Två middagar


Igår åt vi grillad pizza till middag


Idag blev det hemmagjorda köttbullar med pasta och lite paprika till middag

Igår åt vi grillad pizza till middag. Man gör det som en vanlig pizzadeg, och så kavlar man ut pizzor till alla som ska ha. Man grillar pizzorna på ena sidan, sedan lägger man på tomatsås och övriga pålägg man vill ha, på den grillade sidan, och lägger pizzan på grillen igen med den ogrillade sidan ner mot glöden och den grillade sidan med alla pålägg på uppåt. Skitgott!



Köttbullar och makaroner är inte heller så svårt. Jag gjorde köttbullar på 500g nötfärs, ½ gul lök (så finhackad man bara kan, annars duger faktiskt lökpulver också istället för löken), 2 ägg och lite ströbröd. Blanda allt det tillsammans med önskade kryddor (jag kryddade med 3 klyftor pressad vitlök, salt och peppar). Sen rullar man bara köttbullarna i önskad storlek, steker dem så man får en fin yta på dem, lägger in dem i ugnen i en form på ca 200 grader (så de blir färdiga inuti också), och sen serverar man med pasta eller vad man nu vill ha till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0