Lördag


Receptet på pasta med lax och broccoli


Lördag. Enda planerna för dagen var att Jakobs föräldrar skulle komma hit och hjälpa oss köra lite grejjer till återvinningen. Vi har redan tidigare grävt upp några buskar på framsidan av huset, och lagt dem på ett släp, och behövde nu en bil med krok för att köra iväg allt. Det gick snabbt och smidigt, trots att det regnade och stank vid trädgårdsavfallsdelen av återvinningsgården. Blä!

Sedan fixade vi lunch, pasta med lax och broccoli, och bjöd Jakobs föräldrar. Receptet hämtades ur senaste numret av Fitness magazine, och det blev jättegott. Rekommenderas!
Senaste numret av smarriga Fitness magazine.


Vi har faktiskt fått lite idetorka när det gäller mat, och ledsnat lite på matlagningen nu på sista tiden. Just som vi erkänt detta för oss själva så damp så senaste numret av Fitness magazine ner i brevlådan - och var ett rent kostnummer! Mängder med recept, tips och inspiration när det gäller kost och mat. Hurra! Och de lyckas faktiskt göra detta helt utan pekpinnar, utan att tala om för läsarna vilken diet som är den bästa osv. Är redigt less på Topphälsa nu faktiskt, som jag prenummererat på ett tag, och som i varje nytt nummer har nån ny idé om hur man snabbt kan gå ner i vikt med någon slags mirakelkur. Dessutom brukar man förespråka en diet på ett uppslag, och sedan presentera någon motsägelsefull liten faktaruta på nästa uppslag, och presentera allt som sanning. Huh?? Jag blir så less på sådant, det hör hemma i Aftonbladet, inte i en inspirerande hälsotidning.

Fitness magazine däremot, de lyckas inspirera och peppa utan dessa konstiga och påhittade kurer och dieter. De presenterar i detta nummer tex hur 10 olika dieter fungerar, samt deras för-och nackdelar på ett väldigt bra och överskådligt sätt. Kanon! De har med experter från olika områden inom kosten, tex någon dietist, och någon med mer inriktning på matens psykologiska innebörd osv. Jätteintressant! Det intresserar kanske mig som kostvetare mer än andra, men jag tycker det var kanon, och det var presenterat på ett så bra sätt. Tummen upp för tidningar som Fitness magazine!

Och apropå kost, så anlände nyss pizzorna vi beställt, så nu ska vi mumsa lite på dom och sedan se på en film. Trevlig lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0