Gott Nytt År!



Gott Nytt År allihopa! Hoppas ni får en trevlig kväll oavsett vad ni planerat!

Själv sitter jag fortfarande i mjukiskläder och väntar på att folk ska trilla in genom dörren så vi kan springa ut i snön och leka! Sedan blir det bastu och middag och sånt. Tror det blir en bra kväll!

Träning!


Lyckorus efter träning

 

Idag blev träningen faktiskt av, men det blev mycket kortare träning än planerat tyvärr. Men det berodde på att vi idag fått NYCKLARNA TILL VÅRT HUS!!!!! (Ska berätta mer om det i ett annat inlägg, för det var ju såklart en unik upplevelse.) Efter det käkade vi sushi på stan med vännerna och sedan var vi ju tvugna att åka till huset och känna lite på det som vårt eget. Kändes coolt! Sedan åkte vi hem och då släpptes jag av på gymet, och då var klockan fem. Hade tänkt vara på gymet kl fyra, men så blev det alltså inte... Så jag tränade i en halvtimme, sedan solade jag lite solarium, duschade och fixade håret, och sedan började jag jobba 18.15. Jobbade bara i två timmar idag på eftermiddagen (sammanlagt med timmarna i förmiddags blev det 6 timmars jobb idag).

 

När jag kom hem utfodrade jag gästerna med stekt falukorv och makaroner. Inte världens finaste middag, men ibland (som tex när man har fyra hungriga nytränade killar i lägenheten) måste det gå fort, och behöver då inte heller vara så himla "fancy". Effektivt helt enkelt. Pojkarna (och jag) blev mätta :)

 

Nu sitter jag faktiskt och suger på en öl. Det är ju (snart) nyår! Planeringen inför festen imorrn är igång, blir gomiddag med tjälknul och potatisgratäng, och ska bli himmelskt gott. En kille i vårt gäng gör en helt awesome potatisgratäng, så jag önskade särskilt att han skulle göra den. Mmmmm... Själv är jag ansvarig för efterrätten, som blir en lite lyxigare fruktsallad. Mest troligt blandar vi i hallon, färsk annanas, kiwi, banan, äpple, päron... Till detta serverar vi mest troligt vanlig vispgrädde, blandning av vispgrädde och färskost (som Lina intygar är skitgott, men jag är ännu tveksam. Ger det dock självklart en chans!) samt kesella vanilj. Kesella finns även med smak av jordgubb och lime, som också passar fint till frukstallad av olika slag, och dessutom är nyttigare (mindre mättat fett och mer protein). Så testa gärna det nästa gång! :)


Situp?

Okej, här kommer en fråga!

Rent hypotetiskt, säg att någon skulle starta ett företag med fokus på att hjälpa människor att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt (genom rätt kost och individanpassad träning)... Vad skulle ett sådant företag kunna heta?

Namnet bör helst vara på svenska, eller åtminstone ett bekant svenskt begrepp (alltså inte typ "weight reduction" som ju är helt engelskt, men "let's go!" kan va helt ok, om ni förstår hur jag menar...?) och kan, men måste inte, vara lite fyndigt sådär. Bästa förslaget hittills är SITUP, som då inte främst ska syfta på träningsövningen situps, utan mer som "ryck upp dig, det här fixar vi", eller nåt...

Någon som har ett annat förslag?

Längtar



I eftermiddag ska jag äntligen få sola! Har inte haft tid i veckan som jag planerat, så jag blir nog rätt blek imorrn på nyårsafton ändå, men sånt är livet...

Lite lustigt förresten... Vi har tre solarium på jobbet, och de ligger vägg i vägg med varandra. Av någon anledning väljer folk alltid det innersta solariet, det som är längst bort från reception och korridor. Det finns ingen skillnad mellan rummen förutom just läget, alla rum går att låsa, och alla rum har spegel och stol etc. Att solarna väljer samma solarium hela tiden resulterar ju i att just det solariet är mycket mer slitet än de andra två, men ändå fortsätter folk att lägga sig i det. Av just denna anledning använder jag alltid solariet längst ut, mot korridoren och receptionen. Det har ju fräschast rör! Smart va? ;)

Kvällströtta medlemmar



Kl 21.45 gick jag in i gymet på jobbet för att städa undan vikter, och då ser det ut som på bilden ovan - helt folktomt! Har aldrig någonsin under mina 1½ år på www.stilsportcenter.se varit med om att medlemmarna gått hem så tidigt på kvällen. Har såklart att göra med att det är mellandagarna, att ganska få faktiskt är i stan, och ännu färre väljer att träna dessa dagar, men ändå! Men de var kanske kvällströtta just idag och ville gå hem och sova...

Orolig mage

Ja, alltså jag undrar varför min mage beter sig som den gör... Den fick ju utbrott tidigare idag (som jag inte ska beskriva närmare i detalj) och fortfarande så ger den ifrån sig små missnöjda knorrande ljud. Jag mår ju bra, är inte illamående eller något sådant, så jag misstänker att det är något jag ätit istället för någon slags sjuk-bakterie. Blev ju pizza igår kväll till middag, men tre vänner åt samma pizza som jag, så fler borde ha blivit dåliga isf. Och något annat skumt har jag inte ätit vad jag kan komma på. Så jag vette fan...

Får bli ett glas proviva när jag kommer hem från jobbet och sedan en god natts sömn på det så ska det kanske lösa sig tills imorrn. Vill INTE vara dålig på fredag i alla fall, då är det ju fest med goda vänner, då vill jag vara frisk och må bra!

Dagens lunch



Idag åt jag äggröra med champinjoner, blomkål och lite rester av köttbiffar jag hittade i frysen. Svingott!

Blir ingen träning idag. Fick JÄTTEont i magen och känner mig fortfarande lite "ömtålig", så det blir träning imorrn istället. Då finns dessutom mer tid. Nu ska jag ta ut hundarna på en promenad istället.

Imorrn imorrn imorrn imorrn!


Jag och kära syster innan hon for till Mexico

Visst är det konstigt med en del grejjer? Igår natt sov jag kasst men var pigg på morgonen ändå. Inatt sov jag hur bra som helst, men är svintrött idag! Skumt, borde ju varit tvärtom kan man tycka... Är ruskigt taggad på att få gå hem om en kvart och sova middag!

Idag ska jag träna (förhoppningsvis med Lina) och sola solarium. Hur trevligt det än ska bli så är det ändå IMORRN jag ser fram emot allra mest, då händer det grejjer! Dels får vi nycklarna till huset imorrn. Då blir det vårt vårt vårt! Men så kommer också min äldsta lillasyster Malin hem till Schweden efter ett halvår på andra sidan jorden (Mexico). Jag kommer tyvärr inte att få träffa henne då, hon landar ju i Stockholm och kommer att hänga kvar där nere ett tag, men jag kommer kunna RINGA henne när jag vill och prata med henne utan den dryga fördröjningen man har på tfn (oavsett om man ringer via skype eller vanlig tfn) när man ringer så långt som till Mexico. Ska bli grymt kul! Längtar!!!


Litet tips!

Alltså, hur kan jag INTE ha hittat denna sida tidigare???

shapemeup.se kan man hitta olika artiklar, teman, information mm. Men det roligaste är förstås alla bloggar! Här hittar du några av sajtens bloggare indelade efter teman, sjukt bra!

Själv har jag fastnat för All about fitness, en blogg som ger massor med tips, råd, recept etc. Inte så personligt om själva bloggerskan, men det är en väldigt intressant blogg ändå!

Dag 30 - Ett sista ögonblick



Skulle egentligen ha skrivit detta inlägg igår, men missade det av någon anledning...

Får bli ögonblicket nu i skrivande stund. Sitter mitt i ett stökigt kök fullt av flyttlådor, jästunnor och nyårsalkoholen. Inte det vackraste ögonblicket förstås, men vem har sagt att det måste vara det? Det är ett ögonblick från nyss, jag var (är) svintrött (och det syns!!), har ett stökigt hem och sitter vid datorn till frukosten. Långt ifrån perfekt. Och sådana ögonblick måste få vara med dom också...

Detta var alltså det sista inlägget i utmaningen. Kommer nog ta ett tag innan jag gör om något liknande, vissa saker va lite smådryga att skriva om tycker jag...

Tungt jobb!


Vikterna på bilden väger sammanlagt strax över 100kg

Den person som stänger StiL på kvällen går även en runda i gymet och plockar undan vikter som medlemmarna är för slöa för att plocka undan efter sig själva. En kollega till mig räknade ut att det brukar vara vikter på sammanlagt 8-900kg som vi plockar undan på en kväll. Det är ett rejält styrkepass det! Det gäller att lyfta ergonomiskt korrekt så man inte skadar sig! Igår och idag välkomnade jag dock arbetet med att plocka undan vikterna, för det är kallt som attan i receptionen, och man blir ju varm av kroppsarbete. Så jag har varit extra noga dessa kvällar och lyft extra många vikter extra långt, så jag blev ordentligt varm inför promenaden hem!

 

Just nu har jag precis kommit in i "stugvärmen" efter en kvällspromenad med hundarna. Trots -30 grader ute var det en ganska skön promenad faktiskt. Nu ska jag borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen under mitt varma täcke. Ska nog ligga lite på spikmattan innan jag somnar också, blir så varmt och skönt i ryggen då!

 

Natti natti!


Lista

Sitter och läser lite andra bloggar och hittade denna lista på Sannas blogg och eftersom hon uppmanade sina läsare att kopiera så gjorde jag just det! :P

Detta är alltså mina favoriter...

Varm dryck: varm choklad med vispgrädde
Kall dryck: Mjölk
Alkoholhaltig dryck: Smirnoff Ice och Hoegaarden
Drink: Gin & Tonic funkar alltid
Pålägg: ost. Marmelad också om det är scones eller rostat bröd
Grönsak: pärltomater!
Frukt: mandarin och apelsin
Bär: om de är frysta: hallon. Färska: jordgubbar
Krydda: kardemumma. Finns det något i hela världen som luktar så gott som kardemumma???
Godis: choklad
Snacks: popcorn (inte micropop utan sådana man gör själv i kastrull, de blir snäppet godare)
Choklad: Marabou mjölkchoklad eller Premium 70% kakao
Ost: mild herrgård eller naturell färskost (beroende på vad man ska ha den på)
Sallad: Sushibarens sallad med serranoskinka, mozarella, soltorkade tomater och mixad sallat. Mmmmm!
Tårta: glasstårta som min mamma gör med hallon i.
Bakverk: just nu mina hemmagjorda skurna pepparkakor. Är väldigt nära ett missbruk...
Sås: Tzatsiki eller bearnaise
Glass: GBs vanilj med krossad choklad
Snabbmat: Vill härma Sanna här och skriva sushi, och då från ovan nämnda Sushibar! Har ganska nyligt lärt mig att äta sushi, och plötsligt är det fantastiskt gott!
Flingor: ICAs specialflingor. Kopia av Kellogs Special-K fast med mindre socker. Me like!
Pizza: oxfilé och bearnaise eller mozarella och färska tomater
Naturgodis/Nötter: cashew och torrostade jordnötter. Äter utöver nötter inget "naturgodis". Skumma grejjer det där...
Soppa: Är inte överdrivet förtjust i soppa, men för några år sedan hade jag recept på en sjukt god fisksoppa med saffran i. Den var nog den godaste soppa jag någonsin ätit! Men receptet är borttappat. Måste försöka hitta det igen tror jag bestämt...
Utländskt kök: Gillar det svenska köket väldigt mycket, men när det gäller utländska måste jag säga medelhavsmat. Pasta med frutti di mare... Mmmm...
Halstablett/Tuggummi: Wrigley´s Extra white sweet fruit
Äter inte: ostron. BLÄ!


Träning!



Imorrn så ska jag styrketräna! Nu under mellandagarna är det knappt några gruppträningspass alls, och när det väl är pass så är det antingen kvällstid eller tidigt på morgonen, och då jobbar jag. Så det får alltså bli styrketräning. Ska försöka få med mig Lina också, vore skoj. Sedan ska vi sola också, vi måste få lite färg tills festen på fredag!

Funktionellt rum



StiL ska vi få ett Funktionellt rum! Det kommer ha kettlebells, snake rope, brutalbänk, torsonator mm. Nu ska en del av personalen på utbildning i de nya redskapen, som kallas "Spartan Mix", för att lära sig rätt tekniker i de olika redskapen, samt lära sig sätta ihop olika typer av träningsprogram på de nya redskapen. Jag hoppas att jag kommer att få gå, eventuellt så kommer det finnas platser över och det kommer kosta ca 2000kr att gå. Så värt, vore jättekul att lära sig!

Hejja Preem!

Älskar Preems nya reklamfilm, både själva filmen, musiken i filmen, samt konceptet de gör reklam för, dvs nyttigare mat på deras bensinstationer! Hur bra som helst för folk på resande fot att inte alltid behöva välja mellan skräpmat och dyr mat! Bra mat ska inte behöva kosta en massa! Hejja Preem!

Här kan ni se reklamfilmen:
Preems reklamfilm

p.s. killen 16 sekunder in i filmen: döläcker!!! Vilket SMILE!

Go, Anna go!


Jag på jobbet

Hade faktiskt svårt att somna igår. Lina och Ronny är på besök och jag ville umgås! Men eftersom jag skulle upp tidigt idag så var jag tvungen att försöka. La mig strax efter kl 23, men somnade nog inte före midnatt. Sov oroligt, vaknade av nackont och vände och vred på mig. Jobbigt.

Trots det känner jag mig pigg nu! När jag gick upp var jag trött, men nu har det ordnat upp sig. En promenad med hundarna och sen till jobbet i -20, sen var tröttheten som bortblåst! Känner mig pigg, glad och full av energi där jag nu sitter på jobbet och hälsar morgonpigga motionärer välkomna till StiL. Ser dock fram emot att få gå hem om 3½ timme och umgås med gänget som just nu ligger där hemma och sover.

Jobbkväll


Lasagne

 

Idag flög vi hem till Luleå. For direkt från flygplatsen i Luleå till Ersnäs (by utanför Luleå) för att hämta hundarna där de varit på pensionat, och sedan hem. Hann gå på toa sedan var jag tvungen att kila direkt till jobbet. Fick komplimanger som "gud, va trött du ser ut, det ser inte ut som att du har sovit ordentligt inatt"... Jag sov ordentligt inatt, men dagen har varit lång, och jag VAR väldigt trött. Nu har jag kommit hem och är rätt hungrig. Får nöja mig med lite mjölk och flingor innan sänggående, när jag egentligen drömmer om en rejäl portion MAT, typ lasagne. Mmmm....


Indoor Walking



I onsdags när jag och Magnus skulle ner till Västerås så hann jag med ett litet träningspass på lunchen. Jag svängde förbi jobbet för att ha ett litet möte med en kollega angående kursen i värskap jag gick för ett tag sedan, och då skulle en av StiLs gruppträningsansvariga, Sofie, hålla ett testpass i Indoor Walking för ett gäng. Det var inte fullt så jag fick haka på!

 

Indoor Walking är alltså gruppträning på crosstrainers. Som spinning fast med crosstrainers istället för cyklar. Precis som spinningcykeln är en indoor walking-maskin lite "avstrippad", så den är inte lika stor och "klumpig" som en crosstrainer man tränar på själv. Ganska många walkers fick alltså plats i den lilla salen!

 

Passet var roligt, men svårt. Det var lite krångligt att försöka hålla takten till musiken faktiskt. Dels för att jag var ovan vid att försöka hålla takten på en crosstrainer och dels för att fötterna inte når botten av sin cirkel samtidigt som armen når längst fram. Så man var tvungen att välja om man ville hålla takten med armarna eller benen. Efter några låtar kom jag fram till att det nog var lättast att hålla takten med benen.

 

Variationen är större än man tror på Indoor Walking. Man kan köra med eller utan armarna, och så kan man köra ruscher precis som på spinningen. Man kan också gå ner i "källaren" och köra med mer böjda ben, och då använder man inte heller armarna. Tiden gick i alla fall fort på det 45-minuters pass jag testade, lagomt med variation som höll intresset uppe! :)


Dag 29 - Mina ambitioner

Haha, hittade följande citat på Internet:

Ambitioner är ett märkligt behov av att söka makt och förlora frihet.
- Francic Bacon (1561-1626)

 

Vet inte om jag håller med om det, det är väl schysst att ha ambitioner i det man gör, att ha mål om att lyckas osv. Just nu har jag väl ambitionen att starta eget företag, att göra ett bra jobb, att lyckas med våra nya ekonomisna förutsättningar när vi skaffat huset osv. Och för mig är det inte att förlora frihet eller något sånt. Frihet måste väl på något sätt baseras på kontroll, i alla fall för min del. Utan att jag har koll, kan jag inte slappna av och då är det svårt att känna frihet...


Nyårsoutfit


Nyårsoutfit

Japp, det här ska jag ha på mig på nyår. En jättefin svart, kort klänning från Kapp Ahl, skor på rea (den rosa lappen i skon kanske avslöjar det...?) från Din Sko, matchande hals- och armband från Kapp Ahl, liten handväska från Kapp Ahl, och så glittriga stumpbyxor från Gina Tricot. Letade som tusan efter glittriga strumpbyxor i rätt storlek, och var väldigt nöjd när jag hittade dem på Gina. Så jag ställde mig i en sjuuuukt lång kö till kassan enbart för strumpbyxorna.


Fullt med folk inne på Gina Tricot i Gallerian i Västerås.

Mellandagsrea!

Idag var jag och lillasyster Josse på stan och shoppade lite. Har längtat jättemycket efter denna shoppingtur som vi planerat i drygt en vecka nu. Egentligen skulle vi ha gått igår, men så fick vi höra att det nog inte skulle vara så många affärer öppna igår, så vi tog det idag istället. Var hur mycket folk som helst på stan, men det hör som till lite. Det gick ändå smärtfritt och jag köpte en hel outfit till nyår med klänning, väska, skor, strumpbyxor och smycken. Köpte också en vanlig basic svart långärmad tröja. Bra basplagg. Bilder kommer. :)

 

Nu ska jag och Magnus ta en liten promenad till affären, för jag glömde köpa potatis på stan till middagen ikväll som jag lovat mamma att göra, så det ska vi iväg och fixa nu istället. Skönt med lite mer frisk luft :)


Dag 28 - Det här saknar jag



För en vecka sedan hade jag svarat familjen, men nu har jag ju umgåtts med familjen i flera dagar, och saknar dom inte längre - dom är ju här!! :)

Däremot saknar jag Malin otroligt mycket. Särskilt igår på julafton, då saknade vi henne jättemycket allihop. Har saknat henne länge, hon har ju ändå varit borta ett helt halvår! Igår snackade vi med henne på Skype. Var jättekul att höra hennes röst och se att hon mådde bra och sånt. Men det lindrade inte min saknad efter henne direkt...

Till slutet av nästa vecka kommer hon hem, ska bli hur kul som helst att kunna ringa henne och prata med henne. Åh, längtar!!!!

Dagen efter dopparedagen

Härlig julafton igår!
Efter frukosten var det en del fix med mat och duka och fixa iordning oss osv, men sen var det bara att njuta av maten och sällskapet. Underbart!

Jag och Magnus fick precis vad vi önskat oss: massor med presentkortspengar på IKEA, så nu ska vi åka dit så fort vi har möjlighet och shoppa till huset.

Det var roligt att få ge bort lite prylar också, som folk blev glada över. Minst lika roligt som att få julklappar själv.

Idag är vi lite "bakis", jag och Magnus sov i typ 11 timmar, och det är nästan lite för länge. Är fortfarande lite trött... Vi sitter i soffan hos mamma och pappa och glor tv. Kl 15 ska vi till farmor och farfar på lunch/middag. SKa bli trevligt. Är lite sugen på att ta en promenad om en stund, ska försöka få med Magnus på det...


Dag 27 - Min favoritplats

Har suttit och funderat en stund nu på vilken min favoritplats är, och har nog kommit fram till att det är hemma. Borta bra men hemma bäst ni vet... :P Tycker det är roligt att åka bort också, som nu när vi är i Västerås och firar jul och sånt, men inget går upp emot att få vara hemma. Hemma just nu är i en liten lägenhet, men det är inte vårt hem så länge till, och det ska bli sjukt najs att flytta och få ett eget hus!

Dag 26 - Mina rädslor

Går inte omkring och är särskilt rädd för saker. Kan tycka att mörkret är lite obehagligt om jag är ute ensam och det är mörkt och folktomt. Då har jag lätt för att låta tankarna skena och få för mig att någon kan hoppa fram ur buskarna eller nåt sånt. Men jag är inte direkt mörkrädd.

Sedan länge har jag varit ganska rädd för höjder. Eller rädd och rädd, tycker det är väldigt obehagligt att tex klättra på stegar eller liknande.

Nyligt har jag utvecklat en liten rädsla för stora hundar också. Inte alla, men de som skäller eller sliter i sina ägare, och ägarna inte verkar ha full kontroll osv. Beror väl på att jag nyligt blev biten av en stor hund, och jag tycker inte alls om att vara rädd för hundar, men kan inte riktigt rå för det... :(

Dag 25 - En första



Okej, det blir huset. Mitt första egna hus. Vi får nycklarna den 30e dec och flyttar in i början av januari 2011. Kommer bli helt sjukt bra och mysigt och roligt och lyxigt att ha sitt alldeles egna hus att bo i och fixa med. Allt vi gör med huset kommer vi ju få tillbaka, för det är vårt eget! Awesome!

Dag 24 - Det här får mig att gråta



Alltså allra främst filmer faktiskt. Jag gråter till sorgliga och lyckliga scener, och jag gråter även till böcker när dom är väldigt gripande och sorgliga/lyckliga.

Första filmen jag grät till var faktiskt Lilla Sjöjungfrun, när hon fick gifta sig med sin prins till slut, och pappan gav sitt godkännande och gav dem en regnbåge att segla under. Jag var ju inte särskilt gammal då, kanske 7-8, och jag tror inte det var första gången jag såg filmen heller...

Jag gråter sällan till verkliga saker faktiskt. Kan gråta när jag blir riktigt arg förstås. Grät floder när jag inte fick jobba kvar som personlig assistent i somras, för jag saknade pojken jag jobbade med. Då grät jag ju för att jag var ledsen. Sist jag grät för att jag var så glad var nog när Magnus friade till mig. Grät och skrattade samtidigt.

Ny kategori!

Fick följande kommentar på ett blogginlägg för några dagar sedan:
anna kan du inte lägga alla dom här utmaning-inläggen i en egen kategori :D?



Klart jag kan! Har skapat kategorin "Utmaningen" där jag lagt alla inlägg från just Utmaningen, samt relaterade inlägg. Som detta :P


Dag 23 - Det här får mig att må bättre

Magnus, vänner, kaninerna, hundarna, familjen, vackert väder, trevliga kunder och kollegor på jobbet, tanken på att vi får tillträde till vårt hus snart, att ha fint och städat hemma, att det luktar jul, pepparkakor och glögg, tända ljus, julmusik....

GOD JUL!

Shit, jag har inte bloggat på flera dagar nu. Har jobbat och rest, och nu är jag i Västerås hos föräldrarna. Ska ta igen bloggutmaningen snart, men det är liksom inte riktigt läge att sitta framför datorn en massa när man är hos mamma och pappa. Då vill man ju umgås med dom!!

Hur som helst. Igår kväll hade vi lite rimstuga, och innan jag och Magnus gick ner till oss (bor i en liten "lånelägenhet" som husets invånare har till sina gäster) kom vi överens om att vi skulle äta frukost morgonen därpå (idag) kl 8. Mamma brukade förut alltid väcka oss på julaftons morgon med Jussi Björling och Helga natt. Nu sov ju vi som sagt 4 våningar ner i huset, så vi fick komma upp av oss själva. Men väl uppe hos mamma och pappa så fick vi nybakt bröd, lussekatter och varm choklad med vispgrädde till frukost. Och Jussi Björling förstås. Vi fick också, enligt Meissner-traditionen, varsin julklapp på morgonen (jag, Magnus och Josse). Jag och Magnus fick böcker och Josse fick hörlurar.

Nu ligger Magnus nere i "vår" lägenhet och sover. 8 på morgonen var tidigt. Jag har fått mina ögonbryn plockade av mamma (ajajajajajajajaj!!!) och sitter nu och bloggar... Kl 12 kommer farmor och farfar hit, och kl 13 kommer farbror Peter med sin fru Anna och deras barn (mina kusiner) Sara och Tobias. Då blir det lite glögg och sedan lutfisk till lunch. Jag älskar lutfisk, eller rättare sagt såsen som man äter till. Själva lutfisken smakar ju inte alls särskilt mycket. Sedan blir det väl allmännt julmys, kalle anka, julklappsöppning och julmiddag etc. Ska bli jättekul!! Jag älskar julen! Längtar visserligen liiiiite tills efter jul och nyår så vi får flytta till huset, men inte så mycket som jag trodde jag skulle. Känns skönt att kunna njuta av NUet också :)

Dag 22 - Det här upprör mig

Orättvisor, elakheter, misskötsel av barn, våldtäkter, krig, rasism, djurmisshandel, djurmisskötsel, svältande barn, dåliga bilförare, folk som inte blinkar i trafiken, sexköp, knarklangning, överfall, Sverigedemokraterna, folk som knackar dörr för att övertyga mig om att Jesus finns, folk som inte har full kontroll på sin lösa hund, polisen som inte vill utreda när jag blev biten av en hund i armen, folk som inte kan erkänna att de har fel, dålig reklam, fyllon, min egen klantighet och såklart väckarklockan när jag måste upp tidigt.

Säkert en massa mer också förstås, men kom inte på nåt mer just nu...

Dag 21 - Ett annat ögonblick

4 Mars 2001 var för många en helt vanlig måndag. För mig var det däremot min dittills största dag. Jag skulle ha uppkörning, eller "körprov" som det egentligen heter. Jag hade fyllt 18 år fyra månader tidigare, och kompisarna som tog körkort i samma veva var många. Det gick rykten om en särskilt hård trafikinspektör i Västerås (där jag ju tog mitt körkort) som kallades för "Kugg-Britt", för hon kuggade (underkände) så många.

Jag körde till vägverket med min körlärare som hette Anders eller Andreas eller nåt sånt. Han var nog nästan lika nervös som jag - jag var han första elev som skulle köra upp! Vi gick in och träffade trafikinspektören som presenterade sig som Maj-Britt. Det tog några sekunder innan det gick upp för mig att Maj-Britt måste ju vara "Kugg-Britts" riktiga namn! Jag hade fått Kugg-Britt!! Jag som redan var nervös blev jättenervös.

Jag ombads göra en invändig säkerhetskontroll av bilen som gick dåligt. När jag tex skulle testa handbromsen så rörde sig bilen istället för att stå still. Sedan åkte vi iväg och jag minns väldigt lite av uppkörningen. Minns en korsning jag vet att jag körde ut ifrån, och minns att jag fick parkera när vi kom tillbaka till vägverket och jag valde enklast möjliga parkeringen, och den minns jag gick bra.

Inspektören vände sig sedan mot mig och började rita upp en korsning på ett blankt papper. "Om du står i korsningen och ska vänster, och det mittemot dig står en bil som ska svänga höger, dvs in på samma väg som du. Vem har då förkörsrätt?".
"Den andra bilen" sa jag.
"Ja precis. Kör du så?" frågade hon, och lät sträng.
Tankarna skenade. Vaddå, hade jag missat högerregeln på min uppkörning? Högerregeln???
"Ja, gör jag inte det?" frågade jag.
Hon förklarade att jag missat det i den enda korsningen jag minns. Jag minns den nog just pga att hon pratade om det efteråt också. Men jag hade kört in på en väg med två filer och valt den vänstra, så bilen rakt framifrån hade kunnat svänga samtidigt och lagt sig i högra filen.
"Så du klarar dig ändå" sa hon.
Och jag tänkte "vaddå?"
Trafikinspektören började signera ett papper, och gav det till mig.
"Det här är ditt tillfälliga körkort tills du får det korrekta" sa hon.
Jag hade klarat min uppkörning! Inspektören klev ur bilen, och jag kastade mig bak i famnen på min körlärare som suttit i baksätet hela uppkörningen. Vi kramades och skrattade. Jag upptäckte de gigantiska svettfläckarna jag hade i armhålorna. Har nog aldrig varit så nervös förut i mitt liv... Min körlärare frågade om jag ville att han skulle köra tillbaka till körskolan och jag nickade. Jag bara skakade och kunde väl omöjligt köra bil i det tillståndet!

Det var ett häftigt ögonblick, jag kände mig väldigt vuxen, duktig och stolt! :)

Dag 20 - Den här månaden


Decemberbild på vårt hus!


Den här månaden = december = bästa månaden på året!
Jag fyller år, det är jul, och det är snö ute.

Just den här månaden, december 2010, har varit lite stressig, i alla fall första halvan. Veckan jag fyllde år var nog värst, med mycket jobb och bakning och liknande, men att fylla år var fortfarande roligt och jag fick massa fina presenter. Hela månaden har varit bra trots den stressiga starten, och nu är det ganska lugnt.

Till jul ska jag och Magnus ner till mina föräldrar i Västerås, och det ska bli jättemysigt att få träffa mamma, pappa och Josse  igen. Känns som jättelänge sen, men dom var faktiskt här i oktober, för bara två månader sedan. Fick igår veta att de skulle vänta med att klä granen tills vi kommit ner, vilket inte Magnus bryr sig så mycket om, men jag blev jätteglad. Tycker det är jättemysigt att klä granen ihop med familjen.

Deussutom har vi under december månad fått gå och längta efter nya huset, som vi får nycklarna till den 30 december. Ska bli hur kul som helst! Vi var där igår, säljaren visade oss lite maskiner och vi godkände städningen och sånt. Jag är otroligt taggad, ska verkligen bli jättekul!

Så det sammanfattar nog december 2010 för mig...

Utmaningen

Utmaningen verkar ju gå åt skogen... Har totalt glömt bort den de senaste dagarna!!
Nu ska jag blogga om de dagar jag missat....

Tills dess kan jag berätta att jag inte har så farligt ont i axlarna som jag trodde att jag skulle ha efter träningspasset i gymet igår. Men dom är lite ömma. Glömde berätta igår att på kortet där Tomas (instruktören) skrivit upp alla övningar så har han skrivit att jag heter Wekström, istället för Weström. Som att jag vore vek!? Jag ska ge honom lite skäll för det idag...

Styrketräningspass!



Vilken fantastisk kropp jag har!

Idag har jag kört styrketräningspasset jag fick av StiL-kollegan Tomas. Ett tag vid någon övning var jag lite less, den tog så lång tid, men annars gick det bra. Jag kände mig stark och några övningar var riktigt roliga faktiskt. Gillade nog mest ryggövningen jag fick. Vet inte vad den kallas, men den var rolig och där kände jag mig extra stark. Kommer nog ha träningsvärk imorrn dock, framförallt i axelpartiet. Men men, sånt hör till :P

Julbord!


Min kall-tallrik (första tallriken) på julbordet idag



Åh, nu har vi varit på julbord med svärföräldrarna och Magnus systrar med respektive. Det var väldigt trevligt, men jag måste säga att jag ätit bättre julbord. Förrförra året så var vi i Haparanda och det var verkligen ett jättebra julbord. Nu var vi på en gård i Ersnäs utanför Luleå, och det var jättegott men inte lika bra som i Haparanda. Köttbullarna var garanterat köpta och inte "hemmagjorda", vilket sänkte betyget rejält. Köttbullar som är så himla enkelt att göra själv, och som blir såååå mycket godare än köpta, det ska man f*n unna gästerna på ett julbord, det är ju basic stuff! I övrigt så fanns lite skoj grejjer som rökt och gravat älgkött, vilket var jättegott! Och sillen var jättebra, vilket också är viktigt.

Hur som helst, jag älskar ju julbord och tyckte över lag att detta var ett bra julbord, men jag ser mycket fram emot den riktigt braiga julmaten hemma i Västerås!


Lästips

Har surfat runt lite efter andra träningsbloggar och hittat följande, för den som är intresserad:

Capture this moment
, en blogg av Sanna, som bloggar om sin träning och kör samma bloggutmaning som jag gör!

Get fit är Evelinas blogg där hon skriver om skolan, kost och träning

Carinacykel är en blogg om Carina, som lagt sitt lata jag på hyllan och börjat träna. You go girl! Bloggar om livet och träningen.

Ericas krypin "Ett kakmonster i löparskor". Erica bloggar om allt och lite till. Uppdaterar inte så ofta, men har en gullig header. Kör samma bloggutmaning som jag gör.

In action är Emelies blogg där hon skriver om kost, träning och livet, som för hennes del innehåller (citerat från bloggen): "universitetsstudier, träning, utveckling, människor som betyder mycket för mig och en enorm kärlek till livet"


Bara tjejer blev det visst. Får söka vidare efter bloggande killar. Vet att dom finns där, men många bloggar om annat än träning... Men jag ska leta som sagt. :)

Nehepp

Nehepp, ingen träning idag. Lika bra det. Jag hade ställt klockan på 8 imorse, och när alarmet ringde så stängde jag av det och somnade om. Vaknade av mig själv 9.30, dvs samma tid som cardio crossfit började. Jag behövde väl få sova ut lite, särskilt eftersom det blev lite sent igår. Vi har bestämt oss för att gå och träna imorrn förmiddag istället. Då blir det gymträning.

Magnus och jag ska på jullunch hos Magnus föräldrar nu snart, och sedan ikväll ska vi på julbord. Ska bli jättekul, jag älskar julbord!

Sen kväll...

Sitter och slappar framför datorn och väntar egentligen bara på att Magnus ska spela klart sitt online-spel på datorn så vi kan ta ut hundarna och gå å lägga oss. Borde kanske göra det själv så jag får gå å lägga mig före midnatt. Är rödögd och trött. Gick ju upp tidigt imorse...

Imorrn hade jag planerat in ett pass cardio crossfit, men idag när jag körde spinning så var mina ben stumma som timmerstockar, så jag och Magnus har pratat om att gyma ihop istället. Jag ska köra mitt nya pass och jag hoppas att Magnus ska haka på på samma övningar, annars har han ju sina egna pass han kan köra. Vi får se...


Dag 19 - Min barndom

Börjar bli lite less på dessa nostalgiska teman...

Min barndom var väl "som alla andras". När jag föddes bodde vi i lägenhet men det minns jag inget av. Jag minns vårt första hus, som vi bodde i i över tio år (tror jag?). Det var lagom stort med rum åt alla och en trädgård bakom. Genom buskarna i hörnet av trädgården kunde vi smita ut till almänningen med tillhörande lekpark.

Jag tycker om min barndom, den jag hade. Jag vet att jag och Malin lekte mycket ihop, och jag vet (även om jag inte minns det så mycket) att vi bråkade en del, som syskon ju gör... Jag växte då upp i Västerås, på Skogsharevägen 3. När jag var kring typ 13-14 år så flyttade vi till ett större hus på Rovdjursgatan 12, ca 2 km från det tidigare huset. 

Jag gick såklart i skola som alla andra, blev lite halvmobbad i 7:an (Viksängskolan), så till 8:an bytte jag till Önstaskolan. Bodde ju närmast Önsta, men gick på Viksäng pga deras hästinriktning. Men på Önsta hade jag mina gamla kompisar från 6:an och där trivdes jag bättre. Umgicks med mina gamla vänner i 8:an men bytte typ kompisgäng till 9:an och började tjuvröka och sånt. Men gänget var ganska harmlöst, vi hade väldigt roligt ihop.

När jag började gymnasiet så särades jag dock lite från mina vänner igen, de gick på Rudbeck, jag på Carlforsska. I min nya klass gick också några av mina mobbare från 7:an. Men här hade jag också vänner, så det gick att stå ut med det. :)

Vi reste också en del med familjen. Varje sommar var vi på semester, och i efterhand förstår jag hur mycket mamma och pappa sparade och höll in på utgifter för att vi skulle kunna åka på dom resorna. Vi var på Gotland många somrar, och så har vi också besökt Spanien ett par gånger. Då har vi både bilat och flugit ner. Sedan så var det ju nästan som semester varje gång vi hälsade på släkten vi har nere i skåne. Långt att åka och roligt att träffa kusinerna som man inte träffat på länge.

Vet inte vad mer jag ska skriva om min barndom och uppväxt. Den var bra. Lycklig. The end :)

Trött...

Min mamma kan intyga att jag blir sjuk av att sova för lite. Har hänt att jag har kräkts pga för lite sömn. Och jag är inte riktigt där än, men jag är trött! Jobbade öppning och stängning igår, och öppning idag igen. Sov ändå hyggligt inatt, 7½ timmar, men var väääldigt trött på kvällspasset igår (18.15-22.15).

Idag är jag helt otippat piggare (men fortfarande trött. Bara inte lika trött som igår). Trodde igår att jag skulle vara halvdöd idag, men jag måste ha sovit riktigt bra! Vaknade förresten kring 2 inatt av att Magnus pratade i sömnen. Han sa något om "andra i menyn" eller nåt sånt, och jag fick för mig att han var på sin andra snooze på väckarklockan, vilket hade betytt att jag borde ha varit på väg till jobbet. Kollade klockan på mobilen både noga och länge, och dubbelkollade att alarmet var på, innan jag var säker på att jag inte skulle upp, och kunde lägga mig och somna om igen. Vad snackade du egentligen om Magnus?

Idag under dagen kommer Jennie på besök, ska bli jättekul. Vi ska byta julklappar med varandra, och förhoppningsvis hinner vi fika lite. Jag har inte slagit in hennes julklapp än, men ska köpa papper på ICA på vägen hem från jobbet idag och slå in det när jag kommer hem. Sedan blir det träning i eftermiddag vid kl 16, spin/core. Vilodagen igår gör att jag är riktigt taggad idag!

Dag 18 - Min favoritfödelsedag


En del av presenthögen från senaste födelsedagen

Alla som känner mig vet att jag älskar att fylla år och få presenter. Jag brukar berätta för alla långt i förväg att jag snart fyller år. Inte för att de ska komma ihåg dagen och gratta mig (vilket många iofs ofta gör, men det är bara en bonus) utan för att jag helt enkelt inte tänker på så mycket annat än den kommande födelsedagen. I år var faktiskt ett undantag på den punkten, vet inte riktigt varför. Kanske håller man på att bli vuxen...?

Hur som helst, det är helt omöjligt för mig att välja en favorit av alla de 27 födelsedagar jag har haft (de är 28 till antalet om man räknar den som ägde rum 1983, dvs dagen jag faktiskt föddes, men då "fyllde" jag ju 0år). Alla mina födelsedagar har varit jättebra, för de har ju varit mina födelsedagar :P

Härlig känsla!


Jag i rosa linne i mitten av bilden och utan "blurrat" ansikte. Redo att köra Bodystep!

Fick ju massage idag av Tomas, hur najs som helst! Gick därifrån lite groggy, och kollegorna trodde jag nog skulle somna i soffan hemma och inte alls komma tillbaka en timme senare till Bodystep som jag bokat. Tji fick dom! Jag gick hem, åt lite mellis och kom tillbaka, hur pigg som helst. Astaggad på bodystep, eftersom det var ett tag jag körde passet. Härlig känsla i kroppen!

Till min glädje fick jag i omklädningsrummet för personal och instruktörer (där jag byter om) veta (av instruktörerna som skulle hålla passet, som ju också byter om där) att det skulle vara release på nya koreografin. Kul! Av den anledningen ställde jag mig nästan längst fram. Dels så behövde jag inte skämmas för att jag inte hängde med - koreografin var ju ny för alla deltagare! Och så brukar jag när jag står längre bak kika på någon duktig deltagare framför mig, hur dom gör. Ibland är det lättare när man ser dem med ryggen mot en än spegelvänt som man ju ser instruktörerna. Men nu kunde ju ingen annan deltagare koreografin, så jag ville se instruktörerna bättre, som man ju gör om man står längre fram.

Passet var i alla fall jättekul, och jag tyckte jag hängde med bra. På vissa delar till och med bättre än några av de mer rutinerade bodysteputövarna! Mycket skoj! Och mot slutet droppade svetten från min panna - superhärlig känsla av att ha tagit ut sig rejält. Me like!

Väl hemma blev det middag och lite TV med Magnus - mysigt! Nu ska jag ut i kylan (men det är bara -6 grader ute, inte så kallt som det varit senaste veckan alltså) och mata kaninerna, sedan är jag taggad på tidigt sänggående!

Dag 17 - Mitt favoritminne



Enkelt - mitt bröllop! Inte bara för att mannen i mitt liv blev min make, utan även för att vi fick fira det med vänner och familj, och för att alla hjälpte oss så mycket med allt. Det var väldigt häftigt, allihop. Inte bara vigseln, utan även middagen och festen efteråt var helt super. Grymt!

Massage!



Igår skulle jag massera Annelie, som är massageansvarig på StiL, där jag ju jobbar. Hon ska bort i januari och jag ska få hoppa in och massera lite då (kunder alltså) istället för henne, eftersom jag är utbildad massör. Hon ville massera mig lite först, för att visa lite knep. Detta tackade jag såklart ja till, dels för att det är skönt att få massage, men framförallt för att Annelie är en väldigt erfaren och duktig massör, och jag ville gärna ville ha hennes tips.

 

Annelie hittade snabbt till mina axlar, och började massera och trycka. Gjorde väldigt ont, men jag visste ju att jag behövde det. Annelie var väldigt generös med tid, vilket jag är väldigt tacksam för. Det är nämligen så att jag inte har haft huvudvärk på över ett dygn nu, alltså sedan hon masserade mig. Helt fantastiskt.

 

Idag är jag inbokad på en helkroppsmassage med en annan massör på StiL, Tomas. Fick presentkort på massagen i födelsedagspresent av några kompisar, och jag ser jättemycket fram emot det. Men jag vet ju att Tomas kommer jobba mycket på mina axlar, och jag vet att det kommer att göra ont, men jag hoppas det ska hjälpa mot mina spända axlar och förhindra liknande kronisk huvudvärk framöver.

 

I framtiden ska jag försöka att boka in mig lite mer regelbundet på massage, eftersom vi har lite rabatt på jobbet. Jag behöver det verkligen, så det måste jag bli bättre på att unna mig.


Upptäck morgonträning!

Under en normal vecka har StiL pass varje vardagsmorgon. Nu under julschemat är det tre dagar i veckan, måndag, onsdag och fredag. Vi öppnar 6.45 varje vardag, och passen börjar 7 eller 7.30. Det är faktiskt en hel del som går på dessa pass, och jag gillar dom. De flesta pass är yoga, men fredagsmornar är det spinning 45 min, och det gillar jag! Med ett spinningpass direkt på morgonen kommer man verkligen igång, och det fina är att man sedan har hela dagen framför sig!

Fördelar med att träna tidigt på morgonen:
- du vaknar/kommer igång
- du kommer i säng tidigt kvällen innan (vilket är bra, många går och lägger sig för sent på kvällen)
- du har träningen för dagen avklarad tidigt
- du börjar dagen med en bra, härlig känsla (du vet, den du får av träning, och efter träning)
- Du slipper känna stress/press på eftermiddagen att du ska hinna med träning när du egentligen borde jobba/plugga/läsa/umgås med familj/laga mat/etc.

Nackdelar med att träna tidigt på morgonen:
...

Jag kommer inte på några, finns dom??

Dag 16 - Min första kyss

Haha, jag minns verkligen detta ganska tydligt.

Jag tror att jag var 14 år, men det låter ungt... Men jag vet att jag inte hade fått en mobil än, och den fick jag när jag fyllde 15 (mamma rätta mig om jag har fel...), så jag måste ha varit 14... Jag hade hur som helst varit på fest för första gången, och där hade jag då träffat en kille som ja tyckte va trevlig. Vi kallar honom för R. Innan jag lämnade den festen gav jag honom en puss, jag tror det var på munnen. Han blev nog lite förvånad, för det var liksom när jag gick förbi bara, och så fortsatte jag gå. Han hade redan innan jag gick hem, och innan pussen, fått mitt nr och vi skulle höras.

Nästa gång vi sågs var hemma hos en kompis några dagar senare, där vi träffades ett helt gäng för att kolla på film. Jag satt i knät på R hela filmen. Efter filmen (som var Titanic förresten), så möttes vi i rummet utanför, och då kysstes vi. Minns inte exakt känslan, men nog var det pirrigt och mysigt och sånt.

Jag och R var sedan ihop i 2 månader tror jag. End of story! :)

Dag 15 - mina drömmar

Oj, vilken stor fråga!

Jag har många drömmar, tror jag. Stora och små. Jag drömmer om huset jag och Magnus ska flytta till, om att få ett fast jobb, om att starta eget företag, om att få bilda familj med Magnus, och om att vi ska tjäna såpass bra med pengar att vi kan ge våra barn allt de behöver.

Jag drömmer om resor utomlands, men också om myskvällar hemma i soffan. Jag drömmer om framtiden och om den vackra kaninrasen Alaska som jag en dag skulle vilja ha i kaningården. Och så drömmer jag ju om andra vackra saker, som kläder, möbler och prylar jag vill ha.

Det går inte att sortera eller rangordna drömmarna. Jag har dem alla, och alla är viktiga, även de drömmar som kanske aldrig går i uppfyllelse. Att drömma om något är ju nästan lika viktigt som att leva i nuet, man måste kunna få njuta av båda delarna.

Dag 14 - Det här hade jag på mig idag

Ja, det blir ju vad jag hade på mig igår eftersom igår var dagen då jag skulle ha skrivit det här inlägget.

Igår hade jag på mig följande:

En stickad lång tröja med krage och mönster framå, samt ett par ljusa jeans jag fått av Magnus syster. Gillar tröjan jättemycket, men har inte riktigt bestämt mig för om ja tycker byxorna är snygga. Men dom är sjukt sköna! Tröjan täckte såklart övre delen av jeansen, men drog upp den för att fota hela byxan.

Under dessa yttersta plagg bar jag trosor och bh, långkallingar, strumpor, linne och en tunn långärmad svart tröja.

På jobbet (där fotona är tagna) hade jag ett par fejk-foppisar som egentligen tillhör min chef, men han använder dom inte så jag brukar låna dom. Han har sagt att de egentligen tillhör hans flickväns pappa eller nåt sånt, och hur dom har hamnat på jobbet vet jag inte, men dom är sköna, och nu på vintern när jag har kängor eller boots utomhus är jag bara glad att ha andra skor inomhus! :)

Utredning pågår - och axlarna brinner!

Huvudvärken från i lördags kom och gick även igår, och samma sak idag. Efter att jag tagit flera värktabletter (ipren) och druckit vatten hela dagen idag så blev jag less. Jag ringde min svärfar som är läkare och frågade vad det kunde vara, och hans gissning var att det berodde på spänningar i nacken, vilket mycket väl kan stämma då jag är stenhård i axlarna. När jag hade tränat spinning idag (vilket gick jättebra, hade ingen huvudvärk alls under passet!) högg jag tag i Tomas (som masserar på jobbet) och han fick knåda mina axlar lite. Han hittade knutor som han tryckte på, och sh*it vad ont det gjorde!! Ser plötsligt inte alls fram emot massagen ja ska få av honom på onsdag...

Hur som helst så fick jag nåt slags linement av Tomas på axlarna, och nu brinner axlarna som tusan, och är aldeles röda och varma. Det känns mest på huden, men jag hoppas det ska hjälpa lite mot knutorna djupare ner också.

Sedan har jag faktiskt också bokat in tid för en synundersökning imorrn, ifall det skulle vara något med synen som ger mig huvudvärk. Kan vara bra att åtminstone utesluta synfel. Så nu är det ordentlig utredning på gång!

Dag 13 - den här veckan

Dag 13 var ju egentligen igår, men då var det kaninutställning från tidig morgon, och när jag kom hem så var jag ganska dålig (huvudvärk som jag aldrig upplevt tidigare, det var outhärdligt, samt illamående) och Magnus tvingade mig i säng strax efter 9 på kvällen. Tänkte då att jag skulle vila lite och sedan gå upp och göra honom och Lina (som var på besök) sällskap framför TVn, men jag vaknade kl 9 imorse istället. Sov alltså 12 timmar i sträck. Så länge har jag typ aldrig sovit förut. Men det behövdes efter den här veckan...

...som jag ska beskriva nu!

Ja, vad kan man då säga om veckan som varit..?
Jag har fyllt 27 år (i måndags), och jag älskar ju att fylla år, så det var roligt. Fick fina presenter och grattis-samtal hela dagen. Me like :)
Har också jobbat mycket, stressat en del för jag har haft mycket att göra och så. Bland annat har jag känt mig tvungen att baka inför födelsedagsfikat jag hade i onsdags. Bakade lussebullar och pepparkakor - snart är det jul - och tårta och sånna grejjer som hör födelsedagar till. Men i år var det inte så skoj att baka, jag hade hellre bara slappat eller tränat eller nåt annat skoj, men det fanns inte tid till det.

Har även förberett inför kaninutställningen vi höll här i Luleå igår. Det var mycket jobb med det i fredags, och igår såklart, och sedan sov jag som sagt 12 timmar i sträck. Idag ska jag jobba och sedan ska jag hem och ha mysmiddag med Magnus. Längtar!

Bristvaran denna vecka har varit tid och träning. Har inte tränat en enda gång, och det känns. Är orkeslös och trött. Behöver tagga till. Planerar att hinna med träning imorrn, så jag ska verkligen tvinga mig dit - för jag vet att när jag väl kommit dit och satt igång så kommer jag genast må betydligt bättre!

Dag 12 - Min bästa vän

Jag har fasat lite för det här inlägget, för jag vet inte riktigt vem jag ska ägna det åt...

Jag har flera väldigt goda vänner, och det är väl egentligen två av dessa som jag klassar som mina allra bästa vänner. Det är Jennie och Lina. Jennie lärde jag känna för några år sedan i samband med kaninutställning. Vi åkte till någon kaninutställning ihop och sedan dess har vi varit nära vänner. Jag vet att Jennie alltid ställer upp för mig och att hon är en tjej man kan lita på i alla väder. Lina var den som fick mig att börja med kaninaveln, och vi umgicks väldigt mycket medans jag bodde i Umeå. Sedan ville Lina känna vinden under sina vingar, slutade med kaninerna och flydde utomlands i perioder. Men sedan i somras bor hon hos sin pojkvän Ronny i Kiruna, och jag och Magnus umgås mycket med dem. De är vårt favvo-par! :P

Utöver dessa underbara tjejer så räknar jag även mina två yngre systrar till mina bästa vänner. Min relation till dessa fina flickor står stadigt även om det blåser hårt, och det är inte bara för att de är mina systrar, utan även för att de är så starka och härliga personer! Hade jag inte varit deras syster hoppas jag att jag hade varit deras vän ändå. :) Jag kan alltid lita på dem, de är båda raka och ärliga mot mig, och jag vet att de alltid finns där för mig, liksom de vet att jag alltid finns här för dem.

Sedan finns ju dessutom min kära make, som mitt bland alla mina favvo-tjejjer måste få räknas som min absolut närmaste och bästa vän. Det är människan jag har valt att bo med, att dela min vardag med, och spendera resten av mitt liv med. Magnus och jag förstår varandra väldigt bra, för det mesta, och trivs superbra ihop.

Sist men inte minns finns mamma. Jag skulle inte kalla min mamma för min bästa vän, och jag tycker kanske inte heller att man ska vara kompis med sin mamma. Men min mamma är på något sätt ändå en väldigt nära vän, och jag söker hennes hjälp och råd då jag vill ha ett äkta och ärligt svar. Samtidigt är hon den person jag tror att jag har bråkat mest med i hela världen, men det måste ju faktiskt också ingå i en relation till en person som står en så nära. Vi är väldigt lika, jag och min mamma, på gott och ont. Och summan av detta sista stycke i ett lite rörigt inlägg får väl bli att mamma är en av favoritpersonerna i mitt liv, med allt vad det innebär, och jag kunde inte skriva det här inlägget utan att nämna mamma. :)

Veckoplanering

I och med att jag inte tränade igår och inte kommer kunna träna i helgen (pga kaninutställning mm) så sitter jag och drömmer mig fram till nästa vecka. Såhär ser träningsplaneringen ut:

Måndag 13/12: 17.30 Spin 30 min + pump 45 min
Tisdag 14/12: 17.00 Gyminstruktion med kollegan Tomas
Onsdag´15/12: 18.00 Bodystep
Torsdag: 16/12: vilodag
Fredag 17/12: 16.00 Spin 30 min + core 30 min
Lördag 18/12: 9.30 Cardio crossfit

Tisdagens gyminstruktion ska bli jättekul, det var länge sedan jag tyckte styrketräning var roligt, men när jag följde med Magnus och körde Magnus program så var det lite roligare. Och så råkade jag ju nämna för min kära kollega Tomas här på StiL att jag inte kände mig så peppad på styrketräning så insisterade han på att få ge mig en gyminstruktion. Så jag hoppas jag blir lite peppad av det.

Utöver detta veckoschema ska jag även på tisdag kl 11.15 massera vår (StiLs) massageansvariga, Annelie. Jag ska få massera lite i januari för henne då hon är bortrest, och hon ville kolla lite så jag faktiskt kan massera, att det inte är något jag bara säger. Så innan dess ska jag nog övningsknåda lite på Magnus tror jag... If u dont mind?

Dag 11 - Min dag


Gick upp ca kl 7.



Jobbade i receptionen 10.45-14.45



Ca 12.45: lunch, en "grov" baguette med ost och skinka samt en loka citron.



Efter min lunch var det lite "dött" i receptionen så jag gjorde en liten vit gran av en rund pappersbit. Fin va?? :)



Kom hem ca kl 15, tog ut hundarna och åt lite mellis: ICAs specialflingor med lättmjölk.



Kändes som en otrolig lyx att efter melliset bara kunna sitta framför datorn och chilla. Avkopplande!




Ca kl 17 kom Magnus hem med en fryst bit älgkorv!



Ca kl 17.30 fick kaninerna middag




Efter att kaninerna fått mat var det dax för mig och Magnus att äta. Det blev vår favoritpaj: tacopaj!



Kring kl 20 bestämde jag mig för att jag inte hade spelat dataspel på länge, så jag körde lite minecraft. Det är ett spel där man har sin lilla gruva, bygger olika saker, slåss mot monster osv. Löjligt men väldigt roligt, och beroendeframkallande!

Nu är klockan 21.20 och jag ska ta ut hundarna för att sedan gå och lägga mig. Den som läser detta märker att jag inte tränat idag som jag faktiskt planerat. Det gick åt skogen pga att jag var helt utmattad efter jobbet idag, vilket väl beror på dålig sömn och massa stress de senaste dagarna. Så jag valde att stanna hemma och bara ta det lugnt. Helgen blir stressig med kaninutställning på lördag, men jag hoppas kunna få tid och ork till träning snart!


Dag 10 - min första kärlek

Detta inlägg skulle då ha kommit igår...

Jag antar att det här inlägget ska handla om den första personen utanför min familj som jag känt äkta kärlek till. Det var en kille som hette Björn som var min allra första riktiga kärlek. Jag träffade honom hösten jag skulle fylla 17, och jag var för tillfället ihop med en annan kille (och eftersom Björn var min första riktiga kärlek så förstår ni att den kille jag var ihop med när jag träffade Björn var jag inte riktigt kär i på riktigt...) men gjorde slut med den killen för att kunna bli ihop med Björn.

Jag och Björn var ihop i nästan 1½ år, och han var en charmig och glad kille. Jag var jättekär. Tyvärr var Björn också väldigt svartsjuk, vilket jag tog väldigt hårt. Jag avskärmade mig från mina vänner, umgicks bara med Björn då han var i stan (han bodde 11 mil bort, i Stockholm, och jag i Västerås) och inte alls några kompisar, vilket kompisarna såklart ledsnade på. Så på grund av Björns svartsjuka, men även på grund av att jag var en otålig tonåring som snabbt tröttnade på saker ("gräset är grönare på andra sidan") så gjorde jag slut. Björn tog det nog ganska hårt, och han hörde av sig sporadiskt i något år efter det, men till slut avtog det och vi har inte hörts något mer efter det.

Utöver Björn har jag haft ytterligare en äkta kärlek till, innan jag träffade Magnus. Skillnaden mellan de första två och Magnus är enorm, men de första två måste ändå få räknas med i skaran som riktiga kärlekar.


Dag 09 - Platser jag har besökt

Detta inlägget skulle ha kommit i förrgår då...

Men oj, alltså jag har ju besökt ganska många platser. När jag var yngre så åkte vi till Gotland nästan varje sommar, och så åkte vi till Spanien några somrar. För några år sedan var jag utanför Europa första gången då vi åkte till New York. Det var jättehäftigt.

Jag har också varit på många olika ställen i Sverige. Jag är ju född och uppvuxen i Västerås men har släkt i Skåne och Stockholm, så där har man ju varit en del. Och så åkte vi nästan varje vinter till Sälen där först farmor och farfar, och sedan mamma och pappa, hade stuga.

Sedan har jag bott i Umeå, där jag pluggade, samt här i Luleå där jag bor nu. Med den nya delen av min släkt (Magnus familj och släkt) har jag fått besöka Gällivare och Malmberget också, där Magnus far- och morföräldrar bor.

Tack vare kaninerna har jag besökt flera orter där det anordnats stora kaninutställningar, som tex Tierp och Eksjö.

Vet inte vad jag mer ska skriva om platser jag besökt. Detta blev mer orter jag besökt, men ja... det får duga.


Nu ska jag ta igen lite...

Igår hann jag inte blogga alls. Gick upp halv 7 på morgonen för att baka tårta, och medans den stod i ugnen gick jag och la mig och sov igen. Sköööönt! Var hur trött som helst.
Slutade jobbet 18.15, gick hem, bakade kladdkaka och fixade tårtan. Fikagästerna (Magnus familj minus lillasyster) kom kl 19 och sjöng och jag fick presenter. Me like :)

Vi fikade och hade jättetrevligt, blev mest snack om Simons sjuka kusin och hus, framförallt vår flytt till huset och sedan om de bekymmer Magnus storasyster med sambo och Magnus föräldrar upplevt med sina respektive hus. Man skulle ju kunna tro att ett sådant samtalsämne skulle vara nedstämmande på grund av vårt stundande husköp, men tvärtom! Jag är ännu mer taggad. Vi ska ta hand om vårt hus som om det vore en liten bebis, inget ska få hända vårt älskade hus...

Nu ska jag ut och ge kaninerna sitt morgonvatten, sedan måste jag duscha och göra mig snygg inför jobbet. Tar betydligt längre tid på mornarna att fixa sig nu med nya frillan, som måste fönas och kammas samtidigt, så att håret inte spretar åt alla möjliga håll. Det gör inte så mycket, förutom att jag brukar bli lite småstressad på morgonen över att jag gång på gång glömmer bort detta faktum. Sååå, bäst jag sätter igång.

Inläggen tillhörande "utmaningen" från i förrgår och igår kommer under dagen, lovar!

Hektisk dag

Idag har jag jobbat hela dagen och sedan höll jag föreläsning för kom igång-gruppen. Det blev mer ett seminarium där vi diskuterade kring hälsobegreppet, tips kring jul och hur de upplevt tiden som varit dittills. Det kändes bra, det var flera som pratade men inte alla.

Sedan kom jag hem till kl åtta, och började direkt med baket. Magnus var lite trött, men hjälpte mig ändå väldigt mycket, gick och handlade (två gånger!) och tog ut hundarna åt mig. Sedan var han tvungen att gå och lägga sig, medans jag bakade klart. Så nu, kl 23.35, är pepparkakor och lussebullar klara. Imorrn bitti ska jag baka glutenfri tårtbotten! Hoppas det blir bra, för det finns ingen tid för någon reservplan! Sedan jobbar jag till 18.30 igen, och sedan kommer Magnus familj hit för att fika. Ska bli jättemysigt!

Nu ska jag ut och mata kaninerna och sedan krasha i säng. Ska ju upp tidigt imorrn för att baka ännu mer... *phu*

Ja visst ja, jag skulle ju skriva om dag 09 i min utmaning också. Får göra det imorrn istället. Orkar faktiskt inte nu...

Dag 08 - Ett ögonblick



Har ju faktiskt inget annat val än att skriva om mitt bröllop när det gäller ögonblick. En hel dag full av så många fina ögonblick. Minns när bilden ovan fotades, herregud vad vi var nervösa då. Det var på förmiddagen före bröllopet och vi höll på att göra oss i ordning för att åka iväg och fotas av fotografen, som fotade alla förberedelser också. Och så lyckades han fånga oss i ett alldeles speciellt ögonblick när vi stannade upp och tänkte "fattar du att det här faktiskt händer!?" Mitt i allt det nervösa så hade vi ju faktiskt varandra...

Ett annat ögonblick samma dag var förstås när vi "förklarades man och hustru" av vår vigselförrättare Nina. Vilken känsla!


Underbara StiL-folk!

Har haft en helt underbar dag idag på jobbet - tack vare kollegor och medlemmar. Alla har varit så glada, och jag har fått massor med positiva kommentarer om nya frisyren från medlemmar idag - både från sådana jag känner och från sådana som inte brukar prata så mycket med mig. Jättekul! Tack alla! :)

Slö vecka?

Ja, nu har jag börjat vikariera för en kollega som kommer vara sjukskriven en kortare period om ca 2 månader pga operation. Blir en hel del jobb för mig mao, eftersom jag jobbar min kollegas 50% (4h varje vardag) plus mina vanliga pass kvällar och helger. Kommer nog vara lite ovant, men bra för plånboken, särskilt nu som vi ska flytta till huset och så :)

Meeen, denna vecka har jag då fullt upp. Ikväll middag med Magnus, imorrn föreläsning efter jobbet, och på onsdag födelsedagsfika med Magnus familj. Ingen träning någon av dom dagarna alltså, och sist jag tränade nu var i torsdags. Länge sedan med andra ord.

Så den här veckan börjar ju lite slött på träningsfronten, men det hade jag tänkt försöka göra bot för på torsdag, då jag har bokat in 3 timmars träning. Får se om jag klarar av det...

Födelsedag!



6 december = min födelsedag!
Älskar födelsedagar, främst för mornarna. Första födelsedagen efter att jag träffade Magnus så överraskade han mig med sång och scones till frukost precis som vi alltid firat hemma när jag bodde med mamma och pappa. Och sedan dess har vi haft samma tradition, jag och Magnus. Alltså blev jag idag på morgonen uppvaktad med sång och presenter på sängen, och scones med varm choklad och vispgrädde till frukost. Helt underbart gott och mysigt!


Av Magnus fick jag den spikmatta som jag önskat mig, och så ansiktsvårdsprodukter (längst th; ansiktstvätt, ansiktsmask, ansiktssalva och en "face brush") från Body shop. Blev såklart jätteglad! Tack älskling!

I förrgår (lördags) när jag hade min födelsedagsfest med våra kompisar så fick jag presentkort på StiL på en helkroppsmassage, hudvårdsprodukter från Lush (de två paketen nere tv) och olika sorters tvål från Body Shop (på spikmattan uppe tv). Tack alla!

Dag 07 - I min handväska



Haha, den här blir lätt. Har egentligen inte någon handväska. Har oftast ryggsäck. Men om jag ska på stan eller liknande så har jag en liten Björn Borg-väska som ja fick av min mamma. Vet inte om det är en handväska direkt (vad klassas egentligen som hanväska??) men jag kan skriva om vad jag brukar ha i den när jag använder den istället för ryggan.

I min "handväska" finns:
plånbok - en svart praktisk sak med två fack för sedlar (använder ett för kvitton och ett för sedlar), och massor med fack för kort.
min kalender - som är för 10/11. Köpte den i somras och älskar den. En hel sida för varje dag. Perfekt! Sitter alltid en penna i spiraldelen av kalendern. Bra att ha.
handsalva - just nu Apolivas oliv. Mycket bra och luktar gott.
tuggummi - alltid extra white sweet fruit. Love it, och smaken håller länge.
läppcerat - just nu är det klockargårdens läppcerat, ett dyrare men jättemumsigt och bra cerat. I början när jag använde det så rasade det torra flagor från mina läppar, och jag tänkte att detta ju var skit! Men det var bara första dagen, sedan, när flagorna var borta, fanns bara mina mjuka sköna läppar kvar, och dom har varit mjuka och sköna sedan de torra flagorna trillade av. Me like Alot. :)

Imorrn fyller jag 27 år, hurra! Kommer jobba typ hela dagen, men sen ser jag fram emot en trevlig kväll med maken :)

Dag 06 - Mina syskon



Jag är äldst av tre systrar. Malin (th) är född i Oktober 1985 (1 år och 10 månader efter mig) och Josefin (tv) är född i April 1994 (10 år och 4 månader efter mig).

Malin och jag bråkade jämt som små, men vi lekte väldigt bra tillsammans också. Jag kunde aldrig leka med duplo och playmo med någon annan som jag lekte med Malin. Vi hade våra speciella playmogubbar och byggde hus åt dem med vårt Lego Duplo. Vi gick hos samma dagmamma, gick i samma skola, och när Malin jagades hem över skolgården av två klasskompisar till mig så följde jag henne över skolgården.

När Josse föddes var både jag och Malin överlyckliga. Som alla småtjejjer tjatade vi ju om att få ett syskon, och så hade vi fått ett! Jag var tio och Malin åtta. Josse var världens gulligaste lilla bebis, och vi var båda otroligt stolta. På grund av åldersskillnaden fick jag ju såklart inte riktigt samma relation till Josse som till Malin. Självklart lekte jag och Malin en massa med Josse, men jag minns att Josse kunde bli skitsur att vi hade läxor att göra när hon hellre ville leka med oss. "Vänta bara tills jag också får läxor!" sa hon en gång åt mig när jag sa att jag inte kunde leka med henne pga att jag hade läxor att göra. Och sedan minns jag också när Josse faktiskt fick läxor, och inte hade tid att hänga med mig när jag inte hade nåt att göra. Så där fick jag :P

Jag tycker såklart att jag har världens bästa systrar. Dom är roliga, påhittiga, trevliga, glada, omtänksamma, generösa och väldigt smarta. Båda är väldigt engagerade och genuina. Malin har pluggat kulturanalys på Umeå Universitet och jobbar för närvarande ideellt med biståndsarbete med funktionshundrade barn och ungdomar i Mexico. Hon kommer hem till årsskiftet, ska bli hur kul som helst! Josse går första ring på gymnasiet med fotbollsinriktning, och tränar typ varje dag.

Lite småjobbigt att skriva det här inlägget faktiskt, eftersom jag saknar mina systrar mer än jag kan beskriva. Josse träffar jag ju nu till jul, och jag längtar jättemycket efter både henne och föräldrarna som jag också kommer träffa då. Malin kommer som sagt till Sverige till årsskiftet, och jag hoppas verkligen att jag får träffa henne snart efter det! Jag kommer åtminstone kunna ringa när jag vill och prata med henne, det är lite svårt nu, dels eftersom ett samtal till Mexico kostar lite mer, och dels pga tidsskillnaden.

Sååå, det var lite kort om världens finaste brudar! Nu ska jag börja förbereda mig inför lördagskvällen, det är födelsedagskalas ikväll för mig, som fyller år på måndag, och jag har bokat relaxen på jobbet för att få fira med vännerna. Ska bli jätteroligt!

Svar på kommentar

Vad har du för storlek på dojorna då?
Frågade min mamma som kommentar på inlägget om vad jag önskar mig i födelsedagspresent.

 

Jag har 39-40 i skostorlek. Vet inte om spinningskor brukar vara små eller stora i storlekarna, och har inte provat ut några spinningskor heller. Det jag VET är att jag har breda fötter och behöver breda skor, och att jag gärna vill ha skor med kardborre istället för skosnören, så att jag lätt kan ändra på cykeln. Men det kanske alla spinningskor har av den anledningen...?


Dag 05 - vad är kärlek

Ja, alltså det här är ju både lätt och svårt att skriva om. Vad är kärlek? Det är så självklart, men så svårt att beskriva...

Enligt det allsvetande och internetbaserade uppslagsverket Wikipedia så är kärlek något man kan känna inför ting eller objekt. Man kan alltså känna kärlek inför tex sitt hus eller ett visst konstverk, och så kan man känna kärlek gentemot ett husdjur eller en medmänniska.

Jag känner också kärlek till mig själv, vilket jag tror är viktigt. Det har absolut funnis tillfällen och till och med perioder då jag inte alls älskat mig själv, och då har jag inte mått särskilt bra. Nu var det dock länge sedan jag kände så, och jag hoppas att jag har lärt mig att älska mig själv så att jag aldrig någonsin ska sluta älska mig själv igen.

För mig är kärlek den främsta känslan. Utan kärlek vore alla de andra existerande känslorna värdelösa. Kärlek är grunden på vilken andra känslor kan byggas och utvecklas, växa sig starka och vackra. Jag hade inte velat leva i en värld utan kärlek...


Idag

Idag var jag uppe 05.30 för att vara på jobbet 06.45, och jobbdagen började lite småstressigt. En instruktör dök inte upp i tid, en dator funkade inte som den skulle, och så kom det kunder och skulle ha hjälp med olika saker däremellan. Tog lite drygt en halvtimme innan jag varvade ner och kände att jag hade full koll på allt. Sedan har dagen varit ganska lugn och trevlig. Slutade med att jag jobbade över tio minuter utan att ens märka det!

Men nu sitter jag hemma och myser. Har precis sålt den gigantiska soffan som vi har haft här ett tag men som jag inte tyckte var varken snygg eller praktisk. Men den var skön och rymlig, så den var bra då vi skaffade den. Men nu har vi också i drygt en månad haft två 3-sitssoffor från IKEA (köpte begagnat dock), och vardagsrummet har med tre stora soffor varit minst sagt trångt! Men nu är det stort och rymligt igen, och jag stortrivs! Riktigt njuter bara av att titta på rummet! Och jag vet att vi inte ska bo här så länge till, men det är en stor skillnad att få ha det rymligt, rent och fint sista månaden i lägenheten jämfört med trångt och skitigt (man kom ju inte åt att dammsuga ordentligt tidigare!). Så jag är mycket nöjd och glad!

dag 04 - det här åt jag idag



Frukost: frysta hallon och blåbär mixade i 1dl lätt A-fil. Detta blandades sedan med 1dl keso. Det är min vanliga frulle och I love it.

Lunch: tidigt lunch efter besöket hos frisören i form av matrester från middagen i förrgår; enchiladas. Mycket godare färskt än uppvärmd i micron, men helt ok.

Mellis: En liten smörgås med ost och gurka på.

Middag: Pasta med sås på stekt lök, bacon och champinjoner blandat med creme fraiche. Perfekt före träningen!

Kvällsfika: Digestive med ost och mjölk till. Inte världens bästa käk efter träning, I know, men s***n så gott det är!

Tadaaa!



Nu är håret av! Var och klippte mig nu på morgonen, och här ovan ser ni resultatet. Håret är kort och så har jag färgat det lite chokladbrunt också. Frisören föreslog denna frisyr, vilket var lite i stil med vad Cissi gav för råd igår kväll, så jag gick på deras linje och jag är riktigt nöjd. Ovant att ha så kort hår bara, men man vänjer sig väl...

Här är en bild på hur jag såg ut innan, närmare bestämt igår kväll:


Mycket hår som klipptes bort:

Inställd träning trots allt... :(

Jaha, ingen träning för min del idag heller. Jag hade ju planerat att träna Bodystep, men så ringde min kollega Mattias, som ska jobba ikväll, och frågade om jag kunde ta det för han är sjuk och mår då inte så bra. Eftersom jag inte har något annat för mig ikväll egentligen så tog jag ju såklart det. Och eftersom det bara är en timme då tills jag ska börja jobba så hinner jag ju inte träna någonting innan dess heller. Får bli en genomkörare imorrn eftermiddag istället, efter att jag har jobbat.

Oh, just ja. Imorrn ska ni få en överraskning av mig :P

Dag 03 - Mina föräldrar



Mina föräldrar heter Ingrid och Bernt Meissner. Mamma är född Påhlsson men bytte namn när hon gifte sig med pappa i mars 1983 (nio månader innan jag föddes!).

Mina föräldrar bor i Västerås och det var i Västerås de träffades när de gick på gymnasiet. De gick inte i samma klass men hade gemensamma bekanta och via dessa bekanta bjöd pappa in min mamma till en fest när dom var 16 år gamla, och på den vägen är det. Jag är ju också född och uppvuxen i Västerås, men flyttade till Luleå pga Magnus som fick jobb här.

Mamma har en lillasyster och pappa har en lillebror. Båda två är alltså, som jag, äldsta barnen i sina familjer. Mammas föräldrar och syster bor i skåne, där morfar kommer från. Pappas föräldrar bor i Västerås och hans bror bor i Stockholm (eller ja, Järfälla, en förort) med sin familj. Både mammas syster och pappas bror har två barn vardera, så jag har totalt 4 kusiner.

Mamma jobbar på handikappcentrum i Västerås och träffar dagligen personer med olika funktionshinder. När jag och min äldsta syster Malin var små brukade vi köra omkring i rullstolar på mammas jobb, utan en tanke på att det faktiskt kunde vara en nackdel att vara rullstolsburen - vi tyckte ju rullstolarna var skitkul!
Mamma är förnuftig och hälsosam, och har tränat flera gånger i veckan så länge jag kan minnas. Hon är rolig, aktiv, påhittig och social, och lagar helt underbar mat! Så säger väl alla om sin mamma, men om min mamma är det faktiskt sant! Hon har nog aldrig gett oss något hon inte lagat själv, hämtmat åt vi väldigt sällan som små, och om man äter middag hemma hos mina föräldrar så får man alltid något helt nytt, och något som mamma har lagat själv från grunden (ibland med hjälp av min pappa).

Pappa jobbar på Albert Bonniers bokförlag i Stockholm, och pendlar med tåg till Sthlm varje dag. Pappa är en kulturell prick som är väldigt duktig på musik och böcker (såklart, han jobbar ju med böcker), och han är poppis att ha i sitt lag i frågespel som tex TP. Pappa är väldigt glad och social, och har på senare år börjat träna mer också, precis som mamma.

Mina föräldrar bor då som sagt fortfarande i Västerås, drygt 90 mil söder om Luleå, där jag bor. Detta gör att vi inte ses så ofta som jag egentligen skulle vilja, men vi brukar ses 2-4 gånger per år. Senast var det mina föräldrar som hälsade på oss här i Luleå, men till jul ska jag och Magnus ner till dem för att fira jul. Ser sjukt mycket fram emot det! Jag längtar efter er mamma och pappa!! (Och såklart Josse också <3 )

Fotot överst i inlägget är taget 25 juli 2009 på mitt och Magnus bröllop, medans mina älskade föräldrar höll sitt gemensamma tal till oss. :)


Huvudvärk!

Imorse när jag vaknade hade jag världens huvudvärk. Så fort jag rörde på skallen så bankade det hårt bakom ögonen. Usch. Trodde inte jag skulle palla att gå upp, men hundarna började leva om så fort de insåg att jag var vaken, så det var bara att gå upp. Tog en värktablett, och efter morgonpromenaden med hundarna så var huvudvärken som bortblåst. Härligt! Jag var lite orolig att min träning idag annars skulle påverkas. Idag har jag nämligen bokat bodystep, mitt nya favvopass! Så det passet vill jag då verkligen inte missa!

Nu ska jag springa till tvättstugan. Vi har nämligen äntligen lyckats hitta en köpare till megasoffan vi haft på blocket ett tag nu, men han ville ha klädseln tvättad först, så nu är soffan helt kal, förutom alla kuddar som utan sina fodral ser ganska läbbiga ut...


RSS 2.0