Semester = vila??


Jag bär betongplatta i början av tomtrenoveringen. Gången så som den såg ut innan th


Ja, man kunde ju tro att semester var till för att slappna av och vila upp sig, men sanningen är att de sista dagarna har jag varit mer slut i skallen på kvällarna än efter en normal arbetsdag på jobbet. Nu har jag ju iofs inte ägnat denna vecka åt vila och avslappning, utan åt att kämpa med vårt lilla projekt på tomten - en totalrenovering! De största grejjerna är egentligen att ta bort de gamla "gräs"mattorna (som består mest av mossa och ogräs), lägga ny fin jord, och sedan nytt gräs, samt att vi ska lägga om hela gången av betongplattor. Gamla gången var helt sned och vind, och dessutom har vi valt att flytta den lite, så vi får en lite större gräsmatta istället för två små fula snuttar.



Betongplattorna och gräsmatta vid garaget borta. Arbete med att jämna till


Det vi gjort hittills, i 4 dagar, är arbetat med gången och betongplattorna. Dom är tunga! Nu har vi i alla fall kommit såpass långt att jag hoppas och tror att vi blir klara med den imorrn. Det har varit lite bökigt i och med att dit vi flyttat gången låg en massa sten och grus och skit, och att lägga en jämn yta sand där för att lägga plattor ovanpå var lite bökigt. Det slutade med att vi bara grävde bort hela skiten och åkte och köpte ett släp med ny sand för 300 spänn. Väl värt pengarna tycker jag, eftersom det innebär att jag slipper sitta och plocka bort enstaka stenar för hand. Istället kunde vi skotta bort allt med spade och lägga dit den nya fina sanden. Win!

Men nu sitter vi alltså, helt "avslagna" efter drygt en halv dag i trädgården (resten av dagen spenderades på gymet), jättetrötta och längtar redan efter att få krypa ner i sängen.

Förutom trädgården så övningsvandrar vi och rehabtränar i gymet. I måndags och idag var vi på gymet och körde rehab, i fredags, söndags och igår har vi varit ute och gått i kängor och med tunga ryggsäckar. Snart är det dax för den stora vandringen, och det gäller att ha fötter som pallar belastningen. Imorrn blir det varken gym eller promenad, vi ska spendera hela dagen i trädgården är tanken, så att vi blir klara med plattorna. På fredag ska vi sedan gå lite längre än vi gjort tidigare, och om vi pallar så gör vi samma vandring på lördag, så att vi får gå långt två dagar i rad. Pallar vi det utan problem så känner vi oss redo för långvandring, och kan ta det lugnt i nästa vecka :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0