Stämning


Det var i alla fall livat i klacken


Igår var jag och Jakob på hockey med några kompisar. Det är ju slutspel och Luleå spelade match 3 av 7 mot AIK. Vi hade ståplats intill klacken och det var hög stämning matchen igenom.

Första perioden var rysligt jämn, och helt målfri. Vi var taggade, nervösa och peppade inför period två. AIK dominerade större delen av den perioden, och Luleå släppte in tre mål. Ett av dom målen spelade Luleå i power play! Sjukt kasst spel. Mot slutet av perioden reste sig Luleå, mycket tack vare ett mål de fick med sig. I tredje perioden dominerade Luleå större delen, det kändes ofta som att Luleå spelade i powerplay, för de hade sån press mot AIK-målet. Tyvärr gick bara en puck in, sen blev det inga fler mål, och Luleå förlorade med 2-3. Tråkigt, men med en sådan kass 2a period så är jag mer besviken än förvånad.

I klacken som vi stod bredvid var stämningen hög hela matchen igenom. Man sjöng och klappade, och det är ju precis så det ska vara. Klacken är ju den "6e spelaren på isen" som man brukar säga, och det var verkligen Luleås klack igår. Frågan är ju om man var en bra 6e spelare. Jag tycker inte att dom var det hela matchen igenom. Många ramsor gick ut på att skrika glåpord åt AIK och deras fans. Okej om man vill vara lite rolig, som tex "Viktor Fasth hejjar på Lule" om AIKs målvakt. Den är ju lite på skoj och skämt, och psykar lite grann. Sånt tycker jag är okej. Tråkigare ramsor är tex "hata gnaget", "hata Stockholm", "De röda ska döda, gnaget ska blöda", eller ramsor om att domaren är onykter etc. Domarinsatsen var lite ojämn i matchen, visst, men domarna är också en del av spelet. Och ramsor tycker jag ska handla om att lyfta det egna laget, inte att trycka ner det andra laget eller domarinsatsen. Och Luleås klack har mest hatiska ramsor. Tråkigt tycker jag.

Abbot var ju avstängd nu också, för en FUL tackling i ryggen i förra matchen mot AIK. Han fick 5 matchers avstängning, men 2 av dessa omvandlades till böter på 40 000. Det stod Abbot sedan i TV och beklagade sig över. Pinsamt. Jag tycker man ska stå för sina handlingar, och om man delar ut en sådan tackling så ska man ta sitt straff. Diciplinnämnden är också en del av spelet, om man nu spelar så som Abbot gör. Och att sedan stå och antyda att diciplinnämnden är AIK-fans och tycka synd om sig själv som får böta "en halv månadslön", det tycker jag är svagt. Som sagt - jag tycker man ska stå för sina handlingar, och det tycker jag inte Abbot gör i det här fallet.

Meeen, jag hoppas förstås att Luleå reser sig från hemmaförlusten. De hade som sagt en stark 3e period igår och borde känna sig starka och taggade inför att ta revansch i Stockholm imorrn. Spelar dom hela matchen imorrn så som dom gjorde i tredje perioden igår så kommer detta gå huuur bra som helst. Håller tummarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0