Picknick!



Igår när jag jobbade på gymet så fick jag en picknickkorg av vaktmästar-Janne. Den var en av flera överblivna efter vårruset och eftersom jag jobbat lite med vårruset (packat kuvert med info och nummerlappar till löparna) så fick jag den. Den var packad med massor av smarrigt, och nu har jag provsmakat det på bilden. :)

Hälsofilen vanilj passion var, tvärtom vad jag trodde, skitgod! Jag gillade den skarp och kan absolut tänka mig att köpa mer sån fil i framtiden. Tycker kanske inte så söt fil passar till frukosten just, men till mellanmål med en god osötad müsli, absolut!

"Skogaholmisarna", brödet, har för högt innehåll av socker för att jag ska tycka att det är ett BRA bröd, men jag provsmakade det såklart ändå. Det var riktigt gott och mjukt, men det brukar söta bröd ju vara, så det var inte så förvånande. Jag hade kunnat köpa det enstaka gånger att ha som "gottebröd", men inte att äta dagligen till mellanmål osv, lite för sött för det...

Philadelphia grillad paprika gillade jag sådär, jag tycker inte det passar på mackan och skulle nog inte köpa den igen. Philadelphia getost och soltorkade tomater var helt klart bättre, men om jag skulle köpa någon philadelphia att ha på mackan skulle det nog vara den naturella. Denna smakade mest soltorkad tomat, lite Italienskt sådär, och det passar nog bättre på tex kex en fredagskväll eller liknande, än på mackan.

Lönnbergaskinkan var skitgod, salt och rökig och smakrik, precis så som jag tycker skinka på macka ska vara. Den rökta ingelstakalkonen var efter lönnbergaskinkan en besvikelse. Skivorna var tjocka och smaklösa, och skinnet runt varje skiva var för hård. Tyckte inte om den, och kommer inte köpa den.

Färskostpastejen med gurka var god för en leverpastej. Jag är inte så förtjust i leverpastej rent allmänt, men den här var faktiskt god. Kommer nog inte köpa den, eftersom jag normalt inte äter leverpastej, men som sagt, god för å va en "lepa".

Lithells nyhet "Barnens korvisar" är en del av en serie mat riktad mot barn, som Lithell beskriver som bättre mat än de charkprodukter som redan finns på marknaden. På framsidan av förpackningen står det "Hög kötthalt 56%" vilket jag inte tycker är så hög halt att man måste skryta om det, även om det är högre kötthalt än många andra korvar. Den smakar precis som vanlig grillkorv typ, god och mild. Lite roligt för barn att äta kanske eftersom det är små korvbollar, alltså typ tredjedelar av prinskorvar, som utgör korvisarna.

Morötterna var ungefär som vanliga minimorötter, dvs saftiga men totalt smaklösa. Gillar inte riktigt idén att göra snabb mat ännu snabbare. Varför kan man inte bara ta med en vanlig morot till sitt mellis? Varför måste de vara pyttesmå, färdigskalade och förpackade i pyttesmå plastpåsar?

Sist, men inte minst; chokladen. Detta är en favorit, 70% kakao är helt perfekt, inte för mycket så det blir starkt, och inte för lite. Jag gillar denna skarpt, och choklad kommer jag nog aldrig få nog av, så denna kommer finnas i mitt skafferi i framtiden, garanterat! Visste ni förresten att man inte "ska" ha choklad i kylskåpet? Fettet i chokladen läggs som i ett skikt utanpå chokladen och försämrar smaken. Personligen gillar jag dock när chokladen är sådär stenhård som den bara blir när den legat minst ett par timmar i kylen, så jag skiter faktiskt i det.

Skön dag idag

Idag har jag varit ute på altanen och städat kaninburar. Det är så skönt att få rensa och städa där ute hos dem, så att det blir rent och fint.

Igår sprang jag på StiL och solade lite efteråt. Börjar bli lite brun nu, och det känns härligt!

Kampen mot min mamma (om att först nå 70kg) går åt rätt håll, jag har gått ner hälften av mina 5 kg att gå ner. Jag hade tänkt nå målet innan jag åker till Cypern den 7e, och då har jag bara 1½ vecka kvar att gå ner 2½ kg på. Jag hoppas det går vägen, men för att jag ska lyckas måste jag lägga på ett kol nu sista biten. Ingen snacks, ingen alkohol, inget godis eller sånt. Jag tänkte också utesluta bröd och pasta helt och ersätta det med grönsaker. Jag ska träna och kämpa, och jag ska klara det! Att vinna står som jag tidigare nämnt en helkväll med min mamma, hon bjuder på allt. Låter superhärligt och jag vill gärna nå 70kg före min mamma gör det.

Härlig löptur idag

Idag tog jag en löptur, men jag gjorde det inomhus och på löpband. Gillar att kunna "koppla bort" löpandet och kolla på TV samtidigt som jag springer, för själva springandet i sig är måttligt underhållande...

Hur som helst så sprang jag i 40 minuter, och då är inte uppvärmning och nedvarvning inräknat. Känns riktigt bra. I söndags sprang jag i 30 minuter inklusive uppvärmning och nedvarvning, men då hann jag inte mer för jag skulle jobba direkt efter. Men nu hade jag gott om tid och sprang alltså lite längre. Skönt! Jag tog en liten solstund i solariet efteråt också. Det känns som att jag måste få lite färg innan vi åker till Cypern den 7 juni. Jag vill inte lägga mig helt blek där på stranden...

I Västerås


Dukning inför grillmiddag fredag kväll

I helgen är vi i Västerås igen, jag och min make. Vi mellanlandar på väg till ett bröllop i Säffle som är senare idag (lördag), och vi ska snart påbörja vår drygt 3h långa bilresa ner dit.

Igår när vi kom till mina föräldrar i Västerås bjöds vi på riktigt somrig grillmiddag!


Förrätten, grillrostade baguetter med vitlök och tomatsallad på




Varmrätt: grillade kycklinglår med ugnsstekt potatis, mammas hemmagjorda coleslaw och chilisauce


Och imorse åt jag frukost till en fantastisk utsikt över Mälaren. Mina föräldrar bor väldigt vackert!


Utsikt från mina föräldrars balkong

Promenad i solen med syrran



Idag efter att vi var på stan så tog vi en promenad i solen. Mycket varmt! Var tvungen att köpa mineralvatten sedan när vi gick förbi affären. Men det var skönt att få röra lite på sig trots värmen.

Frukost ute på gräsmattan



Idag åt jag och syrran frukost ute på gräsmattan. Vi var tvugna att flytta oss ut i skuggan för det var så himla varmt! Nu har vi borstat tänderna och ska lägga oss och sola lite. Det är ju äntligen sommar!

Flyttlass

Idag åkte jag bil ner till Umeå och äldsta syrran, för att hjälpa henne flytta lite grejjer till ett förråd hon fått hyra i Luleå. Vi bar möbler och lådor från syrrans korridorsrum ner till släpet, körde till Luleå och bar ner alla sakerna till förrådet. Det var en helt underbart varm och skön dag, och vi svettades rejält. Då kan vi med gott samvete slappa imorrn, eftersom syrran ska vara kvar ända tills på fredag.

Morgonsång


Talgoxe, www.wikipedia.org

Idag var jag uppe före tuppen och tog ut hundarna. Möttes av vacker sång från en Talgoxe i en björk. Försökte fota den men gav upp då jag bara hade mobilen med mig och inte kom så nära. Lånade istället en bild från www.wikipedia.org.

Igår tränade jag på riktigt för första gången efter förkyldningen. Det blev såklart min favorit spinpump med Monica och det var riktigt härligt att få ta ut sig, och jag ska försöka orka träna idag igen, efter jobbet. Ikväll ska vi sedan på födelsedagsfika hos min svägerska. Ska bli riktigt trevligt.

Föreläsning


Skärmdump från www.jonashelgesson.se

 

Idag fick jag privilegiet att gå på föreläsning för Jonas Helgesson, föreläsare, skribent, författare och, stå-upp-komiker. Han pratade om framförallt försöka se det positiva i livet, och sluta fokusera på det negativa. Han menade att personer ofta fokuserar på vad man INTE kan, istället för att fokusera på vad man faktiskt KAN. Man gör ofta det man inte kan viktigare än det faktiskt är. Han jämförde det med att presentera sig för en ny bekantskap som vad man INTE hette, eller att gå till affären med en lista på vad man INTE ska köpa. Det är med andra ord ganska ointressant.

 

I det stora hela en riktigt rolig, intressant och inspirerande föreläsning som jag kommer att bära med mig länge. Via hans hemsida kan man beställa hans två böcker; "grabben i kuvösen bredvid" och den senaste "Ett CP-bra liv". Jag ska garanterat beställa dom, utan tvekan!


Grillat!



Åh, det är så gott med grillat! Nu är det förvisso inte första gången jag äter grillat i år, men det känns ändå så himla somrigt med grillad mat. Ikväll åt vi dessutom ute, på svärföräldrarnas inglasade veranda, och det var supermysigt! Svärfar grillade kyckling och majskolvar som blev jättegoda, och till det åt vi quionoa och sallad. På min kyckling har jag lagt vitlökssmör. MUMS!

Vi tog en promenad till svärföräldrarna också, lite drygt 2km. Ingen lång promenad, men ändå riktigt skönt, och vi behövde inga jackor för det var så varmt ute! Helt underbart!

Utmaning

Ja, kära läsare, nu kommer ett litet avslöjande...
Jag är inte helt nöjd med min kropp just nu. Det handlar inte så mkt om utseende som funktion, jag orkar inte samma saker som jag gjort tidigare, och det stör mig. Jag är bara 26 år gammal, och det är inte gammalt!

Nu har min mamma efter många års övervikt lyckats gå ner 11kg, och hon väger nu mindre än vad jag gör. Hon är då förstås lite kortare än mig, men ändå. Vikten är som sagt inte det som stör mig så mkt med min kropp, men när man blir mer vältränad brukar ju vikten gå ner automatiskt...

Nu är alltså min utmaning mot min mor att nå 70kg före hon gör det. Och jag har alltså längre dit än henne. En helkväll med mor som hon står för har jag möjlighet att vinna, förutom bättre kondis och en mer funktionell kropp. Så nu ska jag ligga i!

Sömn

Igår när jag skulle ut med hundarna precis innan jag gick och la mig så kände jag bara hur skönt det skulle bli att få krypa ner i sängen. Och när jag väl gjorde det så somnade jag nästan direkt. Dessutom sov jag tills jag vaknade av mig själv, före alarmklockan ringde. Jag låg och drog mig en liten stund, men sedan gick jag upp och tog ut hundarna på en morgonpromenad. Småsaker som att få sova ut och få ta ut hundarna på en promenad utan stress osv är livsnjutning för mig. Det låter kanske lite löjligt, men om man kan njuta av livets små saker, så har man ju väldigt mycket att njuta av!


Hitta lugnet



Själv tycker jag att vackert väder i sig är avkopplande och höjer välmåendet, men vissa vill njuta extra av det härliga solskenet och naturen som börjar vakna till liv. Som den här personen till exempel, som jag fick syn på ute på en av promenaderna idag, mediterandes vid vattnet. Det ser så himla härligt och avkopplande ut. Tänk om jag hade tålamodet att sitta så, och bara vara. Men det är just då tankarna far som värst för mig, så det är allt annat än avkopplande... Men så är det ju inte för alla förstås.

Äntligen träning!


Jag klappar kossa på Djurens dag, anordnad av Grans naturbruksskola i Öjebyn

 

Idag har jag äntligen tränat! Det blev visserligen ett väldigt kort träningspass, 15 minuter på crosstrainern, men jag ville inte ta i mer eftersom jag fortfarande är lite snorig. Mår dock helt prima i övrigt, och det är hur skönt som helst att inte ha ont i halsen längre!

Igår var jag på kaninutställning på Grans naturbruksskola i Öjebyn. De anordnade en djurens dag där för allmännheten, och det var massor med djur där. Bland annat var det en väldans massa kossor, och så hade dom hästar också. Hörde talas om att det fanns får och minigrisar men såg inga. Men det var i det stora hela en mycket trevlig dag, med mycket trevligt folk och helt ok väder.


Härlig ridtur!



Såå, då var jag hemma igen efter en underbar förmiddag strax utanför Luleå. Jag och en kompis var iväg och red islandshästar. På bilden är "min" häst, ett sto som hette Merja. Hon var jättefin och hade jättefina gångarter. Hon var ganska pigg, precis en sådan häst som jag ville rida! Och det var hur kul som helst - men jobbigt! Har nu ont i rumpa, lår och armar, men det lär vara smärta i fler kroppsdelar imorrn misstänker jag, för det var flera år sedan jag red sist! Men jag tyckte ändå att jag hade kvar mycket av det jag kunde tidigare. Jag fick Merja att gå fint på tygeln, som det heter, och ganska snabbt dessutom. Berodde nog lika mycket på henne som på mig kanske, eller ännu mer på henne, men ändå! :)

Nu är jag hur som helst heeeelt slut, och då är det dax att sticka iväg och jobba lite som ass. Kul kul!

Träningssugen!!!

Idag jobbade jag på gymet några timmar, och blev grymt träningssugen. Var väldigt avundsjuk på de som var där å tränade. Imorrn får jag kanske lite av träningssuget tillfredsställt då jag ska iväg å rida islandshäst med en kompis. Ska bli skitkul! Hoppas på bra väder och att ja får en rolig och pigg häst och ingen slöfock. Ska försöka fota och visa i bloggen.

Å nej, inte jag också...



Jo, nu har jag också köpt ett par billiga och fula crocs-kopior. Usch... Men alltså jag behövde ett par inneskor till assistentjobbet, och dessa fick duga. Och jag har börjat gilla lila mer och mer, så jag köpte lila skor. Dom är faktiskt ganska sköna, så jag tror jag kommer trivas med dom fast dom är fula.

Jag har vaknat



Nu börjar jag må bättre efter att ha varit sjuk måndag och tisdag. Igår var jag också lite risig men jobbade ändå som assistent. Efteråt var jag ganska trött och framförallt hes! Idag är jag också hes men ska bara vara tyst hela dagen tills jag ska iväg och jobba som assistent igen i eftermiddag.

Hur som helst så är vädret helt underbart, och jag är jättesugen på att ta långpromenader och liknande, men jag pallar inte det just nu... Vill inte bli sjukare...

Hejja Pågen!



Hur härligt var inte det här!? Jag gick till affären för att köpa två sorters bröd, och just dom två sorterna jag ville ha var det erbjudande på! Man fick en väska om man köpte två paket bröd av dessa sorter. Så inte nog med att jag fick en liten praktisk bag, utan jag slapp dessutom köpa en plastkasse att bära hem varor i. Miljövänligt!

Ont i halsen...

Usch, har ont i halsen och känner mig svullen kring halsmandlarna idag... :(
Ska ta en promenad till affären nu och köpa glass (mycket skönt när man har ont i halsen, även om det inte är så himla nyttigt...), lite bröd och sånt, så ska jag bara ligga hemma och kura om mig idag. Egentligen skulle jag ha jobbat som assistent idag, men det blir inget. Både "brukaren" och jag är krassliga, och jag skulle ändå bara gå bredvid, så det finns ändå assistent där hela dagen... Men riktigt trist, jag hade sett fram emot att jobba!

Vårruset!



På jobbet i gymet så packar vi nu flera tusen kuvert med information, reklam och erbjudanden till alla som anmält sig till Vårruset 2010. Bland annat ett "supererbjudande" från tidningen toppHÄLSA. Det handlar naturligtvis om en prenumeration tillsammans med lite presenter till ett förmånligt pris, men jag säger inte vad! Sista anmälningsdagen till Vårruset var igår, men jag blev riktigt peppad att springa loppet när jag satt och packade allt igår. Det vore riktigt roligt att springa i en grupp, för då får man en picknick-korg efter loppet. Tänk va mysigt att springa/jogga/lunka/gå 5km tillsammans med några vänner (en grupp måste vara 6 personer för att få picknick på Vårruset) och sedan sitta och fika tillsammans i gräset!


Stor frukost



Idag tog jag en powerwalk med mina stavar före frukosten. Det regnade litegrann men det var bara skönt. Totalt var jag ute i 45 minuter, och det kändes ganska lagom. Jag tycker det är riktigt skönt att powerwalka, och jag gör det alltid utan musik i öronen. På det viset kan jag verkligen rensa tankarna känner jag, och jag gillar att kunna kika lite på naturen och fundera och filosofera.

Sen blev det som sagt frukost, och idag kände jag mig hungrig så till filen blev det också ett kokt ägg, två mackor och ett glas mjölk.

RSS 2.0