mig blev det 2 lösksokta ägg och en smoothie på yoghurt, kesella, frysta hallon & blåbär samt proteinpulver (smak jordgubb). Känns helt underbart att ha hela dagen framför sig. Och imorrn bitti åker vi till Dundret i Gällivare (www. dundret.se) för att åka snowboard hela dagen och gå på after-ski på kvällen. Får se om jag har möjlighet att blogga därifrån, annars blir det rapport på söndag eftermiddag när vi kommer hem igen.

Lunch på Uni:k



Idag blev det smarrig laxlasagne på Uni:k, ett café jag verkligen gillar. Laxlasagnen jag åt idag hade dock aldeles för mycket pasta och för lite lax för min smak, och så blev jag faktiskt inte riktigt mätt på det heller. Behöver ett proteinspäckat mellanmål innan jobbet sen tror jag.

Innan lunchen (som jag förresten avnjöt i sällskap av min kompis Hanna) var jag på ett pass Bodyvive. Måste ändå säga att det är ett lite för långsamt pass för mig, och på det här passet var det med en deltagare som är känslig för hög volym också, så musiken spelades på lite för låg volym för att ja skulle känna peppen riktigt ordentligt... Så nej, bodyvive är inte riktigt min grej. Lyckas inte riktigt ta ut mig ordentligt, det är helt enkelt inte roligt nog. Tacka vet jag spinning och bodypump, DET gillar jag!

Och apropå det så ska jag göra ett nytt försök på spinning kl 8 på morgonen imorrn. Ska gå upp vid sju och känna efter. Blir mest troligt fail, men jag ska verkligen försöka!

Nåt mjukt för huden

 

Är jättesugen på BodyShops nya serie LOVE ETC... Hela BodyShops sortiment av body butters är ju gudomligt för huden, och de allra flesta produkterna har jättehärligt doft av frukt eller cocos eller liknande. Synd att BodyShop inte finns i Luleå... Å andra sidan har jag massor med olika produkter från BodyShop här hemma redan efter födelsedag och julafton, så jag är kanske inte i behov av mer bodybutter, men ändå...


Fräknar mitt i vintern!



Jaa, det får man om man som jag, blivit lätt galet beroende av att sola i solarium (och om man är en sådan som får fräkar såklart, det får ju inte alla). Jag tycker det är hur härligt och skönt som helst, och så blir man så himla läckert brun av det! På jobbet har vi jättebra solarium som är supereffektiva, man behöver bara sola i 12-15 minuter åt gången, istället för kanske 25-30 minuter som på vissa andra ställen. Man sparar alltså tid, och det är ju alltid praktiskt även om man inte har bråttom någonstans.

Följer man bara de råd om att sola solarium som finns så har det faktiskt flera positiva effekter att solariesola! Huden bildar själv vitamin D då den utsätts för sol- eller solarieljus. Nu på vintern är det ju väldigt ont om äkta solljus ute, särskilt här i norrland, och när man väl är ute så exponerar man inte gärna så stora delar av huden för solen pga minusgraderna. Att sola solarium är en god ersättning för den riktiga solen ur denna aspekt. Dessutom sägs det vara vetenskapligt bevisat att solarium har gynnsamma effekter på ämnesomsättningen, nervsystemet, hjärtat, blodcirkulationen och vår prestationsförmåga. Och åtminstone jag personligen känner mig otroligt pigg och fräsch när jag har solat. Smått beroendeframkallande alltså.

Däremot ska man aldrig sola så att man blir röd eller så att huden svider. Anpassa längden på soltiden efter din hudtyp och hur lätt du har för att bli bränd då du solar sommartid. Prova hellre för kort tid första gången än för lång tid, du kan ju alltid lägga dig på bädden dagen efter igen om du tycker det gav för lite första omgången.

Spin for the win!

Åh, älskar spinning. Mycket beror dock på instruktören, och jag är mest förtjust i peppande instruktörer med lite röj i rösten, och sen får de gärna ha samma musiksmak som jag... :P

Det är en hel del teknink i spinning, och jag övar ständigt på min. Först och främst ska man både trycka och dra med benen, dvs man ska jobba även då benet är på väg upp igen i tramptaget. Hälen ska gärna vara något lägre än tårna på nervägen men över tårna på uppvägen, så att foten rör sig som i en cirkel.
Sedan ska man även ha en stark core, dvs ha en lätt anspänning i magen, som när man hostar till lite, för att ge stöd åt ryggen som man annars kan få lite ont i.

Du sitter med en lätt C-formad rygg, men med avslappnade axlar (axlarna ska inte vara uppdragna mot öronen). Vikten ska ligga på benen, armarna på styret är bara ett stöd för balansen, inget mer. I de handpositioner där du står upp ska du känna sadeln mot baksidan av låren/rumpan hela tiden, du ska aldrig luta dig mot styret. Dels är det fel teknik då du avlastar benen istället för att träna dem, dels belastar du ryggen fel, och dels kan du halka av styret om du svettas mycket, och skada dig.

Du cyklar hela tiden i takt till musiken och anpassar motståndet på cykeln så att du kan trampa i takt hela tiden. I en långsam låt får du därför lägga på mer vikt för att inte trampa för snabbt, och i en snabbare låt får du dra av motstånd så du inte trampar för långsamt. Många instruktörer har en första låt på passet som man inte behöver hålla takten till, utan man värmer upp i den takt man själv känner att man vill.

På passet kommer du säkerligen stöta på flera olika "övningar" på cykeln. Jumps och intervaller, eller tempoökningar som de också kallas, är exempel på dessa. I jumps så växlar du mellan två eller tre positioner på cykeln, tex mellan att så och sitta. Detta gör du i takt med musiken, dvs du räknar till 2, 4, 8 eller 16 innan du byter position. Intervaller är tempoökningar som förekommer olika lång tid och olika många gånger i en låt, beroende på vad instruktören har valt. Vanligtvis så gör man intervallerna sittandes, men de kan ske ståendes ibland också. Oftast tycker jag det är lättare om man vrider på mer motstånd under själva intervallen, men drar ner lite efteråt, det är då mina ben känns som tyngst.

Så du som inte provat spinning, gör det! Det är skitkul!

Smarrig frukost



Filmjölk med müsli blev frukosten idag. Ska iväg på spinning lite senare och vill ha gott om energi inför passet.

Snöovädret vi hade igår har bytts ut mot en helt blåsfri solig dag idag. Tycker det är så vackert när träden är helt vita av frosten, och när grenarna gnistrar i solskenet. Sånt kan jag bli jätteglad av, så just nu känner jag mig otroligt peppad inför den här dagen och vad den ska bjuda på!

Tårta till frukost



Idag blev det en lite smått onyttig frukost, nämligen födelsedagstårta. Min man Magnus fyller år idag och jag bakade tårtbottnen igår kväll och gjorde klart tårtan nu på morgonen innan jag väckte honom. Den blev riktigt god, och efter en promenad med hundarna åt jag riktig frukost i form av fil och müsli.

Sol!



Idag är det jättevackert väder och ca -15 grader ute. Jag har inte sett solen på flera flera dagar, och så här års i Luleå stiger den aldrig högre än såhär. Vackert är det i alla fall, och jag blir aldeles varm inombords när jag är ute med hundarna på morgonpromenad och det är så fint väder. Mysigt!

RSS 2.0