Härlig hotellfrukost!


Mmmm...


Är just nu på steg 2 i min Thaimassageutbildning, och detta steg går förstås som det förra i Sthlm. Jag bor på Hotel Aldoria på Kungsholmen, och jag gillar hotellet jättemycket, förutom att det är så lyhört ut, och det är ju skitmycket trafik dygnet runt. Jag sover mao ganska kasst, och är småtrött på dagarna. Men nu har jag fått ett par öronproppar jag ska testa inatt och se om det går bättre. Misstänker att jag kommer sova dåligt ändå pga att jag har nåt konstigt i öronen som jag inte är van vid, men det visar sig väl isf. Får komma ihåg att ställa väckarklockan på hög volym så jag hör den!

Frukosten på Aldoria är hur som helst jättebra tycker jag. Det jag saknade på det andra hotellet jag bodde på under förra steget var ägg, och det har dom här, me like :) Var tyvärr bara hårdkokta, men det är ju bättre än inget alls. Efter en sån här frukost står jag mig helt klart bra :)

Mårtensfirande i Skåne!


Gåsamiddag


I helgen har jag varit i Skåne och firat Mårtensafton. I Sverige är det främst en skånsk tradition, och eftersom jag har släkt från Skåne som hållt fast vid Mårten-traditionen så firar vi det varje år med svartsoppa till förrätt, gås till huvudrätt och spettekaka till efterrätt. Jag tycker det är jättegott alltihop, men godast är helt klart gåsen till varmrätt.

image description
Kusinens gym, Studio S


Lördag morgon drog min kusin Sofie med mig och Malin till sitt gym. Jag och Sofie körde spinning, och Malin tränade i gymet. Det var riktigt roligt. Passet var bra och gymet var fräscht och fint, men lite mindre än mitt StiL. Efter träningen spenderade vi några timmar inne i Lund, där vi bland annat sökte efter fars dag-presenter. Min pappa fick lite goda och spännande ostar från en mysig ostbutik.

Söndag spenderade vi då i mina föräldrars bil, när vi åkte från Skåne till Västerås. Trångt var det, och ont i rumpa och lår fick jag. Det var därför ganska skönt att mamma föreslog att vi skulle träna när vi kom hem. Jag och Josse körde lite funktionell träning i gymet med skivstång, och så övade vi på pull-ups och djupa armhävningar mellan två stepbrädor. Det var roligt, även om jag hade jätteont i huvudet och mådde lite illa efteråt. Men det gick över när päronen bjöd på taccos. Mmm!

Idag flög jag hem till Luleå då, och det känns riktigt skönt att vara hemma igen. Får bli vilodag efter allt resande, så kanske det blir träning imorrn!

Dubbelt upp ikväll


Bodystep - Bild från Les Mills


Mitt favvopass just nu är nog Bodystep, och på StiL körs det passet två gånger i veckan, måndagar och onsdagar. Ikväll är det alltså dax igen :)
På onsdagar körs Bodypump 45min (utan uppvärmningslåt och benlåtar) direkt efter bopdystep, och i samma sal dessutom. Jag tycker det passar perfekt, eftersom Bodystep främst är benträning, och bodypump 45 bara är överkroppsträning. Så det blir dubbla pass ikväll för min del, men bara ett per kroppshalva, så det blir inte alltför tungt ändå. :)


Ajajaj!


Träningsvärk


Har gryyym träningsvärk idag! Jakob har sedan tidigare i höstas ett gäng benövningar som han fått av sjukgymnast för att träna upp sitt knä, och i lördags körde jag det benpasset med honom. Passet bestod av benböj, kliv upp på box med vikt, utfallssteg med rotation, grodhopp, höftlyft och "draken" (har jag glömt nåt?). Det var rätt roligt, även fast jag normalt inte alls tycker om att träna ben. Trots träningsvärken, främst i baksida lår men även framsidan, har jag inget emot att köra det igen. :)

Nu vet jag att bästa botmedlet mot träningsvärk är att träna, men det får nog vänta tills imorrn tror jag. Då ska jag få hot stone-massage!

RSS 2.0