Detox!Inspirerad av Victoria tänkte jag köra igång nya året med en detox! Victoria har fixat upplägget, bara för mig (och DIG!) att haka på om du vill! Jag känner mig grymt taggad, och har snokat runt på nätet efter massa info om detox.

Kort kan man säga att en detox är en slags avgiftning av kroppen, där man rensar kroppen på onödiga gifter och slaggprodukter (som tex transfetter, socker, bekämpningsmedel, färgämnen etc). Jag är egentligen inte av åsikten att dessa ämnen faktiskt är gifter, men i många fall är de onödiga, och det kan vara en ganska skön boost att peppa sig med, att faktiskt rensa och få börja om från scratch typ. Det är därför jag ska göra min detox.

Fördelarna med att köra en detox brukar vara tex ökat matsmältning, friskare hy, gladare mage (pga att man rensar ut gammalt slagg ur tarmarna) samt givetvis de psykiska effekterna av att köra en rejäl kur för kroppens skull (som jag skrev lite om ovan).

När man detoxar så ska man äta mycket frukt, grönsaker, nötter och frön. Man får även äta quinoa,  bönor, linser, råris och tofu, och så kan man äta fisk och kyckling i måttliga mängder. Kommer att köra en introduktionsvecka, följt av två veckors "äkta" detox, och sedan slutligen en veckas återhämtning innan jag återgår till mer normala matvanor.

Mer om att köra en detox kan du läsa om på www.detoxdiet.nu

Kommentarer
Postat av: victoria

Ja, men det låter fint det! Om du inte vill köra en riktig ”veckostart” – alltså på måndag, det gör du ju helt som du vill såklart :D Men du tänkte köra 4 veckor du också eller, med ”betoning” på 2 i mitten? Eller ska du lägga upp det på något annat sätt alt. köra stenhårt hela månaden igenom? Hehe..Ja men gör gärna det, det skulle ju inte vara fel att testa om man hittar något som verkar bra! Nej, faktiskt verkar det som en ganska bra grej det där med ört-te, tror mitt var av märket ”YOGI” :)Okej, låter ju superbra det! Precis, ska också satsa på att hålla mig lagom mätt hela tiden, så att sötsuget slipper dyka upp överhudutaget (helst)! Tack för tipsen

2011-01-01 @ 17:20:58
URL: http://victoriaswellness.shapemeup.se
Postat av: victoria

PS. Nu såg jag ju i ditt inlägg här att du tänker köra på samma upplägg som jag, kul! & bra, då kan vi verkligen hjälpa och följa varandra på vägen liksom :) jag har sagt det förr men jag säger det igen; KUL att du blev inspirerad & vill hänga på!!

2011-01-01 @ 17:23:07
URL: http://victoriaswellness.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0