Visste du att...?...det är viktigt att äta regelbundet för att hålla igång kroppens förbränning?

Om man äter oregelbundet så programmerar kroppen om sig till "sparläge" och snålar med energin vid förbränning. Det är en nödvändig funktion i kroppen för den som inte vet när nästa måltid kommer, för att energin inte ska ta helt slut. Om man däremot fyller på med energi regelbundet så behöver inte kroppen snåla utan "vet" attdet snart kommer påfyllning - och förbränningen kan gå igång ordentligt vid träning. Då blir det lättare att forma kroppen så som man vill ha den genom att tex bränna fett och bygga muskler.

Mellan måltiderna är det dock viktigt att inte gå och småäta, det gynnar varken förbränningen eller tänderna. Tänderna behöver få vila och återhämta sig mellan måltiderna för att det inte ska bildas karies!

Jag försöker äta 6 mål mat om dagen, och försöker hålla måltiderna ganska jämnstora, vilket innebär att frukost, lunch och middag blir mindre än "normalsvenskens" medans mellanmål och kvällsmål blir något större än "normalt". Dessutom har jag en liten blandning av pumpafrön och solroskärnor som jag enkelt kan ta en näve av till ett mellanmål eller strö över salladen. Perfekt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0