Snart är det dax!



11 juni är det dax för fjällrävens halva classic, dvs 55km vandring. Jag är så taggad! I helgen (på söndag) ska jag testvandra tillsammans med Petter Jajo som jag ska vandra classikern med, och det ska bli så kul! Men! Jag måste köpa vandringskängor innan dess. Helst idag så jag hinner gå in dom lite innan vi ger oss ut utomhus på söndag. Så jag ska ta en liten sväng på stan idag före jobbet och se vad jag hinner leta upp :)

Egen träning idag



Blir nog en timme på löpbandet eller i gymet för mig idag innan jobbet. Hade funderat på bodypump men det slutar bara en kvart före jag börjar jobba, så det blir lite tajt, och dessutom så gillar jag inte benlåtarna på bodypumppassen, särskilt utfallsstegen eftersom det ofta gör väldigt ont i min lite lätt missbildade vänsterfot. Så jag är mer sugen på att springa på bandet. Men vid den tiden jag tänkt träna (kring halv fem) brukar löpbanden vara upptagna, så då får jag gyma istället. Vi får se vad det blir helt enkelt. Inget pass i alla fall.

Slappardag


Min mans systerdotter Amanda i sin mormors famn

Idag ska jag bara slappa och ta det lugnt - så skönt! Ikväll ska vi åka och hälsa på min svägerska och hennes familj, som precis fått en 4e medlem - lilla Amanda! Magnus har inte träffat henne ännu, ska bli roligt.

Bodystep!


En Oh Yeah! satt fint efter träningen

Körde som planerat bodystep idag, grymt najs! Nya koreografin var rolig, men ovanligt krånglig faktiskt. Men det gick bra ändå. Quickstepen var skitkul!

Mitt 12-pack med Oh Yeah! kom för några dagar sedan och jag tog en sådan efter träningen. Dom är faktiskt sjukt goda, som snickers typ. Rena godiset, fast med massa protein och utan transfetter. Me like!

Rejäl frukost



Idag vaknade jag och var sugen på en rejäl frukost, så det blev två GI-rutor med ost och alspånsrökt häststek, ½ grapefrukt, 1 glas juice och 2 ägg. MUMS!

Idag är det en väldigt vacker solig dag, och jag känner mig full av energi! Blir träning i form av bodystep i eftermiddag innan jobbet. Längtar!

Trevlig kväll. Trots allt...

efter kaninutställningen igår var jag som vanligt trött, och somnade i soffan. Innan dess hann vi dock äta en god middag med två övernattande vänner. Trevligt!

Idag fick jag då sova tills jag vaknade av mig självt, vilket var ca kvart över tio, sommartid. Ut på en skön promenad med hundarna och sedan en mysig frukost med gästerna.

Nu sitter vi hos svärföräldrarna och har precis kollat på 4e semifinalmatchen mellan Luleå och Skellefteå. Matchen gick precis som de föregående 3 till sudden, vilket Skellefteå tog hem hem idag, tyvärr. Det står nu 2-2 i matcher och nästa match är i Skellefteå, så det är fördel för dom just nu. Får se hur detta slutar..!

Trots detta så har dagen och kvällen varit väldigt trevlig, vi serverades mycket god mat här hos mina svärföräldrar; älgstek med hasselbackspotatis, sås och gelé. Supergott!

Fullt upp

Är lite besviken på mig själv, blev inte ens i närheten av så mycket träning denna vecka som jag tänkt mig. Har flera fina ursäkter också; har haft fullt upp hemma med golvläggning, ommöblering och städning, och har också förberett en hel del inför kaninutställningen imorrn eftersom jag är med och anordnar den.

Idag har jag dock burit hur mycket kaninburar som helst, så jag har tränat en del faktiskt. Imorrn lär det inte bli fysisk träning, kaninutställning tar alldeles för mycket på mig mentalt. Är alltid skittrött när jag kommer hem från utställningar.. Men på söndag är jag helt ledig, och ska förhoppningsvis hinna med en mysig långpromenad (om vädret tillåter) och kanske lite hemmaträning, samt förhoppningsvis se en hockeymatch!

Nytt bröd till frukost


Fazer GI-ruta

Testade ett (för mig) nytt bröd till frukost idag, Fazer GI-ruta. Det var jättegott! Det innehåller flera hela små frön och var mjukt och gott. Det klarade också mina krav på ett bra bröd, mindre än 50g kolhydrater, varav mindre än 5g socker. :)

Skön morgonpromenad



Morgonpromenaden imorse var jättehärlig! Så skönt väder, utan slask! Hundarna trivdes också verkade det som, så vi tog en extra sväng. Totalt var vi ute i nästan en halvtimme. Härligt!

Riktigt skönt att det börjar bli barmark nu. Gillar inte slask, särskilt inte eftersom hundarna blir så blöta och smutsiga då. Nu brukar det vara lite slask mitt på dagen, men hårt och fint morgon och kväll, så jag passar på att ta lite längre promenader då.

Hockey istället för spinning


Skärmdump från www.luleahockey.se

Blev ingen spinning för mig idag, det blev hockeymatch på TV istället. Första semifinalen av 7 mot Skellefteå AIK, och Luleå vann efter drygt 13 minuters förlängning ("sudden death"). Härligt! Imorrn ska jag träna, vet inte vad än, men nåt blir det. Min svägerska fick barn imorse så vi ska försöka hinna åka dit och hälsa på dem imorrn kväll. Får se om det krockar med den inplanerade bodystepen eller inte! :)


Kort promenad idag

idag vaknade jag med svullet höger ögonlock, och ögat var klibbigt av var. Jag skonar er från bild på det ... Min svärfar, som är läkare, diagnosticerade mig med ögonlocksinfektion och ögoninfektion, och jag fick utskrivet ögondroppar och salva. Hoppas det hjälper för det kliar!

Dagens träning skulle ju vara ppwerwalk, och vid ettiden begav jag mig ut genom dörren. Ganska snabbt insåg jag att det skulle bli en kort walk eftersom det va mycket slask på vägarna. Blev snabbt blöt om fötterna och bilarna visade noll hänsyn! Dessutom var det snorhalt och stvarna fick inget bra fäste Svängde därför av bilvägen tidigt och promenaden blev drygt 3 km, vilket tog nästan 30 min.

Vilken grej!!!

Åhhhh!!! Är så sjukt glad! Luleå hockey har ikväll gått vidare till semi i hockeyslutspelet!!

Det var riktigt spännande ända in i slutet, 3-3 efter ordinarie matchtid, och nästan 14 min in i förlängningen gör en okändis sitt (enligt kommentatorerna) första mål för säsongen! Ja, ska man bara göra ett enda mål på hela året så var det rysligt bra tajming!

Nu väntar semifinal mot Skellefteå AIK, och matcherna mellan SAIK och LHF brukar va riktigt bra med god stämning i vanliga fall, så detta kommer bli höjdarmatcher! Vilken grej!!

Veckans träning - förra och nästa!

veckan som varit bjöd inte på så mycket träning, men lite grann! Såhär såg det ut:

Måndag: ingen träning
Tisdag: indoor walking
Onsdag: bodypump
Torsdag: ingen träning
Fredag: powerwalk 5 km
Lördag: ingen träning
Söndag: ingen träning

Men det är bara att ta nya tag och sikta på mer träning kommande veckan! Såhär ser planen ut:

Måndag: powerwalk
Tisdag: spinning 60 min
Onsdag: bodystep
Torsdag: gym
Fredag: ingen träning
Lördag: ingen träning
Söndag: powerwalk och hemmaträning


Jobbardag!

Idag är det jobb som gäller för hela slanten hela dagen. Skrev ju tidigare att detta mest troligt är min sista jobbhelg, och nej, det beror inte på att jag ska sluta - tvärtom! Som det ser ut nu kommer jag att få fast anställning 75% från 1 april!

Jag är såklart överlycklig över detta, hur kan man vara annat!? Jag älskar mitt jobb, och att nu ha den tryggheten en fast tjänst innebär känns stort! Jag kommer alltså att bara jobba dagtid på vardagar i receptionen, och slippa sena kvällar och långa helger - jag kommer få ett normalt fungerande socialt liv! Love it! Förhoppningsvis kommer jag också kunna utöka mina timmar med massage, och så håller jag tummarna för att min dröm om att bli PT och apininstruktör kan komma att bli verklighet så småningom!

Underbart!



Igår efter powerwalken var jag superlycklig! Det är nåt speciellt med årets första vända med stavarna!

Jag gick en runda som jag redan innan mätt ut på www.jogg.se, en sajt där man kan söka efter andras rundor, lägga upp sina egna, mäta rundornas läng efter en karta osv. Skitsmart och lättskött! Hur som helst, min runda var ganska precis 5 km lång. Innan jag begav mig ut så drog jag igång min pedometer i iPhonen, och när jag var klar kunde jag i telefonen se att jag gått 4700 steg och det hade tagit 44 min att gå min runda, inklusive ett kort stopp på Hertsö miljögård där jag stannade och hälsade på några söta, trevliga får.

Är mycket nöjd med rundan och mina hjälpmedel, det blir så mycket roligare med dom! Nästa gång ska jag testa runkeeper!

Fett bra!



Läste om fett i senaste numret av ICAs tidning Buffé, och blev glatt överraskad. Äntligen en tidning som tar avstånd från dieter och rön utan riktig vetenskaplig förankring! I tidningen står att man ska äta omättat fett från fisk och växter, eftersom det minskar risken för många sjukdomar. Man hade intervjuat en professor på Karolinska institutet som arbetar med att förebygga hjärtsjukdom, och hon avrådde från att följa LCHF.

Det fanns också en guide till vad man bör använda för fett i olika situationer, tex Wik, panering, dressing etc. Intressant!

3-3

Dagen började ju så bra! Slappa framför TVn, härlig powerwalk och mysig kväll med Magnus med bastu och hockey på TV.

Men vad händer? Jo, Luleå förlorar matchen borta mot Djurgården, så det står nu 3-3 i matcher. Sista och avgörande matchen spelas här i Luleå på söndag, och laget som vinner då går vidare till semi. Jag håller tummarna för att det blir Lule förstås!

Nu återstår inte mycket av dagen. Ska krypa ner i säng och få 7 timmars sömn. Jobb imorrn, 8 timmar. Blir nog min sista helg, men mer om det senare. Nu sova, som sagt. Natti natti!

Fredag!!



Äntligen fredag!

Jag hade ju hoppats på lite sovmorgon, men lillhunden tyckte annorlunda och väckte mig halv åtta! Jag tänkte att jag kunde ta ut hundarna och sedan gå och lägga mig igen, men när jag väl hade varit ute med dom var jag inte lika sugen på sängen, utan satte mig med datorn framför TVn istället. Tittar just nu på sprintloppen i världscupen, och hittills går det bra för svenskarna.

Lite senare ska jag ta en powerwalk med stavarna, för det är ganska milt väder idag. Och ikväll blir det hockey på TV. Luleå hade ju en fin serie med 3 vinster nu i kvartsfinalen mot Djurgården, men har förlorat de två sista, så det står 3-2 i matcher (bäst av 7). Vinner Luleå borta ikväll så har de gått vidare. Vinner Djurgården blir det en sista kvartsfinalmatch på hemmaplan där vinnarna tar sig vidare, och förlorarna åker ut. Jag håller alla mina tummar för att Luleå tar sig vidare, det vore grymt kul! I så fall blir det semifinalmatcher mot Skellefteå eller Linköping. Matcher mellan Luleå och Skellefteå är alltid kul, det är lite derby över det hela, och stämningen brukar vara hög på läktaren!

Föreläsning

Idag har jag haft fullt upp! Igår fick jag nämligen förfrågan att hålla en kostföreläsning. Och den ska äga rum imorrn! Tackade ja till det och har därför suttit hela dagen och förberett den. Kul, men intensivt.

Den är lite speciell den här föreläsningen. Normalt föreläser jag för de som på något sätt är idrottsintresserade, men föreläsningen imorrn ska jag hålla för blivande lastbilschaufförer! Jag visste inte ens att det ingick i deras utbildning, men det gör det tydligen eftersom lastbilschaufförer är en riskgriupp för övervikt och ohälsa. Jättebra ju! Men min föreläsning får en lite annan inriktning än vad jag normalt brukar ha, men set ska bli roligt!

det blir också lite speciellt eftersom det blir första föreläsningen jag håller som egen företagare! Mitt företag Kick It är äntligen igång, och genom det kommer jag främst pyssla med kostföreläsningar. Så småningom kanske även andra tjänster tillkommer, men jag börjar lygnt. Jag kommer dock fortsätta på mitt jobb som gymreceptionist ändå, Kick It blir mer som en hobby. :)

Appar!

Ny iPhone-ägare som jag är så sitter jag ivrigt och letar efter roliga appar till min nya kärlek. Framförallt roliga appar som har med hälsa och träning att göra.

Just nu testar jag Shape up, en matdagbok där man kan föra in tex en målvikt och den räknar ut hur många kcal man ska äta per dag, och hur stor del av det som ska vara kolhydrater, fett och protein. Man kan även lägga in sin träning, och betalar man kan man få lite extraprylar.

Har också installerat run keeper, som kan mäta löprundor, hastigheter längs rundan och mycket mer. Har inte testat själv, men Magnus har gjort, och den funkar fint. Perfekt för den som springer mycket!

Nyss tog jag även hem en stegräknare, som enligt recensionen ska vara jättebra, men vi får väl se. Har som sagt nyss tagit hem den :P

Sist men inte minst så har jag även tagit hem Arlakökets kokbok, där man kan söka rätt på recept och liknande. Har inte läst så mycket om den mer än att den ska va jättebra, men har ännu inte testat den.

Fler tips på roliga appar till iPhone?


Härligt morgonpass!



Idag har jag flera roliga grejjer inbokade, så det var morgonträning eller ingen träning alls som gällde. Jag valde morgonträning! Bokade in mig på ett pass Indoor Walking med härliga Camilla, och känslan efter det här passet var, som vanligt efter morgonpass, helt fantastisk! Har inte kunnat köra morgonpass på ett tag nu, pga arbetstiderna, men det är så himla skönt, så jag ska försöka göra det oftare nu en period då jag har möjlighet!

Ja, crosstrainer igår var trist, men att köra IW är en helt annan grej! Man gör det till härlig musik, i grupp och till en peppande gruppträningsinstruktör. Idag var med andra ord en mycket bättre träningsdag än igår!

Kass träning...

Träningen idag blev inte som jag tänkt. Skulle springa, men inga löpband var lediga. Som tur var fanns crosstrainers lediga, så jag körde på en sån i 25 min, men jag hade dålig ork idag, och träningsglädjen uteblev tyvärr. Därav det lite korta passet, men bättre än inget alls!

Träning + jobb



Lutar åt att jag tar mig lite tidigare till jobbet idag för att träna före jobbet. Om jag kommer till jobbet kring halv fem så hinner jag springa på löpbandet i 40 minuter eller så, innan jag börjar jobba. Ända sedan jag sprang i förra veckan har jag varit sugen på att göra det igen, det gick så bra och jag hade skönt flyt. Hoppas bara det är nåt bra på TV :P


Härlig långpromenad


Min familj; Magnus, Aya och Zaphira



Det var jättefint väder idag så jag tog med mig familjen ut på långpromenad. Det är så himla härligt att kunna släppa hundarna lösa, de njöt verkligen av det idag, särskilt Aya som sprang omkring och spanade på snövallarna. Och båda hundarna skötte sig så fint och lyssnade så duktigt på oss. Jätteroligt!

Imorrn jobbar jag kväll, så jag ska försöka komma iväg lite tidigare till jobbet så jag kan träna. Var några dagar sedan nu ju...


Har blivit med iPhone!



Yes, jag är 2 år efter "alla andra", men idag köpte jag mig en iPhone 3GS! Den reas ut i dagarna på Telia och jag fick den för 500 spänn plus månadsavgift på 300kr. Månadsavgiften är totalt lägre än vad jag ringer och gör av med idag, så det tjänar jag på i längden. Plus att jag behövde en ny telefon, den gamla har börjat lagga...

MEN med detta följer ett nytt nummer! Kommer ha kvar det gamla numret ett litet tag till eftersom jag har pengar kvar på det kortet, men kommer alltså snart att byta. Bara så ni vet :)

Kvällen

Jag hann med en vända till återvinningscentralen på vägen till jobbet, och armarna fick sig mycket kort men intensiv träning när jag slängde säckar med kaninskit. Sedan for jag då som sagt till jobbet, solade en kvart och masserade sedan i sammanlagt 1½ timme. Det är ju lite träning att massera också, jag blir iaf ganska svettig av det. Det är ju viktigast att kunden har det varmt och mysigt, för man blir ofta kall när man får massage (tex om armarna när ryggen masseras). Så vi har ett extra element i massagerummet, vilket gör att jag som massör blir väldigt varm. Jag jobbar ju med hela kroppen hela tiden! Men det är kul att massera. Roligast är kunderna med knölar och hårda, spända muskler, där känner man att man kan göra skillnad!

Sedan åt vi ju middag på All Star inne i stan. Mycket gott! Både jag och Magnus åt oxfilé. Sjukt bra tillagad, fick den precis som jag älskar den: medium åt det rödare hållet. Nästan blodig men inte riktigt. Mycket mört och gott! Till det såg vi första två perioderna av en spännande 3e kvartsfinal mellan HV71 och AIK. AIK pressade bra tyckte vi, och HV blev alltmer stressade och drog till med osportsliga tacklingar och fick matchstraff (vilket var mycket rättvist, men HV blev väldigt upprörda). Underhållande med andra ord :)

Imorrn ska jag och Magnus shoppa lite, och sedan (kl 15.30) är det kvartsfinal 3 av 7 Luleå-Djurgården. Luleå leder med 2-0 i matcher. Hoppas på 3-0 efter hemma imorrn! Vi kommer dock kolla på TV med vänner, inte live i Coop arena. Sen blir det lite lördagsmys hos oss med en öl eller två. Träning imorrn är alltså uteslutet. Får se hur det blir på söndag. Då planerar vi golvläggning i köket. Äntligen!!

Nu ska jag sova, klockan är ju way past bedtime! Natti natti!


Äsch!

Va så taggad på träning idag men så var jag för seg, nu är det för sent... Måste ta ut hundarna först, och om jag gör det nu så kommer jag kunna dra igång träningen kl 15, och 45 min senare har jag första massagekunden. Hinner inte träna nåt vettigt och sedan duscha och klä mig på 45 min :( Trist...

Men men, hoppas på att få med mig Magnus imorrn istället!

Ikväll ska jag och Magnus äta ute, så mysigt! Känns otroligt lyxigt också att jag sen är helt ledig både lördag och söndag. Det har inte hänt så ofta senaste tiden...

Fråga

Fick idag en fråga på ett nästan ett år gammalt inlägg (kul att någon läser så långt bak i bloggen!) om Pauluns superjuice. Det är "Sten" som frågar:

juicekoncentrat står det ju på förpackningen vad gäller? står inget om vitaminer i innehållsförteckningen heller!

 

Svar:

Jo, juicen är framställd från koncentrat (vet inte om jag antytt något annat, i så fall ber jag om ursäkt). Bären i sig innehåller vitaminer. I innehållsförteckningen ska det inte stå något om vitaminer såvida de inte är tillsatta utöver de som redan finns i bären. Att man inte redovisat för mängden vitaminer i juicen kan jag inte förklara, men eftersom juicen innehåller juice och puré från bär så innehåller den också vitaminer. Man har skrivit på produktbeskrivningen att juicen innehåller antioxidanter, och antioxidanter är just vitaminer och mineraler.

Hoppas du fått svar på din fråga! :)


Laddar!



Dax för hockeymatch ikväll! Luleå ska spöa Djurgården borta, och jag och Magnus ska supporta framför mina svärföräldrars TV. Spännande! Hoppas verkligen Luleå tar sig till SM-final, vore grymt skoj å få se finalmatcher på hemmaplan i Coop Arena! :)

massage + jogg


Löpbandet

Fick en avbokad massagetid idag, den i mitten av tre tider. Eftersom massagetiderna är 30 min vardera, med en kvarts break emellan tiderna (för att hinna förbereda för nästa kund osv) fick jag en timmes rast mellan första och sista tiden. Då passade jag på att besöka herr löpband lite! Hann med 27 minuters jogg, inklusive uppvärmning på ca 5 min och någon minuts nedvarvning. Totalt lite drygt 4km. Kändes helt okej, och jag blandade tempo lite också, så på slutet spurtade jag. Kollade på skidskyttet under tiden, och hann kolla såpass att jag förstod att Helena Ekholm mest troligt skulle vinna, men jag hann inte se hennes sista stående, så jag fick läsa om det i efterhand istället. Så kul att hon tog hem guldet!


Skärmdump från www.eurosport.se

den här sidan kan du läsa om Helena Ekholms bragd!

Mysig morgon

Fick sova till 7.41 idag, då väckte lillhunden mig och ville ut å pinka. Jag, som inte vill ha pink inomhus, gick lydigt upp och tog en morgonpromenix. Sedan kom älskling pälskling Jennie hit med lite kaninpojkar och vi parade lite kaninhonor. Ena honan var väldigt villig, andra mer motsträvig. Det är bara att försöka igen lite senare. :)

Sedan fikade vi lite innan Jennie for till jobbet. Efter att Jennie for så tog jag itu med morgonens största uppgift: baka nya semlor. Gårdagens blev ju som sagt mindre lyckade, men nu på morgonen har degen jäst som den ska, och jag har rullat fina små bullar som ska in i ugnen snart. Mycket mysig morgon alltså!

SKa till jobbet och massera idag igen, 3 halvkroppar inbokade, dvs fullbokat. Jag är inte van vid att massera så här mycket, så tre tider på raken är max vad jag fixar just nu, och efter tredje tiden är jag rätt trött i översidan av händerna. Av någon anledning lyfter jag upp fingrarna när jag masserar mycket med handflatorna. Vill inte "dutta" med fingertopparna så det kittlar kunden, så jag lyfter upp fingrarna istället och blir till följd av det trött i översidan av händerna som sagt. Muskler som annars inte jobbar så mycket kanske, men nu blir dom vältränade! :P

Blev ingen träning igår, så idag efter massagetiderna ska jag stanna kvar och träna lite. Blir nog mest konditionsträning, kanske lite bål också. Kanske torsonatorn som min vän Sara blivit så förtjust i...? :P


SKa bli najs :)


Fettisdagen!


Mums!

Ingen har väl missat denna fantastiskt underbara högtid!? Fettisdagen inträffar ovanligt sent i år, vilket ger desto större anledning att fira!

Jag åt årets första semla redan för någon månad sedan, då min vän Lina hade bakat egna. Idag skulle jag själv baka semlor, men det blev totalt misslyckande. Vet inte riktigt vad som gick fel, gjorde precis som jag brukar, men degen ville inte jäsa. Jag slängde in bullarna i ugnen ändå, men dom jäste inte där heller. Blev små hårda, kompakta bullar, som förvisso var jättegoda, men det går inte att göra några semlor på dem. :(

Gör ett nytt försök imorrn istället :)


Massagetajm!

Dax för massage! Ska dock inte få massage, utan ska ge. Har totalt 12 massagetider denna vecka, varav tre idag. De tre tiderna idag är fullbokade. Jättekul!

Sist jag masserade på StiL var jag rätt nervös, men nu känns det bättre. Nu har jag ju testat på att massera riktiga kunder, dvs inte bara personer jag känner, så det känns ganska lugnt.

Men jag måste nog boka in en massagetid för mig själv också. Kanske nästa vecka :)

Tunga ögonlock...


Bild: google


Efter utställningen igår (kaninutställning) var jag rejält trött, som vanligt efter en kaninutställning. Addera till detta att jag gick upp 08.30 i morse, och sedan jobbade i drygt 9 timmar. Summa: en megatrött Anna med tunga ögonlock!

 

Nu återstår dock inte mycket av min söndag. Ska ta ut hundarna på en promenad och sedan kraschlanda i min sköna säng. Magnus är hos vänner och trycker marängsviss. Jag hade gärna joinat om det inte vore för just tröttheten. Att vara social och sedan promenera hem (det är säkert minst en km hem därifrån, mah gaad) kändes mindre lockande...

Imorrn kliver jag upp 04.45 och jobbar i repan 4 timmar, sen hem en sväng innan jag far tillbaka till jobbet för att massera i 2 timmar, sedan träna nån timme, sen hem och träffa maken för första gången på tre dygn. Ser fram emot det :)


Massa skidor!


C. Kalla på språng


Härliga dagar nu med massor av skidåkning på TV. Härligt! Så himla kul å se att Svenskarna presterar bra, det blir liksom lite extra roligt att kolla då.

I skrivande stund är det 5-milen för herrarna, och just nu ligger Hellner allra först, iofs med en bra bit kvar, men ändå. Skitkul!

Kollar du på skidåkning på TV dessa dagar?


Onyttig dag



Idag är det ju som bekant fredag, vilket i mitt fall betyder en liten skvätt alkohol och pizza till kvällsmat. Mums! Ska dock upp tidigt imorrn, på kaninutställning i Umeå, så det blir ingen sen kväll.

Ha en bra fredagskväll du med, vad du än företar dig! :)

Efter träning



Idag körde jag spin och core. Nytt corepass, innehållandes en hel del armhävningar, och givetvis plankan, både den raka och sidoplankan. Me like. Gillade dock inte direkt ryggövningarna, tyckte inte de var särskilt krävande för ryggen, medans magövningarna var tuffa. Vill gärna ha balans. Men då vet jag det och nästa gång kan jag planera in lite extra ryggövningar efteråt i gymet :)

När jag kom hem mixade jag kesella vanilj med frysta hallon och blåbär. Skitgott! Länge sedan jag gjorde den nu, så den va extra god idag. Perfekt avslutning på dagen!

Äggiga fakta

 

Visste du att...

... det är mer energi i ett ekologiskt ägg än i ett icke ekologiskt?
... i äggulan finns 16,2% protein och 29,3% fett
... i äggvitan finns inget fett alls men bara 10% protein
... du tar lättare upp proteinet i ett kokt ägg jämfört med i ett rått.


Sugen på att beställa...



Är riktigt sugen på att beställa lite prylar från bodystore.com, bland annat proteinbaren Oh Yeah! som jag testat tidigare, och som är riktigt god! Men vill passa på att beställa nåt mer skojsigt, någon som har något bra tips?

Sovmorgon idag!


Fick ligga kvar lite extra i sängen imorse. Sweet! En kollega ville flytta lite på mitt pass eftersom han skulle på något möte mitt på dagen, så jag börjar en timme senare idag. Kommer mest troligt att spendera den timmen framför datorn, hehe...

Men ja, idag ska jag då jobba 4 timmar, sen hem och ta hand om pälsklingarna, sen tillbaka till jobbet, men denna gång för att träna! Sen blir det hem igen, något smarrigt kvällsmål och sedan stupa i säng. Ingen sovmorgon imorrn!

Träning imorrn!


Hoppas på svettig träning imorrn

Igår hade jag tänkt träna men det blev ju veterinärbesök istället. Idag hinner jag inte för jag jobbar som en tok till kl 22 ikväll. Men imorrn ska jag träna! Har bokat in mig på spin 30 och core 30, och orkar jag ska jag köra bodypump efter det också. Ska bli härligt, ser fram emot det!


Jobbig dag igår


Jag och hundarna

Jag kan stå ut med mycket, men när hundarna blir dåliga då känner jag mig totalt maktlös. Igår for jag in till veterinären med Zaphira för hon verkade inte må bra. Hon var väldigt slö (mer än vanligt alltså) och det hände att hon pep och protesterade när vi tog i henne, vilket absolut inte är likt henne!

 

Veterinären slet och drog i Zaphira utan att hon sa ett pip, och röntgade, men hittade inget allvarligt fel. Zaphira spände sig lite när veterinären klämde henne på ryggen, så veterinären gissade att hon fått en smäll eller liknande när hon busat med Aya. Vi fick med oss kortisontabletter hem som vi ska ge i fyra dagar, och så har vi tid för återbesök nästa vecka. Jag var först orolig att det var livmoderinflammation men det uteslöt veterinären både genom att känna och att röntga, så det var ju skönt! Nu verkar Zaphira må som vanligt, och jag hoppas hon fortsätter med det.

 

Men ja, det var en lite jobbig dag igår, och därför hann jag inte blogga nåt alls.
På kvällen kom Magnus föräldrar och kollade på vårt kök, golvet där bråkar med oss. Och då bjöd dom oss på sushi, och jag tror jag åt typ 14 bitar. Sjukt gott!


30. Glöm inte att...

... älska dig själv precis som du är
... visa dina nära och kära att du tycker om dem
... äta bra och ordentlig mat för att orka träna och må bra
... variera din träning för att inte stanna i utvecklingen
... jobba mot vilket mål du vill, men ha alltid delmål längs vägen för att orka kämpa
... hitta belöningsformer för dina uppnådda delmål, det sporrar lite extra
... om du tröttnar på en träningsform - byt till en annan
... stanna upp ibland och känn efter - livet är faktiskt helt underbart!


RSS 2.0