Man blir stolt!


Massor av begagnat till försäljning
 
Ikväll är det dax för årets skidyraStiL. Alpina sektionen släpper platserna till vinterns resor, massor av företag kommer och marknadsför sig och säljer grejjer, och så finns en begagnatmarknad som folk har lämnat in sina grejjer till i hopp om att få dem sålda ikväll. Kommer vara grymt mycket folk, och det är alltid lika roligt. Jag slutar kl 18, och yran började kl 17, så jag kommer nog ha lite tid att strosa omkring där och se vad som finns. Är inte ute efter att köpa något, men det kan vara kul att kika, när det finns så mycket att se!
 
Blir alltid lite extra stolt över StiL när det händer saker som dessa. Dels finns det ju få ställen i landet där så många olika aktiviteter och arrangemang samlas under ett och samma tak, och så blir det alltid lite extra god sammanhållning när så många engagerar sig ideellt tillsammans för medlemmarnas skull. Inte så konstigt att man blir lite extra glad och mallig alltså. :)

Seg morgon

Rehabträning
 
Upp före tuppen för att hinna träna före jobbet. Väldigt trött, så det kändes rätt segt att ta sig upp, och i bilen på väg till gymet så höll jag på att somna, så trött var jag! Rehabträning hade jag hur som helst i åtanke jag när jag åkte in med Camilla, men så blev jag påmind om att på torsdagmornar kör vi ju cirkelpass! Det hade jag helt glömt bort, så jag var inte alls inställd på det. Men men, det var ju bara att köra på det tänkte jag. Tyvärr började jag få ont i ett muskelfäste vid knät redan i uppvärmningen, så jag kände att jag behövde knärehab mer. Svek därför brudarna (Camilla och Mia) och körde på min rehab istället. Det är jag glad för, för nu känns det fint och smidigt i knäna igen. Har alltid en så skön känsla i knäna efter mina rehabpass, det känns som att före träningen är dom torra, men efter träningen känns dom som behandlade med smörjmedel. Väldigt mjuka och sköna.
 
Blir ytterligare ett träningspass i eftermiddag, med lite styrketräning och kanske en kort vända till solen :)

Träna? Neee...

I somras
 
 
Tänkte att jag nog skulle träna idag. Första chansen hade jag efter ett möte i morse, men istället var jag tvungen att reda ut en grej på jobbet. När det var klart hade jag en timme på mig innan jag skulle ha en massagekund, och eftersom jag gärna ville hinna både träna, duscha och sedan förbereda rummet för kunden, så räckte inte den timmen till. Ingen träning då alltså.
 
Efter massagekunden var jag inbokad för akupunktur hos sjukgymnasten, och sedan jobb igen. Efter jobbet var min andra chans att träna, men då var jag aldeles för trött och ville bara hem, så då beslutade jag mig för att ett pass i gymet mest troligt inte skulle bli så effektivt, så jag tog bussen hem. Skönt! Nu står middagen i ugnen, och medan jag väntar på den så sitter jag här vid min dator och har lite sambolängtan. Kikar på lite bilder från i somras när vi vandrade och åkte mc. Åh, 16 dagar utan sin käresta känns länge! I morse hade jag glömt bort att han var bortrest, så när jag vaknade sträckte jag mig efter honom i sängen, men det var helt tomt och kallt där :(
Men om 4 dagar kommer han hem igen. Längtar! Får se till att baka lite mer pepparkakor tills dess, känns inte som att de jag bakade igår kommer räcka!!
 
Imorrn är det dock träning inplanerat, dels ett rehabpass före jobbet och så ett eftermiddagspass då jag inte riktigt vet vad jag ska träna. Kanske lite mage/bröst? Jo, det låter inte helt olockande. :)

Öva nya massagegrepp

Camillas vänstra axel lägre och mer avslappnad än den högra, efter att jag masserat och stretchat vänstra sidan
 
Igår övade jag och Camilla lite nya massagegrepp som vi lärt oss på massageutbildningen i helgen som var. Mycket av greppen handlade om stretch, och av behandling av faschior som omsluter muskelbukarna. Det som är häftigt med många av greppen är hur man på ganska kort tid kan se en markant skillnad, som på bilden ovan, när Camillas vänstra axel efter behandling är betydligt lägre än den högra obehandlade axeln. Hur bestående dessa skillnader sedan är efter behandling är svårt att säga, mest troligt krävs ju upprepade behandlingar ganska ofta för att man ska lyckas lindra besvärliga spänningar, men så är det ju med all massage.
 
Det känns i alla fall som ett roligt tillskott till den massage jag redan kan, och efter mycket övning hoppas jag att jag känner mig säker nog för att testa mer och mer på kunder vi har. 

Snö?

 
 
Hittills kan man ju inte direkt påstå att det varit någon vidare vinter. Som vanligt så hoppas jag verkligen att det hinner komma snö som ligger kvar till min födelsedag, annars känns det liksom inte riktigt som det ska... Vädret just nu är grått, blött, trist och ljummet. Träden är kala och fula, utan varken blad, frost eller snö, och gräset är sådär fult förvirrat. Blä!
 
Men jag kollade faktiskt i min väder-app idag (YR.no, som brukar tillhandahålla de mest tillförlitliga progonserna tycker jag), och då verkar det ju faktiskt som att det kommer att snöa i Luleå nästa vecka. Tjohooo!! Vore awesome om den sedan ligger kvar till födelsedagen. Hoppas!!!

Stark blondin

Kände mig stark efter träningen idag
 

Idag efter lunch åkte jag till gymet för att köra lite rehab. Kände migg pigg och motiverad, och körde rehaben slaviskt som jag ska. Kompletterade med lite triceps och axlar också. Skönt! Kände mig bra och stark i kroppen, skön känsla!
 
Nu har jag precis bakat ett GI-bröd som ska förtäras tillsammans med kesella/bär-mix till en film. Söndagsmys!

Önskelista

Jordgubbsdoftande önskemål
 
Allrigt, snart är det julafton, och ännu mer snart är det min födelsedag! Dax alltså att publicera min önskelista, så att alla ni där ute som vill fortsätta vara mina vänner vet vad ni ska köpa :)
 
Först ut ett par cykeltajts. Har kört spinning i vanliga byxor hittills, eftersom jag inte i någon sportaffär här i stan hittat ett par cykelbyxor som har ben längre än 2 dm. Och så korta brallor vill jag INTE ha. Dessa däremot, är långa, snygga vadderade. Me want! Länk:
Cykeltajts, stlk M
 
När jag ändå är inne på träningskläder, så önskar jag mig även träningslinnen i roliga färger. Måste vara tajta, och måste ha brottarrygg, dvs kors i ryggen! Stlk M brukar funka med de flesta märken.
Exempel:
Snyggt linne från Nike
Ett till snyggt linne från Nike
Också rätt snyggt Nike-linne
 
Önskar mig också:
- dunväst (inte svart och inte vit)
- prennumeration på fitness magazine (räkningen för förlängd prennumeration har kommit!)
- Softshelljacka från H&M, stlk 38 (neonlila)
- Fleecejacka stlk M
- diverse saker från body shop, tex jordgubbsvarianterna av body butter och showergel. Mmmm...
- Hållare för iPhone som man har på armen när man tex tränar, cyklar etc.
- Tränings-bh. Gärna Stadiums "soc", som är prisvärda och som jag vet sitter skönt och bra. Vilken färg som helst. Stlk 40 sitter skönast.

Inspirerande massageutbildning!

Annelie masserar Angelique under handledning av Lars
 

Igår och idag har vi massörer på StiL utbildats i olika muskeltöjningstekniker som fungerar bra på stel och spänd muskulatur. Läraren, Lars Lindestad, kom upp till oss från IKSU i Umeå och visade sig vara en otroligt kunnig och erfaren massageterapeut. Han visade oss många olika grepp och tekniker för att töja och tänja muskler, och vi fick också se hur väldigt effektiva dessa tekniker faktiskt är. Båda dagarna var väldigt inspirerande, och det var lite roligt att vi alla fem som deltog i utbildningen fick känna oss som totala nybörjare på massage. Nu har ju inte jag varit massör lika länge som några av de andra, men alla kände vi oss likadana. Såpass nya var dessa grepp och tekniker för oss!
 
Förhoppningsvis kommer vi massörer på StiL att kunna ses tillsammans snart igen för att öva de grepp vi fick lära oss, så att vi så småningom känner oss trygga nog att använda dessa på våra kunder. Det jag tyckte var bäst med utbildningen var att den erbjöd ett helt nytt tänk kring behandlande massage. Den massage jag utövat inom den klassiska (dvs inte thai) tidigare har varit mer hårdhänt, men Lars menade att man aldrig får ta i så att det gör ont, eftersom då spänner sig muskeln och massagen blir inte lika verksam. Bättre är då att inte trycka hårdare än att det känns "skönt-ont", se till så att muskeln kan "andas", och sedan låta kroppen sköta resten själv. Som sagt, väldigt inspirerande med ett nytt tänk, och vi alla var lika förundrade och lika häpna över de resultat Lars och vi fick genom små enkla knep på bara några få minuter med en muskeltöjarövning. Åh, ska bli så himla kul att få testa detta i verksamheten sedan!

Stark Magnus drog mycket folk


Magnus Samuelsson drog mycket folk på StiLs medlemskväll igår
 

Igår hade vi medlemskväll på StiL, och hade dagen till ära bjudit hit fd världens starkaste man, Magnus Samuelsson. Han höll ett pass med 150 deltagare i en av våra salar, och föreläste sedan på kvällen om sitt liv med lite roliga anekdoter mm. Väldigt trevligt. Magnus är ju en supertrevlig snubbe, han gick omkring i vårt gym, tränade lite, stannade och pratade med folk, blev fotad tillsammans med en massa kunder osv. Grymt ödmjuk måste jag säga! Och som föreläsare är han väldigt naturlig och rolig, jag gillade honom jättemycket. Populär var han också, våra 500 sittplatser var uppbokade allihop, och dessutom stod folk uppe på "hyllan" ovanför för att lyssna. En väktare, som patrullerar campus, syntes tex där uppe. Väldigt stillastående patrullerande, hehe. Hur kul som helst att se att det var så pupulärt! Det är ju precis det som är tanken med medlemskvällen, att ge något tillbaka till våra underbara medlemmar!
 
Under medlemskvällen hade vi också väldigt välbesökt bjud-bord där vi bjöd på olika bars och drycker, vi hade gratis prova på-massage (thai-, klassisk och vår nyhet - akupressurmassage), kroppsscanning till rabatterat pris, nyheter vad gäller gruppträningspass mm. Jag skötte den klassiska massagen, och efter 2½ timme värkte mina handleder jättemycket. Då var det ändå dax för mig att dra vidare till nästa arbetsuppgift - att gå modell under en liten modevisning (på högst amatörmässig nivå ska tilläggas!). Jag och några andra instruktörer visade upp lite träningkläder och jag fick visa upp rätt snygga kläder tycker jag, så det var jätteroligt. Totalt sett en jäkligt lyckad kväll helt enkelt!

Grymt bra pass!

Min lilla Camilla, dramaqueen of the week, efter svettigt cirkelpass
 

Igår var jag supersugen på träning efter resandet och kursandet i förrgår som innebar noll chans till fysisk aktivitet för min del. Jag och Camilla körde därför ett cirkelpass med 8 stationer, 1 minut på varje station, och 4 varv. Varannan station var kondition och varannan styrka. I och med att vi har tid på varje station, inte x antal reps på kortast tid, så uteblir faktiskt viss puls med detta upplägg. Fördelen är dock att man inte slarvar med tekniken här, som man lätt gör när man försöker pressa tiden så mycket som möjligt, och vill förbättra tiden från gång till gång. Så det finns för-och nackdelar med båda sätten.
 
Skönt var det i alla fall att röra på sig. Idag får jag se om det blir någon träning. Har massagekurs till kl 18.00, och efter det kommer jag nog vara rätt färdig, och inte så sugen på fysisk aktivitet. Men vi får se, en celsius så kanske jag orkar köra lite rehab. Hade i alla fall behövt det, har bara blivit ett rehabpass denna vecka.

Frukost nr 2

 
Gick upp tidigt i morse och startade dagen med att få nålar hos min sjukgymnast. Blev klar lite tidigare än planerat, så jag tog en liten frukost nr 2 innan jobbet. Kände att jag behövde lite mer i magen innan, eftersom det var några timmar sedan jag åt min riktiga frukost, nr 1.
 
I eftermiddag ska jag vidareutbildas inom klassisk massage tillsammans med några kollegor. Utbildningen fortsätter imorrn, så det blir förhoppningsvis en innehållsrik kurs med mycket bra tips, mycket öva på varandra, och förstås en jättebra chans att få svar på frågor/funderingar man har. Det känns som att jag har lärt mig supermycket om massage genom att ha fått jobba med det, och nu med både grundkurs och massa erfarenhet så känns en vidareutbildning helt perfekt. Ska bli riktigt spännande, och jag hoppas kursen lever upp till mina förväntningar :)

På väg hem

Då är vi på väg hem igen från kursen i Linköping. Kort sammanfattat så kändes denna dag betydligt tunnare rent innehållsmässigt än del ett i höstas. Denna gång så var det ju också betydligt mer resande, och med bara en kursdag istället för två så kändes det som mer tåg och flyg än kurs. Men det var trevligt att träffa kurskamraterna igen!

Just nu sitter vi på Arlanda efter att ha ätit den godaste sushin jag någonsin käkat! "East & West" i Sky City rekommenderas starkt! Vi har 50 min tills flyget ska lyfta och det ska bli skönt att komma hem och få sova i sin egen säng :)


Kurs i Linköping


Campus 1477 heter det fräscha gymet på campus i Uppsala
 
Sådär, då är vi på väg! Jag och två kollegor ska till Linköping på del 2 av en receptionskurs i "service och bemötande". Första delen av kursen hölls i Uppsala och var väldigt intressant. Den gav oss nya tankar kring vår arbetsplats och kring våra möten med både kunder och kollegor. Det som är kul med denna kurs är att den visserligen utifrån mig som person, men samtidigt vill att jag ska utgå från kunden, och hur kunden vill bli bemött. Kursledarna vänder på uttrycket att "behandla andra så som du själv vill bli behandlad", och säger istället att vi bör försöka "behandla andra så som de vill bli behandlade". Och detta gäller förstås inte bara i vårt möte med kund, utan även gentemot kollegor, vår familj och alla andra personer vi träffar.
 
Förutom att kursen är intressant så ska det bli ganska trevligt att fara ut och resa lite. Jag tycker om att resa, och tycker det är kul att besöka andra städer och se hur de ser ut. Förhoppningsvis kommer vi också att få besöka campusgymet även i Linköping, precis som vi fick i Uppsala under kursens första träff. Det är ju det roligaste nästan, att få se hur verksamheten ser ut på andra gym, se deras planlösning, inredning och se hur de löser sådana problem som de säkert har gemensamt med oss på vår anläggning. Men vi får se vad det finns tid för. Idag ska vi bara resa dit, kommer fram till hotellet sent ikväll. Imorgon äger själva kursen rum, och imorgon kväll åker vi hemåt igen. Tur jag har sovmorgon på torsdag, för jag misstänker att vi nog blir ganska sena hem.
 
I mars äger 3e och sista träffen i kursen rum, och då ska vi vara i Umeå.

Supergod laxwrap

 
Häromdagen åt jag en skitgodmiddag - laxwrap! Busenkelt också, bara grillad lax (eller stekt i panna/ugn), turkisk yoghurt, grönsaker och tortillabröd. Som taccos fast faktiskt godare. Och vanlig taccos med taccofärs kanske inte många tänker är så onyttigt, men det är en hel del socker i kryddblandningen faktiskt, och så är lax rik på mycket nyttiga fetter, till skillnad från nötfärs. 
 
Detta är garanterat något jag kommer laga flera gånger. MUMS!

Lite förändring

 
Efter att ha funderat i flera dagar, så bestämde jag mig för att färga håret (igen!) igår kväll. Denna gång blont. Förberedde mig på att det kunde behövas flera omgångar med blekning pga mitt mörka, och dessutom rödfärgade, hår. Så jag köpte två förpackningar färg, Och ja, det behövdes. Efter första omfången blev jag helt orange. Då kändes det skitfult, så jag körde en vända till då. Och då blev det knallgult! Såhär i efterhand känns alltså det orangea mycket bättre, men ja, nu är det som det är. Jag kommer att köra en vända till med blekning, ikväll eller imorrn kväll, och så har jag fått tipset att använda silverschampoo. På bilden ovan så ser håret ut så som jag vill ha det, men i verkligheten är det alltså helt gult.
 
Såhär såg det ut efter första blekningen:
Precis som på första bilden (där jag är helblond) så är jag ljusare på bilden än i verkligheten, så det var verkligen väldigt orange!

Inspiration på stan

 
Igår tog jag en promenad på stan innan träningen och var bland annat på H&M. Det jag skulle kika på var deras tränings-bh:ar, men det jag blev mest intresserad av var den övriga träningskollektionen. Snygga kläder i superfina färger, ÅH om jag haft mer pengar så hade jag garanterat shoppat loss ordentligt. Bland annat denna tröja, en underställströja som dock funkar som vanlig tröja också (en kollega till mig använder den tex så). Döläcker!
 
 
Det fanns även skitsnygga fleecetröjor, i flera olika färger. Jättefina, och det riktigt kliade i "vill ha" - nerven. Kärlek!
 
 
Denna jacka var då det plagg jag blev mest förälskad i. Grymt snygg i både modell och färg. Har ju jackor så jag klarar mig, men denna var bara så grymt snygg, snyggare än alla mina jackor jag har tillsammans! Och så var den rätt billig också, så denna ligger kvar i en vrå i mitt hjärta. En vacker dag kanske jag får ta hem henne... <3

Träning idag?

 
Idag fick jag sova ut, utan något (eller någon) som väcker mig. Jätteskönt! Efter att jag surfat lite i telefonen blev det en smarrig frulle (älskar min morgongröt med ägg och bär!) till lite nyheter på tv4play. Just nu klurar jag lite på hur jag ska lägga upp dagen. På "att göra"-listan står en hel del saker: göra nytt gymprogram åt mig själv, träna, städa, matplanera för veckan, veckohandla, tvätta samt köpa trosor och en ny sport-bh. Frågan är bara i vilken ordning jag ska göra detta, och då utgår jag gärna från träningen, dagens viktigaste syssla!
 
Är rätt sugen på att gå på bodypump idag. Tyvärr är inte det förrän i eftermiddag (går inga förmiddagspass alls på söndagar på StiL), och jag tränar helst på förmiddagen, eftersom jag är som piggast då. Men det vore roligt med pump, eftersom det pga knäna var så länge sedan. Jag får helt enkelt ta det försiktigt under benlåtarna, låg eller ingen vikt och inte så djupa benböj.
 
Är också lite sugen på att ta en promenad under dagen. Det är grått och blött ute, men just nu är det i alla fall uppehåll, så det vore skönt med lite frisk luft. Kanske ska slå ihop promenad med träning och testa gå till gymet! Det var en bra idé, jag är som lite nyfiken på hur lång tid det skulle ta...

Aldrig mera fet

 
På grund av lite tristess här hemma i ensamheten så surfade jag runt på lite play-sidor, och hitade en intressant länk på TV3s hemsida som hette "Aldrig mera fet". Klickade på den och hittade ett program som jag vill slå ett slag för här i bloggen. Varje enskilt program handlar om en person som under ett års tid går ner i vikt från sjuklig fetma till normalvikt. Man får följa deras resa, i korta drag förstås, och jag tycker det är väldigt intressant!
 
Det jag tycker är mindre bra i programmet är att deltagarna ska leva på pulver under första tiden, och denna tid är ganska lång. Detta har man ju sett inte är så himla bra för kroppen, och jag tycker alltid att riktig mat är bättre. Nya matvanor är svåra att få till, och vissa personer kan behöva en boost i viktnedgången, och får absolut det med hjälp av pulver. Men nya matvanor måste ju personen skaffa så småningom ändå, och då tycker jag det är lika bra att göra det på en gång, och boosten i viktnedgången får de pga att de lever på en kalorisnål diet, som också går att få till med vanlig mat. Förr eller senare måste personen ändå lära sig vad bra mat är, och hur en normalstor portion ser ut.
 
Men det är ett bra och inspirerande program, så jag rekommenderar det ändå! :)

Nålbehandling

 
I morse fick jag akupunktur igen av Hanna, och nu var det två veckor sedan senaste behandlingen, så jag var lite orolig att det skulle kännas mer än vanligt, men det gjorde det inte. Några nålar gjorde ont, och idag var det den högst upp på högra låret som kändes mest.
 
Idag jobbar jag halv dag innan vi far på konferens till Brändön för att förena nytta med nöje. Blir nog himla trevligt tror jag, men det betyder att jag inte riktigt har tid för någon träning idag. Tur jag körde två pass igår :)

Långt kvar till bra matvanor i norden

Livsmedelsverket skriver idag i ett pressmeddelande att vi i de nordiska länderna har en bra bit kvar till bra matvanor. I Sverige liksom i övriga nordiska länder (Norge, Finland, Danmark och Island) äts det för lite frukt och grönsaker, men för mycket sockerrika livsmedel. Detta enligt en ny undersökning där 9000 vuxna och 2500 barn har fått svara på frågor om kost, motionsvanor och rökning. Svenska livsmedelsverket önskar också att vi äter mer fisk och använder bättre (lättare) margarin på bröd och i matlagning, men man menar också att det går åt rätt håll om man jämför med tidigare undersökningar.
 
Några av livsmedelsverkets kost- och motionsmål för svenska folket är:
- minst 500gr frukt/grönsaker om dagen (dvs ca 5 frukter eller 5 nävar grönsaker)
- minst 30 minuter motion per dag för vuxna, 60 minuter för barn
- fisk minst 3ggr/vecka
 
Den fysiska aktiviteten kan delas upp på flera kortare "pass" under dagen, men det bästa är om man tränar mer än det minsta rekommenderade. Mer träning ger förstås ytterligare hälsofördelar.
 
För den som har svårt att hitta tid för träning rekommenderar jag dels att prioritera, och dels att försöka ta tillvara på små stunder under dagen då man kan röra på sig. Man kan resa sig från sin stol för lite benböj, stretching, armhävningar eller något annat. Man kan också passa på att ta en kortare promenad under dagen, kanske istället för fikarasten eller långlunchen. Om man upplever hälsoproblem, tex övervikt eller andra problem pga inaktivitet, så bör man träna hårdare flera gånger i veckan för att få resultat. Att ta en daglig promenad på 30 minuter kommer inte att göra så stor skillnad, utan man behöver anstränga sig mer. Jag förespråkar hårdare fysisk ansträngning minst 4 gånger i veckan, tex att man går på något pass eller tränar hård styrketräning i gymet. Och i gymet så behöver man köra hårt och med relativt kort vila (30-90 sek mellan varje set), för att få optimala resultat. Många i gymet kör otroligt lång vila mellan övningarna, det liknar mer kafferep än träningspass, och det ger inte optimala träningspass! Tycker man detta är lite svårt kan man köra superset, där man varierar två övningar så att man istället för vila mellan set byter till den andra övningen. 3-4 set kan man köra av vardera övning, 10-8 reps (börja med 10, mot slutet bör man inte orka mer än 8, annars kör man för lätt!).
 
Det behöver inte vara svårt att komma igång/hålla igång sin träning, det gäller att se möjligheterna istället för hinder. Och prioritera träningen, för din egen skull men också för din omgivnings skull, eftersom träning gör dig gladare, friskare och piggare på alla sätt och vis!

Svettig morgonträning

 
Körde morgonträning med "min" Camilla idag på morgonen, grymt skönt pass! Vi hade åtta olika stationer med övningar, där vi varierade kondition med styrka. Vi körde 55 sek på varje station, med 5 sek på oss att byta till nästa station, och så körde vi hela varvet 4 gånger. Bra övningar, som tog mycket på framsidan av kroppen idag. Det vi körde förra veckan var mer baksida av kroppen. Mycket tungt idag för mage och armar tyckte jag, och så fick jag nån konstig knäpp i högra handleden, så på slutet kunde jag inte köra hopprep som jag skulle. Irriterande!! Men svettigt var det i alla fall, och nu känner jag mig pigg och laddad inför en arbetsdag på favvogymet!
 
I eftermiddag blir det lite rehab, och så kommer Jakob hit och käkar lunch med mig innan sitt besök hoc sjukgymnasten. Hinner vi ska vi ta en kort lunchpromenad också. Mys!

Tacksam

Arbetsmåndagen är över, veckans längsta dag för min del, men också den bästa. Sjukt bra dag idag, har känt mig pigg och utvilad hela dagen, har som alla andra arbetsdagar påmints om vilka fina kollegor, och vilket bra jobb jag har. Härliga kunder hela dagen och underbara kämpande spinningdeltagare nu på kvällen. Och nu sitter jag på bussen på väg hem till sambons varma kram och färdiglagade middag. Kan verkligen inte annat än känna tacksamhet just nu, jag har det bara så himla bra!

Som plus i kanten ska det dessutom vara sol imorrn när jag slutar jobbet tidigt. Yay!


Övningspass

Jag efter dagens pass
 
 

Efter att ha kört 4 spinningpass förra veckan (mitt egna plus att jag vikarierade på 3st), så var jag rejält less på min musik och mitt pass. Och eftersom det ändå är dax såhär i mitten på terminen att göra ett nytt pass så bestämde jag mig för att jag skulle försöka hinna fixa ett nytt denna helg, att premiärköra på mitt pass måndag kväll.
 
Igår satt jag ett par timmar och lyssnade på musik och planerade, och idag så testkörde jag passet i salen. Kändes bra, och efter att nu ha bytt plats på några låtar och bytt ut någon helt, så känner jag mig redo att köra det imorrn. Är rätt nervös, för upplägget är liiite annorlunda på detta pass än på mina tidigare. Jag kände att jag var less på att köra samma upplägg för fjärde passet i rad, om än med annorlunda musik, så nu är det lite olika upplägg på mina tre block. Fortfarande har jag tre pulstoppar och två vilolåtar under passet, men ja, upplägget på blocken är då som sagt olika.
 
Första blocket är mer intervallbetonat, och min tanke har varit att detta ska vara det allra jobbigaste blocket. I andra blocket ligger mer fokus på att cykla uppför, så det är mer stående och backkänsla där. I tredje blocket är fokus återigen på intervaller, men detta block är kortare än det första. Avslutar med tabata och allra sist en lite längre, intensiv intervall.
 
Passet har en låt som jag tror att jag kommer byta ut, antingen under dagen imorrn eller så kör jag passet med den låten och byter ut den lite senare, jag får se. Spännande ska det bli i alla fall, hoppas mina kära deltagare gillar det :)

Lunchdejt

Fish cakes
 

I torsdags hade jag glömt min matlåda hemma, och så föreslog Mia efter våran morgonträning i sal, att jag, hon och Camilla skulle gå och käka lunch ihop. Det passade både mig och Camilla jättebra, och just idag hade vi alla lunch inplanerat precis samtidigt, kl 12.00! Det händer typ aldrig. Så vi gick iväg till ett av universitetscampusets trevligare restauranger - Uni:k - och hade en jättetrevlig lunch där vi fick snacka av oss lite. Jättekul!
 
Jag käkade "fish cakes", och det var riktigt gott, och lite spicy. Jag var lite orolig att jag skulle bli risig i magen sedan, eftersom rätten innehöll så mycket kål, något jag inte äter så mycket av i vanliga fall, men det blev jag inte. :)
 
Hoppas på att kunna göra om detta snart, det var som sagt riktigt trevligt. Kul att ha så trevliga och goa arbetskamrater! :)

Smarrig lax

Nyttig lax i ugn
 
För några dagar sedan gjorde jag och Jakob en god laxrätt på ett nytt och lite nyttigare vis. Istället för philadelphia på laxfileerna så hade vi turkisk yoghurt och kryddor på laxen. Blev också jättegott, och vi åt det med nykokt potatis till, och citronklyftor vid sidan av. Busenkelt!

Att vakna till...

Utsikt över tomten
 

Inte så roligt väder att vakna till idag. Den fina snön som lyst upp i mörkret de senaste dagarna spolas nu bort av regnet. BLÄ! Jag var, tack vare min väderapp i telefonen, beredd på detta, och tänkte igår att jag skulle passa på att njuta av det fina väder som var igår med strålande sol, sköna minusgrader och vacker snö. Blev dock inte så, eftersom jag klev in genom jobbets dörrar före solen gick upp, och gick ut genom dem efter att solen gått ner. Efter spinningpasset jag vikarierade på i torsdags kväll så frågade min kollega Ida mig om jag kunde ta hennes pass fredag morgon kl 07, eftersom hon själv inte var riktigt frisk från en förkylning. Jag tog passet, klev upp 20 över 5, tog bussen strax före kl 6, och körde igång passet medans solen sakta steg utanför fönstret bakom mig.
 
Men idag alltså, inte en dag för uteaktiviteter om man som jag, hatar regn. Så det blir nog mest till att slappa inomhus, jobba vidare med mitt nya spinningpass (som jag hoppas blir klart tills jag håller spinningen måndag kväll), och sedan ska vi käka middag hos svärmor. Lugn och skön dag med andra ord. Inomhus.

Träning till soluppgången

Vacker soluppgång utanför fönstret
 
 

I morse var det äntligen dax igen! Jag körde morgonträning i sal tillsammans med Camilla och Mia, med en supervacker soluppgång utanför fönstret. Äntligen har vi ju snö!! :D
 
Jag var med och körde liknande pass i våras, med stationer och på tid, men slutade då jag fick problem med knäna, eftersom många av övningarna innebar hopp och sådan belastning som mina knän inte klarade av. Nu är dels mina knän bättre, och dels är passet anpassat så att mina knän klarar av övningarna. Så himla roligt! Passet tog lite drygt 30 minuter, och vi hade med övningar som tex låga boxhopp (alltså jättelåga, så det var ingen fara med knäna), hopprep, rodd, armhävningar, kettlebellsving mm. Kändes superbra att kunna delta, dels eftersom jag får hänga lite med goa tjejjer och dels eftersom det är så bra och tidseffektiv träning för hela kroppen, inklusive hjärtat.
 
Själva arbetsdagen idag blir ganska lugn, så jag kommer kunna sitta lite med mitt nya spinningpass. Hoppas kunna köra det redan på måndag, men det beror på hur det går. I eftermiddag hoppar jag in och vikarierar på ett 60 min pass. Alltid roligt att vikariera tycker jag, för då träffar man lite nytt folk och får mer input och feedback, och så är det lite kul att köra kortare pass än 75, för då kan man hålla liiiite högre intensitet, och det gillar jag :)

Lugn

Ledig förmiddag idag, så jag fick sova ut och vakna av att ha sovit klart istället för av alarmet. Skönt! Efter frukost tog jag och Jakob en kort promenad (i nysnön!) till svärmor och lånade hennes bil för att köra iväg en TV-möbel till tippen samt kika på lite tapeter. Vilken beslutsångest! Finns ju så mycket fint, men vi har svårt att komma överens om vad som både är snyggt och passar i rummet.

Jobbet har varit rätt lugnt idag utan träning igår tränade jag rehab före lunchen och sedan blev det inhopp på spinning 45 min pga sjuk ordinarie instruktör. Grymt kul, och jättejobbigt! Efter passet kom en tjej fram till mig och sa "såhär svettig har jag aldrig blivit förut!", och jag kände bara "YES!". Eftersom 45 min är rätt kort så satsade jag på att deltagarna skulle ligga rätt högt i puls under hela passet, utan vilolåtar, och det kändes! Underbar känsla!

Men ingen träning idag alltså. Istället jobbade jag kväll med lite trevliga instruktioner, och när jag kom hem gjorde jag och Jakob en supergod saffranspasta med räkor, spenat och tomat. Rekommenderas varmt! Mätte inte ingredienserna så noga, men ungefär såhär:

2 dl lätt creme fraiche
Skalade räkor
Färsk spenat
Småtomater i halvor
Saffran (vi tog 0,5g, men det räcker nog med halva paketet)
Salt
Peppar

Värm/koka upp creme fraichen. Rör i spenaten och värm tills spenaten "krymper". Ha i resten. Servera m kokt pasta. Klart! :)


Huvudvärken

Har haft envis och långdragen huvudvärk till och från senaste veckorna, och värst är det på mina långa måndagar som jag jobbar. Det rör sig om spänningshuvudvärk, det är jag övertygad om, och det behövs en rejäl massage - snart! - för att råda bot på den. Idag trodde jag allvarligt att skallen skulle gå i bitar när jag lyfte en tung låda, det var som att gruvarbetare slog på skallbenet innifrån. Blä. Var lite orolig för mitt spinningpass, men det hade jag ingen anledning till. Mitt spinningpass är måndagarnas himmelrike, och givetvis försvann huvudvärken lika snabbt som jag drog på mig träningskläderna. Härligt! Jag kunde köra stenhårt med deltagarna hela passet utan att känna av det minsta skallebank.
 
När jag sedan promenerade mot bussen på väg hem igen så smög den sig tillbaka. Den är inte alls lika stark som tidigare idag, men den finns där och stör lite. Men det märkliga med huvudvärk är att när man har den så länge så märker man inte av den på samma sätt hela tiden. Det är nästan som att jag inte tänker på den längre. Förutom tidigare idag då när den var så himla intensiv.
 
Jag brukar försöka massera min egen nacke lite när huvudvärken smyger sig på, men det som är typiskt för spänningshuvudvärk är hur otroligt bra den lindras av träning. Bara en av många saker som träning är så himla bra för, och tur är det för mig eftersom jag har just spänningshuvudvärk till och från. Men jag får lite skylla mig själv, eftersom jag vet att detta dyker på mig när jag går för länge utan massage. Det är bara att boka in sig hos en kollega regelbundet så slipper jag huvudvärken. Men det är väl så de flesta funkar, man behandlar oftast efteråt istället för att vara klok och förebygga..
 
Aja, imorrn är det planeringsdag hela dagen på jobbet. Brukar vara trevligt, mycket snack och roliga ideer och förslag som kommer upp och diskuteras. Jag ser fram emot det. Jag och två kollegor ska hålla en liten presentation om en kurs vi går just nu också, så det ska bli spännande att få höra vad de övriga tycker och tänker kring det :)
 

Nu är det dax att sova snart, så jag orkar vara pigg och glad hela långa dagen imorrn. Natti natti! :)

Rödhårig enhörning

Jag med nyfärgat hår och akupunkturnål i pannan
 

Igår övertalade jag Jakob att färga mitt hår. Det var många år sedan jag färgade håret sist, men nu var jag så less på mitt hår att något måste göras. Jag tycket egentligen bra om min frisyr, så en ny färg var en ganska lagom förändring. Rött fick det bli, och rött blev det. Mörkrött. Är rätt så nöjd, även om jag hade kunnat tänka mig ännu klarare röd färg.
 
På kvällen igår begav jag mig sedan till jobbet för lite relaxhäng och kolla hockey med några kollegor. Jag har haft spänningshuvudvärk några dagar nu, så jag bad en av mina kollegor, som också är sjukgymnast, att ta med sig nålar så hon kunde ge mig några mot huvudvärken. Jag fick en nål mitt i pannan. Gjorde inte alls så ont som nålarna i knäna brukar kunna göra, men så var detta en lite mindre och tunnare nål också.
 
Kvällen för min del avslutades med lite dansande, innan mina kollegor drog ut på krogen. Jag hade nog följt med om det inte varit för att de skulle ut på O´learys, och det är inte ett roligt ställe här i Luleå. Dålig service i baren (de som jobbar där kan knappt något alls om varken öl, drinkar eller nåt annat gällande deras egna utbud), oftast ganska konstigt folk där, och inte särskilt bra musik. Så jag for hem istället till Jakob, och vi satt uppe och pratade och spelade lite spel innan vi gick och la oss. Mysig kväll helt enkelt. :)
 
Idag är en rätt lugn dag. Vi pysslar lite hemma, och om nån timme ska jag iväg på smyckesparty hos en kompis. Spännande värre :)

Startar dagen med härlig träning!

Såå himla bra start på dagen när jag hoppade in som vikarie på dagens spin 60 min. Lite strul med musiken gjorde att det inte riktigt blev som jag tänkt, men det gick vägen ändå, så både jag och mina deltagare kunde ta ut oss!

Efter passet körde jag mina rehabövningar i gymet. Det går faktiskt redan bättre å bättre, så det känns skönt. Övningarna med pilatesboll är jobbigast, där jag måste vara stark i bålen och hålla balansen samtidigt, så det är både koncentrations- och styrkekrävande. Tungt! Men jag envisas även med dessa övningar och hoppas på resultat!


Squash!

 
Idag spelade jag och Jakob squash! Det var jättelänge sedan någon av oss spelade, och det var lika roligt som jag minns det. Och precis som sist jag spelade med Jakob så fick jag tokspö. Det gör mig inte så jättemycket, det var roligt ändå, men visst måste man vilja vinna för att det ska vara värt att spela, annars kastar man ju sig inte efter de där knepiga bollarna...
 
Planen var ju sedan att gå på CxWorx efteråt, men jag hade kollat lite fel, så det var en halvtimmes glapp mellan squashen och passet, så vi for hem istället. Det kommer fler tillfällen att gå på pass :)
 
Imorrn ska jag vikariera på ett spinningpass, och sedan köra lite rehab i gymet. Blir nog en bra träningsdag, och på kvällen ska vi träffas ett gäng från jobbet och glo på lite hockey :)

Magträning

Magövning to die for
 
 

Med min nyfunna pepp för styrketräning så körde jag idag ett skönt magpass! Utan att ha planerat något alls så växlade jag mellan olika övningar, och jag körde både favoriterna och de jag gillar lite mindre. De jag inte gillar är jag rätt kass på, och det är nog därför jag inte gillar dem. Desto bättre alltså att köra även dessa, så jag blir bättre!
 
Bland annat så körde jag liggande kettlebellyft, en övning jag hittade i Fitness Magazine nr 4/2012, där de hade flera jättebra magövningar. Artikeln kallades "magmuskler att dö för!", och jag håller med om att flera av övningarna där verkligen är skitbra. Bland annat denna då, där man ligger platt på rygg, sedan lyfter man benen rakt upp i 90 grader. Steg 2 är att med benen rakt upp, lyfta en kettlebell lite från marken, som på bilden, innan man saaaaakta sänker benen igen till rakt liggandes. Först när benen är nere i backen igen så sänker man kulan, och så börjar man om. Känns i precis hela magen, och det är störtskönt! Jag kör så många reps jag orkar i 3 set, och det brukar bli mellan 6-10st, så även idag.
 
Imorrn är planen att bli spöad av sambon i squash! Ska bli jättekul att spela, det var länge sedan sist för oss båda, så det är på tiden. Efter att jag bokat in oss på en squashtid så såg jag att precis när den tiden är slut, så är det 5 min tills vår instruktör Sara kör CxWorx, så då beslutade vi att vi kör det passet direkt efter squashen. Så det blir magträning två dagar i rad - jeez! Undrar om jag kommer få träningsvärk...? Hoppas!
 
Och apropå träningsvärk så kan jag meddela att prognosen från igår var helt korrekt - jag har en underbart fin träningsvärk i skinkorna idag efter gårdagens nya rehabövningar. Då vet jag att åtminstone min rumpövning utfördes korrekt! :)

RSS 2.0