Nya skoooor!


Mina snyggingar


Det händer ju sjukt sällan att jag köper nya skor, men nu har det alltså hänt. Jag nappade på att Stadium sålde skor med erbjudandet "ta 3 betala för 2", och for dit med Jakob, som alltså köpte det tredje paret som inte är med på bilden. Jag har länge varit i behov av nya träningsskor på gymet, mina gamla har jag haft i jättemånga år, och även om de fortfarande är hela utanpå, så är nåt trasig inuti den högra så att det skaver på högerfoten. Inte skönt! Sedan är ju sulan sedan länge hård och torr, sulor håller ju kanske i nåt år typ.

Dessutom behövde jag nya "vanliga" skor, och där har jag helst gympadojjor. Köpte Puma att ha ute, Nike att ha i gymet. De knallrosa nikeskorna är sådana superlätta och dundermjuka skor, lite likt barfotaskor, men med (väääldigt mjuk) sula. Båda skorna var riktigt sköna, så nu är jag lite sugen på att inviga dem!

Jag minns hur man gör!


Thaimassage


Jaha, då var man tillbaka på jobbet igen då, efter 6 veckors frånvaro. 6 underbara veckor, inte just på grund av frånvaron av arbete, utan snarare på grund av allt roligt och häftigt jag har gjort och upplevt! Men som sagt, semestern är slut och jag jobbar igen. Lite nya grejjer har faktiskt hänt, bland annat har jag fått en ny kollega, 2 "gamla" kollegor är tillbaka från mammaledighet och ytterligare en kollega har fått utökad tjänst. Lite nya rutiner kommer att införas lite smått, och självklart så får vi under hösten massor med nya kunder, eftersom universitetet börjar vimla av nya studenter! Alltid lika roligt!

Idag var min andra dag efter semestern, men det var första dagen efter semestern som jag masserade. Både klassiskt och thai. Lite skämtsamt sa jag innan att "jag undrar om jag kommer ihåg hur man gör...", men det gjorde jag! :) Det känns bra att det liksom sitter i, trots att jag inte masserat alls under semestern. Är i det stora hela väldigt fint att vara tillbaka på jobbet, få lite rutin på vardagen och träffa alla härliga kollegor och fina kunder igen. Tänk att inte alla känner så om sitt jobb!

Smög mig in lite i gymet också, men bara för att köra lite rehab för knäna. Det har jag faktiskt slarvat lite med, inte så lätt att sköta den ordentligt på resande fot. Men nu ska jag ta tag i både rehaben och den övriga träningen på allvar! Bland annat ska jag ju dra igång med spinningen igen om två veckor. Har lite tankar kring det, men inget klart ännu. Det ska bli hur kul som helst att få köra igen, med alla underbara deltagare som sliter och svettas och peppar mig. Love it!

Nu blir det lite sambomys, sen har jag en dejt med kudden. Upp tidigt imorrn för kurs i Uppsala! Wee...

Fjällvandring!


Jag i fjällen


Igår eftermiddag kom jag och Jakob hem från vår fjällvandring längs kungsleden. Vi deltog i Fjällräven Classic, där vi vandrade från Nikkaluokta till Abisko, totalt 110km.

Vi startade i fredags kl 16.00, och igår (tisdag) kl 21.40 anlände vi i Abisko, totalt 101h, 43min efter starten. Resultatlistan från FC 2012 finns att se här. Där kan man se att vi var bland de som tog lång tid på oss, men vi tog inte längst tid på oss! Den snabbaste i år sprang loppet på strax under 14 timmar, vilket jag tycker är helt otroligt! Men då har man ju ett helt annat mål än vi hade. Vi ville kunna njuta av naturen, utsikten och hela arrangemanget, medan en som springer mest troligt är där för att ta ut sig maximalt och tänja på gränserna för vad kroppen pallar. Oavsett varför man är där så är det ju absolut en otrolig bedrift att ta sig så långt så snabbt!

Kort om vandringen då. Vi hade bra väder hela tiden. Andra dagen var det lite kyligt och blåsigt på eftermiddagen, och vi fick klä på oss lite mer. Vi hade dock aldrig regn, vilket ju var väldigt skönt! Mot slutet hade vi riktigt varmt och soligt väder, vilket förstås ger en vacker utsikt och fina bilder, men det är rätt tufft att vandra i sådan värme, särskilt vår sista dag då vi gick en längre sträcka utan jokkar med möjlighet att fylla vattenflaskorna. Fötterna har ömmat, framförallt sista dagen då vi gick långt och pressade oss (helt i onödan dessutom), och det kändes i fötterna hela dagen efter målgången också. Allt som allt gick det ändå bra, vi har sett otroligt fina vyer, träffat trevliga människor och lärt känna våra kroppar och vad de klarar av på ett nytt sätt.
Jag är dock inte så sugen på att göra om just Fjällräven Classic. Det var över 2000 pers som deltog, och även om det var olika startgrupper och alla vandrade olika snabbt, så hade man mestadels sällskap av andra vandrare. Det är en trygghet när man är ovan på fjället, men i framtiden vill jag nog hellre vandra mer enskilt, med färre vandrare ute samtidigt. Jag skulle alltså kunna rekommendera arrangemanget för den som vill ha den extra tryggheten som en arrangerad vandring innebär, men jag kommer nog inte delta fler gånger själv.


Vi fick gnuggisar vid starten, som satt hela vägen!Dag 4, en varm dag!


Alesjaure, en väldigt vacker plats!
Vackra fjällEtt år

Tiden går fort! Idag är det ett år sedan jag berättade för min fd make att jag ville skiljas. Det finns egentligen mycket jag skulle vilja säga och skriva om skilsmässan och om det år som gått, men precis som vid skilsmässan tänker jag inte brodera upp det här i bloggen. Skilsmässan handlade inte bara om mig, utan om flera andra, och därför känns det inte riktigt okej att babbla på om det här. Den som undrar får helt enkelt fråga :)

Att gå igenom en skilsmässa är inte kul. Även om det var jag som ville skiljas så var det många gånger riktigt tungt, och utan mina sanna vänner och min familj vet jag inte hur jag hade klarat det. All kärlek till er!

Nu ska jag gå och käka frukost med världens finaste kille. :) God morgon!

Mums!Lagade en helt ny rätt i måndags, och åt rester av den idag - fortfarande jättegott! Jag använde en grillad kyckling för att det skulle gå lite snabbare, men stekte på den lite för att den skulle bli varm. Annars borde det gå precis lika bra med vanlig kyckling, filéer eller vad man nu vill ha.

Hur som helst, jag stekte kycklingen, mot slutet tillsatte jag delade pärltomater och färsk basikia och stekte det också tillsammans med kycklingen. Saltade och pepprade. Serverade med pasta, riven parmesan och lite olivolja med smak av citron. Blev supergott!

Semester = vila??


Jag bär betongplatta i början av tomtrenoveringen. Gången så som den såg ut innan th


Ja, man kunde ju tro att semester var till för att slappna av och vila upp sig, men sanningen är att de sista dagarna har jag varit mer slut i skallen på kvällarna än efter en normal arbetsdag på jobbet. Nu har jag ju iofs inte ägnat denna vecka åt vila och avslappning, utan åt att kämpa med vårt lilla projekt på tomten - en totalrenovering! De största grejjerna är egentligen att ta bort de gamla "gräs"mattorna (som består mest av mossa och ogräs), lägga ny fin jord, och sedan nytt gräs, samt att vi ska lägga om hela gången av betongplattor. Gamla gången var helt sned och vind, och dessutom har vi valt att flytta den lite, så vi får en lite större gräsmatta istället för två små fula snuttar.Betongplattorna och gräsmatta vid garaget borta. Arbete med att jämna till


Det vi gjort hittills, i 4 dagar, är arbetat med gången och betongplattorna. Dom är tunga! Nu har vi i alla fall kommit såpass långt att jag hoppas och tror att vi blir klara med den imorrn. Det har varit lite bökigt i och med att dit vi flyttat gången låg en massa sten och grus och skit, och att lägga en jämn yta sand där för att lägga plattor ovanpå var lite bökigt. Det slutade med att vi bara grävde bort hela skiten och åkte och köpte ett släp med ny sand för 300 spänn. Väl värt pengarna tycker jag, eftersom det innebär att jag slipper sitta och plocka bort enstaka stenar för hand. Istället kunde vi skotta bort allt med spade och lägga dit den nya fina sanden. Win!

Men nu sitter vi alltså, helt "avslagna" efter drygt en halv dag i trädgården (resten av dagen spenderades på gymet), jättetrötta och längtar redan efter att få krypa ner i sängen.

Förutom trädgården så övningsvandrar vi och rehabtränar i gymet. I måndags och idag var vi på gymet och körde rehab, i fredags, söndags och igår har vi varit ute och gått i kängor och med tunga ryggsäckar. Snart är det dax för den stora vandringen, och det gäller att ha fötter som pallar belastningen. Imorrn blir det varken gym eller promenad, vi ska spendera hela dagen i trädgården är tanken, så att vi blir klara med plattorna. På fredag ska vi sedan gå lite längre än vi gjort tidigare, och om vi pallar så gör vi samma vandring på lördag, så att vi får gå långt två dagar i rad. Pallar vi det utan problem så känner vi oss redo för långvandring, och kan ta det lugnt i nästa vecka :)


RSS 2.0