Ny bloggadress

Från och med nu kommer jag blogga i word press, i en blogg som jag fått i födelsedagspresent av Jakob! Den nya bloggen är inte helt klar utseendemässigt, och hela bloggen med alla tidigare inlägg kommer att flyttas i omgångar till nya bloggen. Men alla nya inlägg kommer skrivas på nya adressen, som just nu är:
 
http://anna.jajo.it/
 
Min tanke är att fixa ett nytt domän till nya bloggen också så småningom, men tillsvidare så heter den som ovan. Hoppas att den nya bloggen kommer bli lite finare och roligare. :)

Träning före jobbet

Rehab
 

I morse hade jag sovmorgon. Skönt, eftersom jag sov lite dåligt natten till igår, så nu fick min kropp (och knopp) chans till välbehövd återhämtning. Efter en god och lugn frukost bakade jag lite tårta som jag tog med till jobbet idag då jag hade skjuts av Camilla. Osmidigt att ta tårta på bussen, som jag hade varit tvungen till om jag tagit med den imorrn bitti. Så efter tårtbak och bilfärd till jobbet så passade jag på att köra lite rehab och övre rygg i gymet före jag började jobba, och så blev det några minuter i solen. Satt fint, med tanke på att dagarna är så korta nu för tiden. När jag tittar ut genom fönstret och det är bäcksvart ute så känns det som att klockan är tio på kvällen, men den är bara halv tre på eftermiddagen! Svårt att hinna med att få lite äkta sol på huden med jobb hela dagarna, så därför gillar jag att sola solarium ibland. När jag inte solar så ofta så är jag övertygad om att det gör mer nytta än skada att solariesola. Och så är det jätteskönt att få lite värme samtidigt.
 
Blir att jobba nästan 5 timmar till nu, sedan hem och käka middag med Jakob. Ser fram emot min födelsedag imorrn, det ska nämligen firas med hockeymatch (Luleå-Skellefteå) och sushi med goda vänner. Mums!
 

Julmys

Första advent
 
Nu är det faktiskt fin julstämning i vårt lilla radhus. I lördags och söndags julpyntade jag fint, och bakade pepparkakor, så det luktar (fortfarande!) jättegott när man kommer innanför dörren. Jag tycker det finns ett särskilt lugn i ett mysigt julpyntat hem, och samtidigt blir jag lite faschinerad över hur glad man kan bli av att ha fint omkring sig. Inte bara när man har fint hemma, utan när det är fint ute, med fint väder tex. Nu när det har kommit lite snö ute så blir mitt humör mycket bättre, än när det var grått och fuktigt ute. 
 
Pepparkaksdeg i kylen, väntar på att bli skuren
 

I år har jag inte tänkt julbaka så mycket mer än skurna pepparkakor. Dom är mina favoriter, och så är dom så enkla att göra. Har redan blivit tre satser (två av dem är på bilden ovan) pepparkaksdeg, och de färdiga pepparkakorna försvinner ur skålen i hastig fart. Fortsätter vi mumsa pepparkakor i den här takten så lär jag väl få baka en fjärde omgång före jul! Till min födelsedag som då också råkar inträffa i december blir det förstås även en tårta, men lussebullar tänkte jag faktiskt skippa i år. Tidigare år har de mest blivit liggande i frysen, och då känns det onödigt tycker jag. 

RSS 2.0