Surdegsbröd

Yes! Min man Magnus är en inbiten ölbryggare och en riktig finsmakare när det gäller öl. Åtminstone om du jämför med de flesta män i 26-års åldern... Han har nu fastnat för suröl och därmed halkat in på surdegsbröd. Helt självklar koppling...

Hur som helst så har han hittat Pain de Martin, en blogg om surdegar (paindemartin.blogspot.com). Där hittade vi då recept på en surdegsgrund som vi gjorde, och sedan på "enklaste surdegsbrödet", även kallat kastrullbröd. Man knölar ner degen/smeten i en kastrull klädd med bakplåtspapper och ställer in kastrullen i ugnen. Enkelt!

Det blev en katastrof, vilket hade varit helt ok om det varit ett vanligt bröd. Men eftersom vi matat denna surdegsgrund i flera dagar, skött om den som ett litet barn (nåja, ett otroligt försummat barn isf) och alltså lagt ner inte bara mjöl och vatten utan också tid och kärlek (?) i brödet, så blev det såklart en ganska rejäl besvikelse. Inte så att vi gråter och så, men vi måste helt enkelt försöka igen. Enligt bloggen så ska det vara lättare med ekologiskt mjöl, så det är nästa steg i utvecklingen. Sen så kan man kanske speeda på jäsprocessen med lite vanlig jäst om den verkligen envisas med att inte jäsa. Fusk kanske, men vad gör man inte för att få sin (otroligt försummade) bebis att växa?

Innan ugnen:


Efter ugnen:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0