Trött och trött...

Efter flera dygn med sena nätter och tidiga mornar så är jag helt slut. Kände av det som tydligast igår efter att jag tränat crossfit, jag var helt färdig! Höll på att somna i soffan när jag kom hem sedan. Shit...

Hur som helst så fastnade jag i ett dataspel på kvällen så det blev ändå en sen kväll igår och idag var jag på kaninutställning och gick upp före kl 6 imorse. Kan tillägga att jag var skittrött hela dagen idag också med andra ord. Och här sitter jag nu, klockan är kvart över elva på kvällen och jag har fortfarande inte gått och lagt mig! Men efter detta blogginlägg så ska jag borsta tänderna och gå och sova, och imorrn ska jag sova LÄNGE! Ska visserligen jobba imorrn men börjar inte förrän elva så jag kan sova till tio. Dessutom är det ju omställning till vintertid inatt så jag får sova en timme extra! Hurra! Hoppas på att vara riktigt pigg och utvliad på jobbet imorrn med andra ord. Alltid tungt att sitta och kvittra som en fågel i receptionen när man är skittrött. Mycket lättare när man faktiskt är pigg och glad på riktigt!

ingen is längre

Nu är det plusgrader och blaskigt ute. Jättetråkigt väder och det är inte utan att man blir lite nedstämd. Idag har jag jobbat en del med mina kommande föreläsningar hemma. Känns lite konstigt att ställa klockan tidigt på morgonen trots att jag är ledig för att jag ska gå upp och jobba hemma, men jag gillar känslan av att ha något att göra, och det är skoj att kunna styra över jobbet själv.

Drömmarna om att starta eget kan snart förverkligas, men inget är riktigt inlett än, men OM det blir verklighet så kommer detta med att styra över det egna jobbet bli vardag. Ser fram emot det!
Men nu: iväg mot receptionsjobbet, där jag inte alls styr mina egna arbetstider, men som jag gillar ändå! :)

Nu har vi is!



Nu har sjön där jag bor frusit, och flera mornar i rad har jag sett morgonpigga människor åka skridskor över sjön. Det ser ju jättehärligt ut, men jag hade faktiskt inte vågat mig ut på isen såpass tidigt som det ändå är. Hade varit orolig att isen inte skulle hålla...

Träningen ligger jag också lågt med eftersom jag och Magnus faktiskt (idag!) skrivit kontrakt på ett hus, och den mesta av vår lediga tid går till att packa våra tillhörigheter i lådor eftersom det kan bli bråttom att flytta.

Kan också nämna att jag har fått frågan varför jag är så dålig på att uppdatera min vikt. Finns bara en anledning - jag går inte ner! Jag går inte upp heller, utan kroppen verkar ha stannat på 70kg (pendlar några hg men ligger ganska stadigt kring 70kg). Jag anstränger mig förvisso inte för att gå ner, men tänker hyfsat på vad jag äter och så. Känner mig ganska nöjd med den här vikten också, har ett hälsosamt BMI och har fått smalare midja. Vill fortfarande bli lite mer vältränad, men jag kommer ju såklart fortsätta träna! :)

Nu ska jag iväg till jobbet. Ciao!

Uppdatering

Nu har jag inte bloggat på skitlänge känns det som...
Har i alla fall tränat lite denna vecka. Blev Box i måndags och Cardio Crossfit igår. Boxen va lite jobbig eftersom jag körde med en kille som ja inte kände, och han sparkade ganska hårt. Var lite halvnära att tappa andan några gånger... Blä.
Men crossfiten var som vanligs superkul, och Mia som håller i passet var härligt glad som alltid. Hade typ träningsvärk i benen redan när jag gick därifrån!

Nu ska jag aldeles strax ge mig iväg söderut, mot kaninutställning i Tierp! Ska bli grymt kul, och jag har med mig några allevo-bars så jag hoppas helgen inte blir alltför onyttig...

Bonaqua!



Glömde igår att skriva mitt omdöme om Bonaquan med päronsmak som jag drack till min lunchbar igår. Well, det blir inget bra betyg. Första klunken var jag imponerad av att det smakade så mycket päron, men efter några klunkar så smakade det värre och värre. I Bonaqua har tillverkaren (coca-cola) nämligen tillsatt socker! I vatten! Ja, det är förvisso fruktsocker, men det är tillsatt utöver päronjuicen, så det är inte enbart pga päronsmaken. Det smakade sött och plastigt. Jag klarade inte ens av att dricka halva. Blä!

I Bonaquas naturella vatten är det dock bara kolsyra och "svenskt källvatten", och det smakar betydligt bättre, så då rekommenderar jag hellre den.

Börjar faktiskt ogilla coca-cola mer och mer. De tillverkar massvis med produkter som ska verka så himla nyttiga, men så tillsätter de en massa onödigt socker. Som deras vitaminvatten i 6 olika smaker. 23g socker per flaska (5dl). Typ som läsk. En sådan skulle jag kunna tänka mig att dricka direkt före träning som en energikick typ, inget annat!

Lunchen idag



Idag har jag testat en ny måltidsersättningsbar, Allevo. Jag har tidigare testat motsvarande produkt från Itrim. Allevos bar var lika god som den från Itrim, men den från Itrim var mer mättande tycker jag. Men Itrims produkter finns ju inte här i Luleå, och dessutom är dom betydligt dyrare än Allevos, så jag tycker dessa är ett gott alternativ. Det är 200-220kcal i Allevos måltidsersättningsbarer, och de finns i flera olika smaker, mörk choklad, toffee, blåbär och så nåt mer.

Till middag blir det lite godare mat, köttbullar från älgfärs från svärmor och makaroner!

Härlig höstpromenad!



Jag hade planerat att gå på cardio crossfit idag kl 11, men när det väl blev dax att gå dit så kände jag absolut inte för det. Var betydligt mer sugen på att ta en promenad i höstsolen, så det var precis vad jag gjorde! Hundarna fick följa med och de var lyckliga över att få springa lösa i skogen lite grann. Det var riktigt härligt, men lite kyligt!

Nu ska jag sätta igång med lunchen, och det blir en liten omelett med tomat, svamp och bacon!

Snö!



Halv åtta imorse var det snö ute och -1,7 grader! Det börjar ju bli vinter!

Nu lyser dock solen, och jag ska strax ut och "påta lite i trädgården", dvs fixa med kaninerna. Ikväll är det dax för massage ikväll, men jag vet inte om jag ska massera två eller tre personer, men det visar sig väl.

Kul möte idag!

Som jag skrev igår så var jag på ett möte idag. Mötet var med en kollega på jobbet, som planerar en "kom igång"-grupp för inaktiva studenter på StiL där vi jobbar. Hon vill att jag ska föreläsa för studenterna, och sammanlagt kommer det att handla om 1 föreläsning per vecka i 7 veckor. Föreläsningarna kommer att ha olika teman, allt från kost och träning till motivation och stresshantering. I gruppen ska det ingå 20 studenter som i dagsläget är inaktiva. De är mellan 18-25 år gamla med varierande erfarenheter och angelägenheter, och de hoppas alla att få hjälp med att komma igång med träningen och få mer teoretisk information kring kost och hälsa.

Jag behöver väl knappast säga att jag är sjukt taggad? Det ska bli otroligt roligt att få vara en del av det här projektet. Den ansvarige för projektet sätter stor tillit till mig i detta, jag får själv sätta samman föreläsningarna och avgöra upplägget, vilket känns väldigt roligt och spännande, men samtidigt lite nervöst. Jag ska börja jobba med föreläsningarna denna vecka. Blir inga powerpoints eller sånt, eftersom föreläsningarna kommer att hållas i träningssalar. Förutom att detta ska blir riktigt roligt och spännande så är det ju förstås också ett fint tillägg till mitt CV... :)

Kväll fri från huvudvärk...

Har haft huvudvärk flera dagar i sträck nu, som har kommit och gått. Men idag har jag haft en dag fri från huvudvärk. Superskönt!

Ikväll har jag bara slappat och haft det mysigt med Magnus och hundarna. Imorrn ska jag ha ett viktigt möte. Kanske berättar om det efteråt om det går bra... :P

Crossfit me syrran

Igår kom mina föräldrar och yngsta lillasyster Josefin upp från Västerås för en helg i Luleå. Hur kul som helst! Imorse var mamma, pappa och Magnus ute och sprang, medans jag och lillsyrran gick på cardio crossfit. Josefin tyckte att passet var lite jobbigt, och förstod inte hur man kunde gå på ett sådant pass igen när man visste hur jobbigt det var förra gången. Men jag tycker passet är jätteroligt, och tycker det är skönt att träna tills man är helt slut. Det är därför jag har lite svårt för dessa danspass, de är inte utmattande på samma sätt.

Nu på eftermiddagen har vi gått lite på stan och ätit en god lunch ihop. Jättetrevligt! Ser fram emot en mysig kväll med god middag och trevligt sällskap.

Kul dag på jobbet igår!

Igår på jobbet fick vi lite nya produkter till receptionen. Bland annat vitamin water i olika smaker. Vi hade lite provsmakning och kom fram till att de inte var så goda. Det var blaskig, plastig smak på allihop utom lemonaden (den vita). Lemonaden var citronsmak, och smakade som sött citronvatten. Ganska god. Övriga hade jag inte gett en tia för ens. Dessutom är det inte bara vitaminer i dessa vattniga drickor, utan en hel del socker. I en flaska (5dl) är det 23 gram socker.

Vi ska också få nya kläder på jobbet, så vi alla är klädda lite mer lika, och igår provade jag ut en jacka/tröja från craft. Otroligt snygg och skön om jag får säga det själv. Vad tycker ni?


Lång dag på jobbet

Vet inte varför, men den här dagen har varit lång! Har jobbat nästan åtta timmar, och det är ju inte alls farligt, men det har varit lite segt sådär. Inte hänt så mycket osv. Håller på att lära upp en ny kille att jobba i repan, och det är ju lite kul iofs. Har sällskap hela dagarna i alla fall, och får kvällarna fria med Magnus. Inte ikväll dock, för han är hos en kollega och bygger på nån grej till ölbryggeriet.

Imorrn får vi en ny detalj till hemmet. Ser fram emot det! :)

En bra start på dagen!



Imorse fick jag sova ut, och vaknade strax efter nio. Perfekt! Låg och drog mig i sängen, ringde några samtal, och gick sedan ut med hundarna. Kl 11 var jag på spinning, följt av core kl 11.30. Tog det lugnt efter passet, duschade på StiL, och handlade på vägen hem, så kl 13 var jag hemma igen och lagade en riktigt god äggröra med bacon, champinjoner och tomat i! Mums! En härlig förmiddag helt enkelt! :)

Mamma!



Tack mamma för din uppmundtande kommentar. Gör inget att du inte hinner läsa bloggen så ofta, men det är kul när du skriver till mig :)
Puss!


Trött!



Är ganska trött idag, var uppe sent igår och gick upp tidigt imorse. Har varit i Sikfors utanför Piteå och haft lite kaninmöten, vilket var mycket givande! Älskar möten, man får vara med att ge och få information, fatta beslut och träffa folk. Allt i ett! Men jag är som sagt trött av att ha sovit lite för lite, så eftermiddagen blir ganska slö. Lite dator, TV, någon lättare middag och sedan crasha i säng typ. Gäsp!

Trött i armarna!



Jag var redan trött i armarna tidigare idag efter crossfiten, men nu efter att ha masserat i 1½ timme så är mina armar ännu mer slut! Men det var roligt att få massera, och satt lite emellan massagerna och efteråt och snackade med min kära svägerska och hennes vänner. Mycket trevliga brudar. Mycket babysnack blev det eftersom en av dem var nybliven mamma och två var gravida. Fick se lite ultraljudsbilder och sånt. En trevlig kväll helt enkelt.

Kom nyss hem och sitter och äter lite antioxidanter i form av mörk choklad och ett glas vitt vin. Lyx!

Världens snällaste



I onsdags när jag jobbade kväll var jag på jättedåligt humör helt utan förklaring. Och när jag smsade Magnus och beklagade mig över detta så kom han förbi jobbet med juice åt mig! Världens snällaste make! Brämhults jordgubb/lime är en skitgod juice, men man ska inte unna sig den varje dag eftersom den är sockrad. Men just den här dagen så kändes det verkligen välbehövligt, och allteftersom arbetspasset gick så steg humöret. Fantastiskt! :)

Härlig dag



Idag träffade jag Jakob på StiL och vi gick på Cardio Crossfit tillsammans. Det var riktigt kul och JOBBIGT! Härligt! Efteråt gick vi till Subway och åt varsin macka. Jag vet - bröd är inte riktigt vad som ska ingå i min kost nu när jag ska gå ner i vikt, men efter passet idag kände jag verkligen att jag var värd det.

Till middag blir det sallad, och efter det ska jag iväg till Magnus storasyster Bodil och massera några av hennes vänner. Blir ju mer träning för mina armar, och så får jag hålla massagekunskaperna vid liv.

RSS 2.0