Här kommer receptet
Tacos med chipotlebiff och limebönor
4 port. 2 timmar marinering + 20 min tillagning
400g lövbiff
Marinad:
1-2 msk chipotlepasta (starkt! finns i tacohyllan)
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk kanel
1 tsk kakao
2 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
½ dl olivolja
1 msk soja
svartpeppar
1 tsk limesaft
1 tsk flytande honung
Limebönor:
1 burk borlottibönor (400 g)
2 lime
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
olivolja
Tillbehör:
tacoskal eller tortillas
strimlad isbergssallad
tomater
riven cheddarost
créme fraiche
Tillagning:
Strimla köttet. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och låt stå övertäckt i kylen i minst två timmar, gärna över natten.
Hetta upp lite olivolja och mjukstek hackad vitlök. Tillsätt de avrunna bönorna och mosa dem lätt. Riv över limeskal och pressa i cirka 1 msk saft. Smaka av med salt, peppar och en extra skvätt olivolja.
Lyft upp köttet och låt marinaden rinna av. Hetta upp en stekpanna och fräs köttet hastigt.
Bottna tacoskal eller tortillas med sallad, därefter bönor, tärnade tomater, biff, ost och en klick créme fraiche. Servera genast.