Teknikträning


Kettlebells

Idag körde jag bara lite lätt träning. Nästa helg ska jag på en utbildning i funktionell träning, och tills dess vill jag öva upp lite teknik på olika prylar, bland annat kettlebells. Har fått en liten genomgång med en av våra instruktörer på www.stilsportcenter.se, och nu när jag övade idag så fick jag feedback av vår nya PT Camilla som är skitbra. Jättesnällt av henne att ta sig tid att kika lite på min teknik!

 

Utöver kettlebells så övade jag också lite på bulgarian bags, samt körde lite med skivstång och medicinboll. Blev en kul, snabb och intensiv träning idag på bara 35 minuter, men det kändes bra ändå.


Schysst träning

Det var riktigt jobbigt att köra Milon faktiskt. Ska definitivt fortsätta med det. Jag gillar främst enkelheten och att träningsdaran och statistiken sparas i kortets chip så man kan kolla hur man utvecklats och blivit starkare.

Jag körde två varv i cirkeln, vilket tar precis 35 min. På styrkemaskinerna hinner man mellan 12 och 15 reps innan man byter maskin. Första varvet idag ställde jag dock om en del som min mamma ändrat då hon körde på mitt kort i helgen, men andra varvet bara öste jag på och det var tungt! Precis som det ska vara!

Efter träningen mumsade jag i mig en gainomax protein bar med smak av mörk apelsinchoklad. Gott! Sedan blev det 10 min på solsemester innan jag tog en härlig dusch. Nu ska jag skutta i säng och drömma om min spännande morgondag! :) Natti natti!

Bara Milon



Jag och Magnus hade möte på banken idag angående eventuellt lån för bilköp, och på grund av att det drog ut lite på tiden och för att vi var tvugna att ta oss hem mellan mötet och träningen så hinner jag inte träna bodystep (som börjar om 5 minuter). Blir med andra ord bara Milonträning, samtidigt som Magnus ska gå på Box med en kompis.

Ska bli roligt att köra Milon, har inte kört nåt "på riktigt", utan bara vid instruktionen då jag lite hastigt testkörde maskinerna. Kommer köra två varv, vilket enligt kollegor ska vara nog för att bli trött.

Bananas are for me!



Bananer är knappast bara för apor som en viss proteindryckstillverkare vill hävda. De är också för mig! Efter ett träningspass är det jättegott med en banan. Och visst, en banan innehåller inte så mycket protein, men den innehåller energi som ger en liten boost efter ett jobbigt träningspass, och det är inte heller så tokigt.

Lyckorus!



Efter träningen igår var jag på sjukt bra humör! Skuttade ut till bilen, drog på Bandit Rock och drog till Magnus jobb och plockade upp honom.

Jag var ju rejält trött före passet, men svepte en red bull lite hastigt och när passet väl drog igång så taggade jag till och körde stenhårt. Hur kul som helst! Och efteråt mådde jag prima ballerina av mitt lilla lyckorus, som sagt. Lovely!

Ikväll blir det bodystep och lite MILON medans jag väntar på att Magnus och hans kollega ska Boxas klart.

Hur ska detta gå...?

Sitter i omklädningsrummet på StiL och är sjukt trött! Jag ska ju på crossfit om 20 min, hur ska det gå...?

Crossfit

Idag hade jag tänkt köra cardio crossfit kl 16. Jag gillar det passet jättemycket, men det var ett tag sedan jag var på passet, så det ska bli skoj!

Har precis käkat lite matrester från helgen till lunch, och ska en sväng till återbruket nu för att slänga trädgårdsavfall. Vill inte vänta tills senare i eftermiddag med det, lär vara fullt med folk som röjt i sina trädgårdar under påskhelgen som ska slänga skräpet nu när återbruket öppnat efter alla röda dagar...

Trädgårdsarbete


Vår trädgård (notera min manliga man med yxan i nävarna till höger)

Gammalt hederligt trädgårdsarbete ska INTE underskattas som träningsform! För ca två veckor sen (har jag för mig) försvann snön helt från våran baksida, och igår började vi röja undan buskar och träd vi ville bli av med. På bilden ovan syns de avkapade rönnarna till vänster, och till höger om dem så var det tidigare fullt av buskar längs staketet. Pappa hjälpte oss att gräva upp buskarna, och jag sågade ner rönnen och sådde lite frön i mitt växthus. En mysig dag, inte helt utan träning!

Idag fortsatte arbetet, jag buntade ihop rönnkvistarna och buskarna med rep så de blev lite lättare att hantera och flytta. De ska dumpas på tippen på tisdag när det är öppet. Jag har också trimmat mina syrener lite, och klippt bort de döda grenarna på dem. De blev betydligt mindre, trots att jag bara klippte bort dött. De har nog inte fått så mycket kärlek på flera år! :P

Magnus och vår vän Jonas har också satt ihop vår nya grill idag - en Landmann gasolgrill. Vi ska premiärgrilla oxfilé på den ikväll. Hoppas det blir gott! :)

Måste bara få slänga in en liten bonusbild på mitt fjuttiga lilla växthus i plast som jag köpte på Jula, jag älskar det! Visst är det gulligt? :P

Kul träning igår!


Dessa plancher hänger på StiL för att guida rätt i funktionella gymet. Bilder tagna från DinTräning.se


Igår tog jag med mig familjen till StiL och visade dem runt där, samt körde lite träning med dom. Jag och pappa körde i funktionella gymet, Magnus och Josse spelade lite squash innan de också kom ner till oss, och mamma körde Milon.

Det var otroligt kul, men tufft! Vi körde mest med kettlebells och träningsbanden, men tävlade även mot varandra i chins och brutalbänk. Josse vann stort i brutalbänken, och pappa i chins. Jag var god tvåa i brutalbänken men hade inte en chans i chinstävlingen. Men jag har å andra sidan aldrig tränat på chins alls. Får skylla på det...

Träningsvärken suger i ben och mage idag i alla fall, skön känsla efter nästan 2 veckors inaktivitet!

Frukostar


Frukosten igår

I förrgår kom mina föräldrar och yngsta syster hit, och med gäster blir det ju ibland lite speciella frukostar. Igår gjorde min pappa en jättegod omelett åt mig med ost, champinjoner och bacon. Fantastiskt!

 

Igår kväll var det stor påskmiddag här hos oss, med sill, potatis, köttbullar, ägghalvor, ja det vanliga när svenskarna firar en svensk högtid. Så idag tog jag lite rester till frukost; skärgårdssill, nubbesalled och ägghalvor, och vid sidan av det en macka som föräldrarna inhandlat på sin morgonpromenad. MUMMA!



Frukosten idag


Inget mer halsont!


får användning av mina älskade snyggingar (handskarna) i funktionella gymet idag

Äntligen känner jag mig frisk! Känns hur bra som helst och jag är supertaggad! På vad? Ja, på allt!

Före jobbet idag ska jag på en liten genomgång i vårt funktionella gymet på jobbet, och det känns riktigt bra att jag inte har ont i halsen inför det. Blir ungefär en timme innan jag ska jobba två timmar. Bara halvdag idag pga påskhelgen. Sedan kommer föräldrarna och Josse hit i eftermiddag. Ska bli så himla kul! Idag blir en riktigt bra dag!

Ölsill

1 burk 5-min-sill
1 morot i skivor
1 rödlök i ringar
svartpepparkorn
grovmald kardemumma
nejlikor
öl

Skiva morot och lök. Skär sillen i bitar. Varva sill, morot, lök och kryddor. Fyll upp burken med öl. Låt stå minst 1 dygn.

Denna öl gjorde Magnus inför påsk i år, och han använde sig av ett julöl som han själv gjorde före jul (2010). Han använde sig dock inte av kardemumma eller nejlikor nu till påsk, för att slippa få en "julsill".



Receptet hämtat från ölbloggen Tour Trappist. Inlägget med just detta recept finns här.

Skärgårdssill

Här är receptet på min supergoda skärgårdssill!

1 burk 5-min-sill
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 burk stenbitsrom
½ dl hackad dill
½ dl hackad gräslök
½ dl finhackad rödlök

Skär sillen i bitar. Blanda såsen. Vänd försiktigt ner sillen. Låt stå 1 dygn.



Receptet hämtat från bloggen
Allt blir bättre med bacon! Inlägget med just detta recept finns här.

Sillprovning


Fr v: ölsill, skärgårdssill, inlagd sill


Igår hade vi lite smakprovning av sillen jag och Magnus gjorde i förrgår. Våra vänner Lina och Ronny var också med.

Resultatet var positivt! Vi var alla ganska överens om att skärgårdssillen var godast, därefter kom den klassiskt inlagda sillen följt av en överaskande god ölsill. Ska bli kul att se vad våra familjer tycker om dem också!

Fortsatt halsont

I helgen som nyss var så mådde jag jättebra, men söndag kväll började jag få ont i halsen igen. Hade tänkt träna idag efter jobbet men det blir inte av med halsont! Istället blir det direkt hem och bada hundar. Inte alls lika skoj, men dom är så fina när dom är nybadade!

På torsdag kommer mamma, pappa och Josse upp och hälsar på. Ska bli grymt roligt!

Sill!


Ölsill, skärgårdssill och vanlig inlagd sill

Nu närmar det sig påsk, och till helgen kommer min familj (minus äldsta lillasyster Malin) upp och hälsar på. På fredag ska vi bjuda Magnus familj på påskmiddag á la Meissner, och idag har jag och Magnus lagt in sill! Magnus hittade ett recept där lagen bestod av öl, och använde en julöl han gjort själv. Jag gjorde vanlig klassisk inlagd sill, plus skärgårdssill som är min absoluta favorit. Detta är dock första gången jag gör inlagd sill själv, så det ska bli grymt spännande att smaka detta! Smakade själva såsen till skärgårdssillen idag när jag gjorde den, och det är nog aningens för mycket majonäs i den för att falla mig helt 100% i smaken, men annars var den lovely! Ska provsmaka "på riktigt" imorrn, dvs med potatis och så till :)

Synd bara att sillen ligger i så fula burkar, med etiketterna av lingonsylt fortfarande kvar på burkarna...


Räddaren i nöden...



Ja, just nu känns det inte som att jag skulle kunna leva utan ibumetin. Huvudet skulle mest troligt sprängas i småbitar! Hatar att vara krasslig, vill ju vara frisk och glad och må bra! Detta är bara blä... :(

Halsen krånglar...

Håller på att bli förkyld igen. Halsen är svullen och öm, och huvudet känns tungt och otympligt. Har också huvudvärk. Känns inte som att jag har feber dock, så jag jobbar som vanligt idag. Men det blir ingen träning så länge jag inte mår bra. Riktigt trist. Känns som att jag nyss var förkyld! Jaja, jag får kurera mig så jag blir frisk snart igen. Några bra tips?

Mer om Milon


Milon på StiL

Igår fick jag ju en instruktion på Milon, en ny träningsform på StiL. Det är en cirkel, och man kör 6 styrkemaskiner samt 2 konditionsmaskiner. Konditionsmaskinerna är en cykel och en crosstrainer. Eftersom man sitter längre på konditionsmaskinerna (4 minuter vardera) än på styrkemaskinerna (1 minut vardera) så finns det tre cyklar och tre crosstrainers, så att om det är fullt i cirkeln finns det alltid en cykel ledig.

Man har ett eget kort med chip som man sätter in i den maskinen man ska köra, och i chipet sparas alla inställningar, och om man vill även träningsinformationen. Varje gång jag sätter i mitt kort i maskinerna så ställs alltså både motstånd och de ergonomiska inställningarna på maskinen in helt automatiskt så jag inte behöver tänka på det alls. Så smidigt!

Maskinerna har inga viktplattor eller sånt, utan motståndet är elektriskt inställt. Jag får alltså ett motstånd att trycka emot, och sedan får jag själv hålla emot på tillbakavägen då maskinen "trycker" mot mig. På så vis får jag både koncentrisk och excentrisk träning. Me like!

Första gången man kör får man boka tid med en instruktör, och jag körde med Camilla. Hon ställde in maskinerna och motståndet åt mig, och jag testade maskinerna så det kändes bra osv.

Jag tror jag kommer gilla den här träningsformen, det är snabbt, enkelt, smidigt och framförallt effektivt! Jag tror kanske mest att Milon tilltalar en person som normalt kanske inte tränar på gymet men vill försöka bygga upp musklerna och styrkan på ett enkelt sätt utan att behöva lära sig särskilt många maskiner, eller gå omkring i gymet och vänta på sin tur vid en maskin. i Milon behöver man ju inte vänta, alla byter maskin samtidigt i cirkeln.


Milon!

Nu är det dax för mig att testa milon, en ny träningsform på www.stilsportcenter.se

Jag vet inte så mycket om det än, mer än att det är en cirkelträning som tar 17,5 min per varv, och maskininställningarna sparas på ett chip i ett kort som man stoppar in i maskinen man ska träna på. Supersmidigt! Nu ska alltså vår PT Camilla gå igenom maskinerna med mig och ställa in dom åt mig. Berättar mer när jag provat.

Hemma igen

Borta var snorbra, men hemma är ändå alltid bäst! Särskilt med tanke på att jag snart får träffa familjen igen när de kommer upp till påsk!

Nu är jag tillbaka på jobbet igen, men eftersom jag trivs så bra på mitt jobb så är det ganska najs det också. Imorrn ska jag testa en ny träningsform! Mer info kommer om det lite senare...

Solsemester


Jag njuter av värmen


Är ju hos mina föräldrar denna helg, och på deras inglasade balkong är det hur varmt och skönt som helst när solen skiner! Känns som värsta solsemestern! Passar på att njuta, för det dröjer nog ett tag innan vi får så varmt uppe hos oss...

Dagspa med mamma och Josse!


Mamma och Josse efter behandlingarna

Idag fick mamma sin julklapp av oss - en dag på Kristiansborgsbadets romerska dagspa! Det var från oss alla tre, men bara jag och Josse kunde vara med eftersom Malin är på utbildning i Malmö. Tråkigt att hon inte kunde vara med, men vi njöt i fulla drag ändå!

Jag och Josse tog varsin 20 halvkroppsmassage, och mamma fick en romersk dambehandling (halvkroppsmassage, handinpackning, ansiktsmask samt akupressur och massage av hårbotten. Det var tydligen riktigt bra också!

Före behandlingarna så bastade vi och tog ett dopp i det iskalla romerska badet:

 - skönt att komma in i bastun efter det! Efter behandlingarna åt vi lite bröd, färskost och vindruvor i relaxavdelningen (översta bilden) och sedan satte vi oss i ett varmrum (ca 30-40 grader varmt) med ansiktsmasker och slumrade till. Superskön dag!


ett av behandlingsrummen

I Stockholm!

Åh, vilken dag! Gick upp jättetidigt för att ta flyget till Sthlm i morse, och väl på plats i huvudstaden träffade jag älskade lillasyster Malin som numera bor här. Jättemysig förmiddag med lite shopping innan vi åkte hem till henne och åt lite lunch.

Vid ett åkte Malin med tåget mot Malmö för att gå en utbildning där inför ett jobb, och jag går nu runt i Sthlm och väntar på att min pappa, som jobbar här, ska sluta så vi kan ta tåget till Västerås tillsammans.

I Västerås ska jag gå på dagspa med päronen och lillasyster Josefin, och så ska vi fira Josses födelsedag. Ska bli jättekul!

Men nu ska jag vandra vidare. Jagar lite inredningsinspiration!

Slö vecka

Första veckan som fast anställd är snart över. Den har varit ganska slö, och då menar jag inte på jobbet (där har det varit som vanligt) utan hemma. Jätteslö! Skulle ha tränat igår kväll men det blev inte riktigt så. Badade en hund istället.

Idag ska jag dock tillbaka till jobbet på eftermiddagen för att massera, så då tänkte jag stanna kvar och träna efter masserandet. Det blir lite konditionsträning och gym!

Smarrig efterrätt



I fredags hade vi lite tjejmiddag med mys hos min kompis Jennie. Jag ansvarade till efterrätten och bjöd på min favorit; panacotta med blåbär och hallon. Inte världens nyttigaste efterrät, men så underbart god! Mmmm!

Gårdagens lunch ute i naturen


Såhär såg lunchbuffén ut igår på vår testvandring. Vi åt bröd med skinkost, varma koppen och choklad. Väldigt gott! Varma koppen är dock ingen nyttig historia. 80% socker är det i den! Det syntes i pulvret också, man såg strösocker i pulverblandningen. Men när man är ute och rör sig sådär så är inte socker det värsta man kan få i sig, eftersom energi behövs ganska snabbt. Humöret var garanterat på topp när vi började gå hemåt igen!

Fin utsikt hade vi i alla fall under lunchen, ut över havet:

Testvandring!


Jag och Petter

Idag gjorde jag, Jakob och Petter en "testvandring" inför 11 juni då vi ska gå fjällrävens halva classic på 55km. Vi tänkte vi skulle gå en mil i ett motionsspår, men blev snabbt förvisade därifrån av skidåkare som tyckte vi förstörde skatingspåret. Vi fick alltså välja en annan väg, så vi är inte riktigt säkra på hur långt vi gick idag, men någonstans mellan 1 och 2 mil tror vi. Ska mäta upp sträckan på jogg.se lite senare.

 

Vi packade stora ryggsäckar med tunga grejjer för att öva, jag fick 7 liter vatten i petflaskor i min väska tex. Bara för övandets skull. Det var tungt, men det var ganska roligt. Härligt att vara ute flera timmar, snacka med killarna, äta lunch ute i naturen osv. Ser fram emot att vi ska göra den riktiga vandringen!


RSS 2.0