Lång dag på jobbet

Idag har jag varit nio timmar på jobbet, och även om jag vet att det är en helt normal dag för alla med ett vanligt jobb så är det inte det för mig. Men på hela dagen hade jag totalt 20 min rast, så kanske inte riktigt en vanlig dag för vem som helst annars... Men det hände saker hela dagen så det var aldrig långtråkigt. På torsdag blir det samma igen. $$ :P

Energikick



Det är faktiskt riktigt härligt att inleda dagen med en promenad. Jag är ju smått tvingad till detta på grund av hundarna, men saknar det när jag tex lämnat bort hundarna eller liknande, och inte behöver ta en promenad på morgonen. Det är på morgonpromenaden jag börjar vakna till (nu ser jag skittrött ut på bilden, men jag är faktiskt nyvaken, så det är inte så himla konstigt!). Idag var det dessutom så himla fint väder, så då är det ju extra härligt! Synd att jag ska sitta inne och jobba hela dagen...


För svettens skull

Wohooo! Kom nyss hem från gymet, tränade spin/core (30 min av vardera direkt efter varandra). Hur skönt som helst. Jag har inte gått på någon spinning alls den här sommaren, så det var riktigt skoj. Vad som också var skoj var att jag svettades som en gris! Det brukar formas små pärlor i min panna som jag får torka bort med handduk, men idag hann jag inte torka bort svetten innan det rann till ny, så det droppade, ja droppade svett ner på styret. Det är första gången ever. Så jag körde extra hårt för att svettas ännu mer. Allt för svettens skull...

 

Nåt som också var lite skoj var att mina träningskläder kändes för stora. Byxorna åkte ner (jag fick hoppa av cykeln en gång för att dra upp dom!) och gav mig häng!! Och linnet tyckte jag satt lösare runt magen så det satt lite slappt, men det blev blött av svett ändå. Härligt!


Supergod middag i lördags



I lördags var jag och hälsade på hos min kompis Jennie som bor några mil utanför stan. Vi åt en jättegod middag; stekt kaninlår- och vinge tillsammans med ugnsrostade rotfrukter. Huuur gott som helst!




Kanin är nyttigt och fettsnålt kött, så man får vara försiktig så det inte blir torrt. Vår kanin i lördags blev lite småtorr, men det gjorde inte så mycket. Till den här goda middagen drack vi (som synes på nedersta bilden) vitt vin. Supergott!

Surströmming!


Igår var jag och Magnus hos Magnus föräldrar och åt surströmming. Detta blev ju en lite onyttig kväll kan man väl säga, med lite alkohol, vitt bröd, potatis osv. Men så sjukt gott, och otroligt trevligt!

Igår på jobbet



Igår på jobbet åt jag en jättegod sallad till lunch/mellis. Jag jobbade 11-17 så jag åt den ju vid lunchtid, men såg det mer som mellanmål och åt rejälare sedan när jag kom hem.

Vad bestod då denna sallad av? Jo, för den som inte ser det så bestod den av annanas, kiwi och vindruvor, och till detta åt jag kesella vanilj. Jag älskar kesella vanilj! De (Arla) har också gjort en kesella med smak av jordgubb & lime. Båda sorterna är jättegoda att äta till färsk frukt, tex min sallad, eller jordgubbar. Hyfsat proteinrikt är det också.

Långt tidigare i bloggen har jag ju berättat om min "glass" jag gör av kesella vanilj, kesella naturell och frysta hallon och - blåbär i mixer. Man kan göra det med tex jordgubbar också, men jordgubbar är ofta så stora och lite knepiga för min klena mixer att mixa... I alla fall så smakar en sådan mix ungefär som glass, fast det är mycket nyttigare!

Sushi

Igår var jag och Magnus på stan och lunchade ihop. Vi gick till en sallads- och sushibar, som har riktigt god sallad. Vi har ätit där förut och då åt jag en underbar sallad, och man får rejäla portioner sallad! Igår testade jag dock deras sushi. Jag har testat sushi en gdång tidigare och tyckte då inte om det. Men den sushi jag fick igår var riktigt god! Lite mycket ris kanske för så lite fisk, men jättegott! Jag fick en liten soppa till förrätt som man skulle dricka direkt ur skålen, och den var också god. Magnus frågade om jag blev mätt, och jag svarade "jag är nöjd!" Stor skillnad, remember...?


Tokstryk

Ja, jag fick ju tokstryk igår mot Tina i squashen. Pinsamt. Men med den träningsvärken jag hade i benen igår var det svårt att snabbt tokspringa mot de svåra bollarna. Jag spelade alltså riktigt dåligt, men det var roligt ändå.

Idag vägde jag mig på 71,6kg, så det går fortfarande neråt. Idag kommer jag inte att träna något. På sin höjd blir det en lite längre promenad ikväll. På fredag ska jag ta en långpromenad med Jennie och hennes hund, men mest troligt blir det ett pass på eftermiddagen också; spin/core. Jag har fortfarande träningsvärk i magen från passen i måndags och tisdags, men jag hoppas att det ska ha gått över hyfsat tills imorrn eftermiddag...


Under 72kg!

14 Juli vägde jag 76kg. Det är 6 veckor sedan. Och idag vägde jag mig på 71,9kg. Det ger mig ett BMI på 24,1 istället för som innan, 25,4. Före Cypern vägde jag visserligen 72, men gick duktigt upp igen under och efter Cyepern.

Men nu då. På 6 veckor har jag gått ner 4,1kg. Det känns ganska bra! Det är 0,6kg i veckan. Helt okej!

Nu ska jag iväg och spela squash med Tina!

Magen värker!



Var ju på core igår där magen fick sig en rejäl genomkörare. Passet innehöll betydligt mer träning för mage än för rygg. Så magen känns idag kan jag säga. Trots det så pallrade jag mig iväg till ett pass bodypump. Under hela passet så fick jag en liten tankeställare om hur mycket man faktiskt använder magen under andra övningar också. Magen gjorde jätteont hela passet! Det var en halvskönt känsla mestadels, men nu är jag helt slut! Nu värker nämligen även armar och ben! Phu!

Så här fint väder var det utanför fönstret när jag körde passet:


Kändes nästan lite trist att träna inomhus...

Ikväll ska jag jobba, men sen är jag ledig onsdag-fredag. Ska bli skönt att få spendera några kvällar med maken.

Träning idag på förmiddagen

Ville egentligen  gå på spin 30 min kl 11 i förmiddags, följt av core 30 min kl 11.30. Men jag hann inte riktigt till spinningen, så jag gick på core-passet och körde sedan lite kondition på egen hand i 20 minuter. Funkade bra, men jag glömde nya rena underkläder att byta om till så jag fick gå hem i träningskläderna och duscha hemma. Jag gillar inte alls det, jag tycker det är praktiskt att byta om och duscha på plats, så är jag ren och fräsch när jag kommer hem. :P

Nu sitter jag och äter lite lunch, sen ska jag direkt fixa middag att ta med till jobbet ikväll.

Löpning före frukost

Idag ville jag hinna ut och springa innan jobbet, och jag börjar jobba kl 12. För att hinna äta innan jag sprang så hade jag varit tvungen att gå upp ganska tidigt, så jag bestämde mig för att springa före frukost. Det kommer jag inte göra om. Rundan är strax under 4 km och på tillbakavägen fick jag yrsel och fick stanna och gå vid två tillfällen. Allt som allt tog rundan nästan en halvtimme. Jag kände verkligen att jag inte hade någon energi alls i kroppen, och det är mycket obehagligt. Jag hade inte ens laddat med lite vatten innan!

Alltså inget jag tänker göra om. Men nu är i alla fall dagens motion avklarad och jag kan gå till jobbet mätt i magen efter frukosten och med gott samvete.

Känner mig som en äkta husmor...



Bären jag plockade i förmiddags med Magnus blev idag gelé och saft. Köket har luktat helt underbart av svarta vinbär och jag har gått omkring mellan bunkar och kastruller och känt mig som en äkta husmor. Mysigt! Jag började med gelén som jag gjorde av 2 liter svarta vinbär. Det blev i slutändan ungefär en halv liter trög saft som jag kokade med 400g socker och som till slut blev två små burkar gelé. Eller dom är inte gelé än, men bor i kylen i väntan på att stelna till sig.



Saft av bären rann av i en saftduk ner i en bunke. Det tog ca 30 minuter för en sats kokade bär att rinna ut. Ganska kladdigt att ta hand om och rengöra duken sedan, men väl värt det!

 



Jag hällde ner bären i duken nykokta så det ångade fortfarande, och luktade jättegott!

 



Efter gelén gjorde jag saften. Jag kokade 1 liter svarta vinbär till en början, och när saften runnit ur den satsen med bär så kokade jag om dom bären tillsammans med bären som var kokade för gelén innan, och lyckades få ut liite mer saft ur bären. Smart va?



Sista bilden är på slutprodukterna. Alltså inte så himla mycket, men det var ju i princip en liten provomgång. Vet inte riktigt om gelén kommer bli så himla fast, bären ska helst vara lite smått omogna för att det ska bli riktigt bra, och jag misstänker att jag var lite sent ute med dessa, för jag har sett att buskarna har haft mogna bär i flera veckor nu. Men jag hoppas ändå. Annars går det alltid att koka om och tillsätta lite pektin som man kan köpa i affären. Men saften jag gjorde gelé av klarade geléprovet så en liten del av mig hoppas ändå som sagt att det ska gå vägen...


Nästa vecka planerar jag att plocka rönnbär för att göra rönnbärs- och äppelgelé, och så ska jag plocka röda vinbär, som jag dock inte har en aning om vad jag ska göra med... Gelé kanske av det också. Blir väl en vacker färg i alla fall kan jag tänka mig...


Vinbär!



Idag hade vi inget speciellt inplanerat jag och Magnus, så vi bestämde oss för att plocka svarta vinbär av buskarna vi har på allmänningarna på vårat bostadsområde. Sjukt bra att ha sånna buskar planterade förresten, alla kan ju ta av dom! Men först till kvarn förstås...

Hur som helst så plockade vi en massa, Magnus ville ha till öl (såklart) och jag var sugen på att ha till gelé och till saft. Svartvinbärssaft är ju helt sjukt gott. Det är ju inget jättenyttigt, MASSA socker osv, men jättegott. Och i små mängder kan man ju tillåta sig sådana onyttigheter, bara man inte gör det så ofta! Jag brukar försöka viga bara en dag i veckan åt onyttigheter, oftast en helgdag. Idag är till exempel denna veckas onyttiga dag med taccopaj till lunch. Nu är ju vinbär fullproppade med nyttigheter, men sockret gör ändå att svartvinbärssaft inte kan klassas som ett nyttigt livsmedel...

Det blev ca 3kg svarta vinbär, och då plockade vi från typ 4-5 små buskar precis i närheten. Det finns betydligt mer kvar att plocka, men det började regna en massa och vi orkade inte plocka mer.



2kg rensade bär i bunken på bilden ovanför. Ser ju jättegott ut, men bara svarta vinbär tycker jag inte alls om. De tycker jag man ska göra något av istället. Så nu ska jag pallra mig ut i köket och påbörja kokning av 2 liter bär som ska bli gelé. 1kg finns sedan kvar att göra lite saft av.

Träningen drar igång!

Äntligen så har höstens riktiga schema på gymet StiL där jag jobbar kommit! Det är fullt med pass på kvällarna och det finns tusen möjligheter för våra medlemmar. Känns otroligt härligt, och jag blir supertaggad att gå på varenda pass!

Jag hade faktiskt tänkt att jag under hösten ska prova på ALLT jag inte redan provat på. Det är till exempel:
- Cardio Crossfit (typ cirkelgymna)
- Aerobic dance (funderar redan på att skita i att prova just detta...)
- Poweryoga
- Bodystep
- Box
- Yogalates (blandning av yoga och pilates)
- Aerobic
- Bodycombat
- Aerobic styrka

Hmm... känns som att jag inte har tränat så himla mycket här på StiL. Men det beror bara på det stora utbudet här. Det jag redan provat är spinning, bodypump, afro (dans), core, bodybalance, bodyvive och pilates. Så finns det olika kombipass, tex spin/core och spin/pump. Älskar spin/pump, det är helt perfekt! 30 min spinning och 45 min bodypump men UTAN benlåtarna i pumpen, dvs man slipper det allra allra värsta och hemskaste. Lovely!

Anledningen till att jag inte provat mer är egentligen att det som finns kvar skrämmer mig lite. Cardio crossfit ska vara hemsk tydligen, aerobic och dans är ju mycket kombinationer man ska komma ihåg osv, och det suger jag på. Jag vill bara ösa, inte komma ihåg serier av rörelser som man ska utföra efter varandra osv. Afron var visserligen så också, men det visste jag inte innan... :P

Box och aerobic har jag ju provat på tidigare, men inte HÄR. För att kunna sitta här i receptionen och rekommendera pass (många kunder frågar om pass, vad det är för något och om det är roligt osv) ska man ju ha gått på dom så man verkligen vet. Och nu i höst ska jag bli allsvetande!

Morgonprommis med Jennie

Idag på morgonen tog jag och Jennie en härlig promenad. Jättekul, men jag glömde ta foto...

Vid vägning (före promenaden) vägde jag 72,2kg. Det är det minsta jag har vägt på riktigt riktigt länge! Kul!

Matfilosofi

Sitter här på jobbet och funderar över maten i mitt liv nu jämfört med tidigare. Jag nämnde ju i förbigående i ett tidigare inlägg att jag tror att jag har krympt storleken på min magsäck. Undrar om jag verkligen har det eller om jag bara tänker mer på vad jag äter och inte är lika sugen längre...

Under mitt besök i Skellefteå (jag har totalt glömt bort att lägga in bilder från den resan, men ska försöka komma ihåg att göra det imorrn) så åt vi på waynes coffe på torsdagen innan jag for hem. Jag åt en kycklingwrap. Eller det gjorde jag inte alls. Jag åt knappt en halv. Jag ORKADE inte mer! Upplevde jag i alla fall. Jag har verkligen försökt att minska mina portioner, och jag upplever ändå inte någon större hunger än innan jag minskade portionsstorlekarna. Jag äter betydligt mindre till frukost men står mig ändå länge. Äter mig inte sådär tokmätt trots att maten är supergod, men går inte från bordet hungrig. Nyckelordet är NÖJD. Jag äter tills jag är nöjd, inte mätt. Så jag slutade äta min kycklingwrap när jag var nöjd. Faktiskt. Jag tittade på den och tidigare hade jag nog ätit den, för jag hade ju ändå betalat för den! Men nu kände jag inget behov av att äta den, jag ville bara inte ha mer. Inte för att den inte var god - den var jättegod! - utan för att jag var nöjd och inte behövde mer.

Nu sitter jag ju som sagt på jobbet, och har precis ätit en mycket grov brödbit med ägg på. Tog med mig två mackor, men vill inte ha nr2. Sitter jag och tänker på macka nr 2 som ligger bredvid mig känner jag mig mätt. Tänker jag däremot på den havrekaka som ligger i kylen bakom mig, som vi säljer här på jobbet, så är jag helt klart sugen. Jag är alltså inte hungrig, och har inget som helst behov av mer mat just nu. Stor skillnad på hungrig och sugen. STOR! Och det tror jag är viktigt att inse om man vill få bättre matvanor. Skillnaden mellan hungrig och sugen, skillnaden mellan nöjd och mätt.

Men jag tror faktiskt att det ligger lite i vår kultur att äta mycket mat. Det ser inte bra ut om vi äter middag och inte äter upp det vi har på tallriken. Att vi äter upp visar att vi tycker maten var god. Och man tar ju mycket mat, för det är ju oförskämt att ta lite, för det tyder också på att vi inte tycker maten ser god ut. Alltså tar vi mycket. Och äter upp allt. Lite trist när man tänker på det - men det finns en enkel lösning: bjuds det sallad så tar man mycket sallad! Sallad tar mycket plats, särskilt om den innehåller grönsallad. Nejdå skämt å sido. Det är bara bra att vara medveten om det när man tar mat, och blir man itrugad mer mat (vanligt vid exempelvis besök hos äldre kvinnliga släktingar) så får man tacka nej vänligt men bestämt. Om man är nöjd.

Trött idag!

Ingen träning, som planerat, men en himla massa stress istället. Hade ett viktigt möte idag och fick jobba både innan och efter det. Kom till jobbet 10.15 imorse och jobbade till kl 13. Sedan möte som sagt, som gick bra. Kl 15.40 kom jag hem, fick kasta i mig mat (hade inte ätit sedan frukosten, och jag VET att man ska äta regelbundet men det sket sig totalt idag), ta ut hundarna en sväng och göra mellis till eftermiddagens jobbpass. På plats på jobbet kl 16.30 och där sitter jag nu. Helt slut i huvudet (det tar verkligen på krafterna att vara utan mat i magen så länge på dagen, det sitter i fortfarande trots att jag fått i mig mat nu) och trött som tusan.

Imorrn jobbar jag enbart 4 timmar och ska ut och powerwalka med min kompis Jennie på morgonen. Ska bli himla skönt! Sedan SKA jag vara ledig på dagen, röja upp lite ute på baksidan (har skräp kvar där sedan burbygget) och på kvällen efter jobbet ska jag till svärföräldrarna och äta lite gott. De var jättegulliga och sa att dom skulle vänta tills jag kom med att äta, och bara äta något litet innan. Helt underbart mycket värt! Så nu längtar jag riktigt mycket tills imorrn!

Jobbdag?

Jag skulle vara ledig idag på dagen och städa undan lite innan jobb ikväll, men så blir det inte. Kommer åka till jobbet aldeles strax för att ersätta min kollega som måste iväg. Så jag slänger in det här inlägget innan en kort hundpromenad och sen drar jag till jobbet.

Kan dock meddela att vågen i morse stod på 72,7kg. Minns inte riktigt vad den stod på sist (för typ en vecka sedan) men det var väl ungefär samma tror jag. Men jag ska kämpa vidare och hoppas jag hinner träna imorrn innan jag ska jobba kvällen.


Gymträning

Jag kom mig iväg till gymet kring 11 i förmiddags och tränade i nästan en timme. Först 30 min på crosstrainern och sen 20 min i gymet, bara några få övningar. Hade inget riktigt sug, och då tyckte jag det var lika bra att gå hem.

Hur som helst, nästa vecka någon gång hade jag tänkt kontrollera om det hänt något med mina mått, dvs midjemått och omkretsen på mina lår. Tänker ligga i som f*n tills dess och göra allt i min makt för att måtten ska ha minskat tills dess. Börjar bli dax för mig att väga mig igen också, kanske ska ta och komma ihåg det imorrn bitti...

De 7 dödssynderna


screenshot från tv4fakta.se

 

Sitter och kollar på "De sju dödssynderna", avsnittet om frosseri. Det handlar bland annat om människor som inte kan sluta äta, och det är ganska absurt att sitta och titta på. Beteendet är ju så himla likt vilken människas som helst, men blir sugen på något och ibland kan man inte motstå. För dessa människor gäller det dock precis allt de äter och hela tiden. Jag tänker mig att det måste vara ganska utmattande! Som någon sa "det är väl bara att sluta äta, så går man ner i vikt" men så enkelt är det ju inte när det gäller mat. Beroende av andra slag kan man sluta tvärt och helt med, som tex alkohol och narkotika. Men mat måste vi ha i oss för att överleva! En person som är beroende av mat, som frossar i allt och inte kan sluta äta, måste dra ner på ätandet för att bli smalare, men de kan ju inte sluta äta helt. Här i ligger problematiken.

 

Jag jämför mig absolut med dessa sjukligt feta personerna på TV. Inte utseendemässigt, jag är mycket väl medveten om att jag är väldigt smal jämfört med dom. Väldigt, väldigt, mycket smalare! Men jag kämpar ändå med samma saker, att vilja gå ner i vikt (även om jag inte behöver gå ner 100kg...) och att inte kunna äta precis allt jag kanske skulle vilja äta jämt och ständigt. Framförallt så jobbar jag jättemycket med att äta mindre portioner (något som jag märkt har gett mig en mindre magsäck, jag orkar inte lika stora portioner nu som jag gjorde innan).

Men när jag kollar på detta program så känner jag mig ändå så otroligt lyckligt lottad. Inte främst för att jag är smalare än dom (på allvar!) utan för stödet jag har. Personerna i TV, framförallt en kvinna, hade väldigt fet familj, och övriga i familjen tyckte att hon skulle acceptera sin storlek och vikt, acceptera att hon var en del av den här feta familjen. Och när hon inte ville äta viss mat så sa de "men det här är ingen fara" om friterad mat etc. Och de tjatade på henne konstant att äta fast hon ville banta. Den stackars kvinnan behövde gå ner 40kg för att kunna genomgå en operation mot artros i sina knän. Men hon misslyckades, mycket på grund av bristen på stöd och uppmuntran, tror jag! Då känns det ju helt otroligt lyxigt att ha folk runt omkring mig som faktiskt stöder mig i mitt försök att äta lite bättre. Jag bantar inte, men får stöd i mitt försök att ändra livsstil, och jag vill att ni som ingår i det stödet ska veta att jag uppskattar det!


Joggingtur



Äntligen kom vi iväg på joggingturen! Vi sprang från Magnus föräldrar hem till oss, fast en omväg. Enligt kartan vi la upp på jogg.se var det 5,5km från start till mål, men enligt Magnus Iphone, och applikationen runkeeper, sprang vi 5,3km. Jag tror mer på Iphonen eftersom på jogg.se så måste man vara ganska noga för att det inte ska bli lite utsvängningar på gräsmattor och liknande. Men ja, kring 5km sprang vi i alla fall, och det är ungefär 1km längre än vi sprang sist vi var ute och sprang. Men det var på något sätt ändå lättare att springa denna gång. Vet inte varför. Kanske lite roligare väg, jag vet inte... Blir nog fler gånger hur som helst!

Tisdag!

Idag ska jag pyssla med kaninföreningens burar hela dagen, sedan blir det middag hos svärföräldrarna och förhoppningsvis en joggingtur på kvällen. Jag och Magnus skulle egentligen ha sprungit igår men det blev inte av, klockan blev för mycket. Riktigt trist eftersom helgen varit lite smått onyttig osv, men idag SKA jag ut å springa, om det så blir mitt i natten! Imorrn tänkte jag träna på gymet, springa lite inne och sen styrketräna lite. Har fortfarande inte vägt mig efter helgen. Är väl lite rädd att ja ska ha gått upp... Men ja, ska väga mig i veckan.

Mörk choklad

Mörk choklad är ett otroligt gott och "tillåtet" godis. Det innehåller mer antioxidanter än typ alla frukter tillsammans, men man ska såklart inte äta hinkvis med mörk choklad för det! Det innehåller nämligen även socker och mättat fett. Men en liten bit mörk choklad emellanåt tillåter jag mig, och just idag är det i form av otroligt goda tryfflar som någon snäll människa lämnat här på jobbet. De är med smak av mandel och smälter i helt perfekt takt i munnen. De är också täckta av ett tunt lager kakaopuder. Mmmmm!

Heldag ute idag!



Idag har jag varit ute precis hela dagen och visat kaniner (bild på vår "monter" ovan) för otroligt jobbiga och besvärliga människor, särskilt barn. ALLA sticker in fingrarna och ställer konstiga frågor som "varför bor inte den där kaninen tillsammans med de andra?" om en ensam kanin bredvid en hona med sina bebisar. Måste alla kaniner bo ihop?? Suck... Min sena kväll igår kväll kombinerat med tidig uppgång imorse och viss hunger bidrog säkert till mitt sviktande humör idag.

VET att det är viktigt att äta regelbundet osv, och jag försöker, men sånna här dagar är det inte alls lätt, särskilt inte eftersom vi just nu har besök och jag inte riktigt känner mig ha tid över för att stå och laga massa mellanmål som ska kunna käkas kallt osv. Och min fantasi tryter! Hjälp mamma!

Hur som helst så avslutas nu dagen i goda vänners sällskap. Vi ska precis hugga in på ugnsgrillade grönsaker och grill-grillade kycklinglår"filéer". :P

Otroligt mysig dag i Skellefteå

Hade en superkväll i Skellefteå, otroligt trevligt!
Träffade som sagt två gamla vänner från pluggtiden i Umeå, och det var jättekul att snacka gamla minnen och annat.

Vi åt supergod middag, grillad fläskfilé marinerad i vitlök, och en supergod potatissallad till. Efter det lite chips med dipp, och ja, jag åt av det. Tänkte festa till det lite. Men fick ont i magen av det, så jag åt inte så mycket, och när jag slutat äta chipsen blev det bättre ganska snabbt. Verkar som att min mage vant sig vid bra mat och inte riktigt vill gå tillbaka till den gamla kosthållningen. Antar att jag kan köpa det :P

Nu är Lina och hennes kille Ronny här. De kom igår och då åt vi taccos. Idag blev det grillat nötkött med sallad till middag. Innan dess var vi ute vid havet och solade och badade. Jätteskönt! 20 grader i vattnet, inte illa! Men det kändes ändå ganska kallt. Men skönt.

Uppdaterar med bilder senare.

Imorrn ska jag visa kaniner ute på hertsön. Hoppas att det blir bra väder :)

Åker söderut över natten

Vägde mig på 72,7kg imorse. Jag går ju inte ner så mkt från gång till gång, men det går åt rätt håll hela tiden; neråt! Det känns skönt. Och jag anstränger mig varje dag så jag slipper se uppgång till nästa vägning.

Meeen, nu ska jag bort över natten, åker till Skellefteåoch träffar två kompisar som jag pluggade med i Umeå, Anna och Cissi, och sover över en natt. Ska bli hur kul som helst, men det kommer nog bli nåt glas vin och lite sånt. Men jag får ta igen det när jag kommer hem sen, sticka ut å springa osv. :)

Adios amigos!

Cykelturen



Idag cyklade jag ju (som jag skrev om imorse) till Storheden i Umeå. Cyklade fel lite grann både på vägen dit och hem (tog olika vägar dit och hem), men det gjorde inte så mycket. På vägen hem cyklade jag längs vattnet, och shit alltså vilken vacker stad jag bor i! Kolla bara bilden ut mot vattnet; en av MÅNGA bilder jag fick längs vägen.

Cykelkorgen var överlastad så framdäcket var lite tillplattat (som jag försökte fota), och när jag kom hem vägde jag väskan. Gissa vad den vägde!? :P

Det var första gången jag var på Storheden utan bil, och även om det går cykelvägar dit från typ alla håll och kanter så finns det inte en enda cykelparkering där. Eller jo förresten, jag såg EN! Men det gick inte att parkera där. På ena sidan var det en handikapparkering och på andra sidan bord och bänkar. Smidigt... Vad har man då ett cykelställ där för??

Idag

Idag vägde jag 73,1kg. Liten nedgång igen alltså. Härligt!

Idag ska jag cykla till Storheden hade jag tänkt, och handla lite småsaker. Tror det kan vara mellan 5-6km cykelvägen dit. Så då får jag cykla drygt en mil, eftersom ja ska cykla omkring där lite också. Ska cykla förbi ica maxi och kolla om dom har billiga jordgubbar där. På ica här på Porsön kostar en liter jordgubbar 32kr, det är för dyrt, särskilt eftersom dom brukar va ganska mosiga.

Mina kaninburar är nästan färdiga nu så jag får ingen vardagsträning därifrån längre...

Joggingtur med Magnus



Tog en joggingtur med Magnus idag eftersom jag inte kunde träna igår. Vi joggade väl ungefär 4 km. Inte så sjukt långt, men ganska lagom. När vi kom hem hängde jag runt Magnus midja med benen och gjorde situps. Jag är såååå mycket bättre på det än Magnus är, klarade tio i första setet i alla fall. Ruskigt jobbigt! Blev inte så bra bild på det, jag ser helt galen ut och puffarna undrar vad f*n som händer i bakgrunden. Men ja, ni fattar ungefär hur det gick till :)




Sen mixade jag frysta hallon och blåbär med lite fil och blandade med keso till mellis efter träningen. Mycket gott! Blir nog detsamma till frukost imorrn tror jag :)

Nu ska jag skutta in i en mycket sen dusch efter slapp framför TVn. Ciao!

Långpromenad



Idag på morgonen tog jag och hundarna en riktig långpromenad på 45 minuter. Vanligtvis tar vi bara korta promenader med dom, på kanske 15-20 minuter, så detta var ovanligt för dom. Jag brukar gå samma runda själv på kring en halvtimme. På bilden finns bara Aya med för Zaphira fick jag släpa bakom mig. Hon tog inte ett steg mer än nödvändigt. Slöhund...

Hur som helst så vägde jag mig imorse, och väger nu 73,3kg. Helt ok att ligga på ungefär samma efter en helg där jag både druckit vin och ätit lite annorlunda (läs: onyttigare). Men idag ska jag träna lite innan jobbet tänkte jag. Ny energi inför nästa vecka! :)

Syndade idag...

Idag kom Magnus hem från jobbet med en daimstrut åt mig. Jag åt inte riktigt hela, men åtminstone halva. Men jag beställde åtminstone inte pizza tillsammans med övriga här hos oss ikväll (vi har fem pers på besök). Det luktar otroligt gott när alla äter pizza runt omkring mig, men själv åt jag rester från igår, dvs lite kvarlämnat grillat kött och sallad. Mycket gott!

Idag har jag målat burar och byggt lite bolådor till kaninerna. Är helt slut i händerna, men jag har åtminstone svettats en del! :)

Vilken härlig dag!



Vaknar av mig själv halv nio. Ligger och drar mig lite. Ser genom springorna i persiennen att det är strålande sol ute. Härligt! Tar mig upp och får varma "God Morgon!"-hälsningar av mina hundar. Vi tar en härlig, lugn morgonpromenad innan jag serverar frukost åt dem och gör i ordning frukosten åt mig.

Innan jag högg in på frukosten vägde jag mig. Igår drack jag 2 glas vin, så jag tänkte att det kanske var frågan om en uppgång. Men vågen denna morgon visade på 73,4kg. Det är 3hg nedgång jämfört med sista vägningen för tre dagar sedan. Det går sakta men säkert :)

Idag är planen att jag ska fortsätta bygga på mina kaninburar. Massor med vardagsträning alltså. Svetten kommer att rinna!

Underbar middag



Åt aldeles nyss en skitgod middag. Vi grillade kyckling (marinerad i en av Magnus öl) och åt en jättegod hemmagjord potatissallad till. Jag åt dock utan potatis.

Innehåll i potatissallad för 4 pers:
1 påse medelhavsmix (sallad med ruccola, spenat och lite annat...)
2 avocado i skivor
1 fpk pärltomater (vi delar dom i halvor)
1 burk salladsost i olja (vi kör med euro shoppers för dom har så himla god kryddning i oljan, och en del av oljan använder vi som dressing på salladen)
½ rödlök i strimlor
kokad kall färskpotatis i önskad mängd, antal beror på storlek

Blanda ihop allt i en stor skål. Njut!

BLÄ!



Efter träningen dax att äta. Itrims potatis- och purjolökssoppa. BLÄ! Den varken smakar eller luktar nåt, och då blir det bara en grynig vätska med purjolöksbitar i. Nej, detta var inte gott. Inte alls som kycklingsoppan.

Av den här potatis- och purjolökssoppan åt jag tre skedar, sedan tog jag beslutet att koka ett ägg istället.

Squash



Idag spelade jag squash med min kompis och kollega från StiL Tina. Det var skitkul och jag vann nästan, men i slutändan tog Tina hem vinsten med 2-1 i set. Det är skitkul att spela squash med Tina för vi är så jämna, ungefär lika duktiga (eller dåliga...). Det gör att man har en chans att vinna, vilket åtminstone peppar mig, helt klart mer än när jag spelar med tex Magnus som ALLTID vinner över mig!

Måste tacka alla för era inlägg. Oavsett vad ni skriver så känns det bra att veta att det finns de som läser min blogg, och det är peppande. Fortsätt gärna skriva!

Mamma: jag har vägt två säckar kaninfoder på 25kg vardera på min våg. Båda säckarna vägde enligt vågen 24,6kg. Vet inte om det är fel på vågen eller om de packat snålt. Men det verkar inte vara fel på så mycket i alla fall. :)

Massor med vardagsträning idag



Under ca 5 timmar idag har jag konstant burit på saker tillhörande kaninföreningen. Vi bytte nämligen från tre förråd i Sikfors (utanför Piteå) till ett enda förråd här i Luleå. Skönt att ha allt på samma plats, och skönt att ha fått lite träning för armar och ben (lyfter man korrekt så blir det ju en massa djupa benböj!) helt gratis.

Nu på kvällen var jag därför rejält hungrig, och vi gjorde en smarrig pytt i panna på falukorv, potatis och lök, men som synes på bilden uteblev potatis för min del. Istället åt jag morötter och blomkål (älskar verkligen blomkål, det är skitgott!!). Till detta ett vändstekt ägg och inlagda rödbetor. Det var supergott!

Nu ska jag ut på altanen och fortsätta vardagsmotionen. Dax för lite burbygge!

Grillad lax!



Käkade middag hos svärföräldrarna idag. Som vanligt rysligt gott! Ville ta mer sallad för den innehöll så mycket smaskigt, men ville att den skulle räcka åt andra också. Tog ändå en andra gång av den... Annars var det grillad lax, bulgur och en sås med pesto i. Mmmmmm!

Nedgång!

Ett tips om man vill väga lite mindre: gå på toa och gör "nr2" innan vägningen. Gjorde 2hg skillnad på mig idag :P

Vägningen före toabesöket är väl det jag får räkna kanske... 73,7kg idag. En nedgång jämfört med igår alltså.

Körde ju ett träningspass med Magnus igår. Sprang inte alls långt, max 2 km. Men vi joggade första kilometern och körde intervaller andra kilometern. Usch va tungt det var! När vi kom hem så körde vi styrketräning med kroppen som vikt, dvs armhävningar, sit-ups, rygglyft, nacklyft, upphopp och rumplyft. Vi körde varje övning i 30 sekunder, bytte direkt till nästa övning, och när vi kört alla övningar vilade vi någon minut. Sedan körde vi ytterligare två set.

Efter det här träningspasset var det gott med lite ugnsgrillad kyckling och ugnsstekta morötter. Mums!

Vad kan man göra med nässlor?



Det växer jättemycket brännässlor kring en av de promenadvägar jag brukar gå med hundarna. Tänkte att det kanske är lite synt att inte göra något av dom? Det är ju ändå helt gratis mat!

Jag vet att man kan göra nässelsoppa. Minns bara inte om den är särskilt god... (mamma?)
Men vad mer kan man göra med nässlor? Idéer?

Hungrig!



Var ute på lite ärenden tillsammans med Jennie efter vårt fika (som jag skrev om i förra inlägget), och jag missade att ta med mellanmål. Blev skithungrig innan jag kom hem, och värmde genast en kyckligsoppa från Itrim. Den var faktiskt ganska god, men smakade inte så mycket. Den ser kanske inte så god ut på bilden heller, ganska grå osv. Men som sagt, helt okej.

Är dock fortfarande lite hungrig, känner mig otroligt frestad att gå och småäta. Men ska låta bli! Sitter och dricker mitt goda bubbelvatten och ska inte äta något förrän efter min och Magnus träning om en stund.

Mysigt fika



Idag kom Jennie på besök och jag bjöd på mysigt fika. Jordgubbar, annanas, mango och vindruvor med lite vispad vispgrädde blev det. Supergott! Älskar färsk frukt!

Keso i filen?



Mamma uppmärksammade mig på att filen enkomt är lite väl proteinfattig för att vara en stadig frukost. Hon berättade att hon själv brukar ha keso i filen, något jag ju tyckte lät hur äckligt som helst. Men mamma tyckte jag skulle prova, och idag gjorde jag just det. Blandade 1dl keso med 1 dl fil, och la i lite färska jordgubbar i.

Och vad tyckte jag om smaken? Faktiskt ganska gott! Det smakar mer keso än fil, och jordgubbarna var såklart hur goda som helst. Jag tycker alla ska passa på att äta så mycket färska bär som möjligt nu under sommaren. Jordgubbar, hallon och blåbär finns ju frysta året om, och de frysta är lika nyttiga som de färska, men det är ändå något bättre smak med de färska bären tycker jag!

Och visst ja, vägning idag före frukost. 74,0kg. 2hg mindre än igår alltså. Ikväll ska jag och Magnus intervallspringa och sedan styrketräna.

Uppgång

Imorse när jag vägde mig så vägde jag 74,2kg. Har alltså gått upp nästan ett kg sedan i förrgår. Inte bra. Tror dock det beror på den öl jag drack i fredags, och de popcorn jag inte kunde låta bli att trycka i mig. Och så har jag inte tränat nåt heller. Idag  ska jag bygga lite kaninburar, vilket innebär målande, skruvande, bärande och lyftande. Lite vardagsmotion med andra ord.

Idag ska jag också testa en av Itrims pulversoppor till lunch. Har provat deras gröt till frukost med smak av äpple och kanel, och fixar inte riktigt att äta en hel sådan. Den blir för vidrig efter en stund. Många tycker jättemycket om den, men jag förstår inte riktigt hur... Hur som helst så hoppas jag på bättre lycka med sopporna. Vi får väl se... Deras chokladbar är jag fortfarande förälskad i, åt en sådan till middag igår. Sådana kommer nog mamma få köpa fler av och skicka upp. Dom är så himla praktiska också! Jag kan ta med en sån till jobbet när jag jobbar kväll på gymet utan att jag behöver gå ifrån och tillaga eller liknande. Skitsmart!

RSS 2.0