Myskväll

Föreläsningen i stress är över och den gick bra. Tycker jag fick igång gruppen till lite snack och diskussioner, och det var roligt. Nästa föreläsning har min boss i detta projekt sagt ska handla om "hålla formen över jul", men idag efter stressföreläsningen kom det fram en tjej och sa att det kändes lite tokigt att fokusera en hel föreläsning på just veckan kring jul, när det viktiga egentligen kanske är hur man äter och lever just resten av året. Jag håller helt med, och hade faktiskt planerat mer av ett seminarium där jag tänkte att deltagarna kunde få fundera och diskutera kring flera saker, inte bara julmat och träning kring jul. Och att den här tjejen kom fram till mig och sa det hon sa, stärkte mig i att det var en bra idé att lägga upp det så, och inte fokusera så mycket på just julveckan, utan hela alltihop. Jag kommer att ta med lite grann kring julveckan och små tips på vardagsträning etc. Vi får se hur det blir.

Nu har jag och Magnus haft en jättemysig kväll, ätit enchiladas och kollat på senaste avsnittet av "Walking dead", en serie om typ zombies som vi följer. Den är ganska creepy, men bra. Det är mycket vanligt "drama" vid sidan av, och det gör allt så mycket mer intressant.

Men nu är det dags att ta ut hundarna på en kvällspromenad och sedan krypa i sängs. Imorrn funderar jag på att ta en sväng på stan om jag hinner, i så fall i syfte att försöka hitta något att ge min make i julklapp faktiskt.

Inställd träning

Ja, jag är i full gång med att "göra lägenheten fin" som jag kallar mitt julpyntande. Nu håller jag på med gardinerna (eller ja, just nu bloggar jag, men det är bara en paus i gardinbestyren), och de ska strykas! Det blir byte av gardiner i vardagsrum och kök, för någon annanstans har vi inga gardiner. Ingen gardinstång passar i sovrummet, och i arbetsrummet har vi aldrig brytt oss om att ha särskilt snyggt, så det struntar jag också i.

Men ja, allt detta har resulterat i att jag har insett att jag inte kommer hinna med någon träning idag. Så jag har ställt in dagens träning för att jag vill hinna klart här hemma innan föreläsningen. Och ikväll ska jag och Magnus ha myskväll! Yey!

Dag 02 - En sak ni inte vet om mig

Alltså den här är svår. Har också upptäckt att den här listan jag börjat med inte ser likadan ut på alla bloggar! Ida Ögren skriver på sin "dag 02" om sin första kärlek istället för "en sak ni inte vet om mig". Men jag har ju bestämt mig för att följa en annan lista än den hon verkar följa, så då ska jag också göra det, även om jag kanske hellre hade skrivit om min första kärlek istället för detta :P Har funderat jättemycket på vad jag ska skriva som INGEN av alla mina hundratusentals läsare vet om mig, och som dessutom är intressant att veta!

Något ni säkert inte vet, men som inte är så intressant, är att jag har en till blogg. En kaninblogg. http://meissners.blogg.se är adressen dit. Den uppdateras ganska sällan, bara när det händer nåt spännande i kaningården, typ om jag varit på utställning, om jag har fått en kull etc. Men som sagt, inte en så intressant grej att "avslöja"..

Men, en halvsaftig "hemlis", är att jag en gång dödade en katt. Det är inget jag är stolt över, men det hände. Det var medvetet och det var något jag gjorde tillsammans med kattens ägare eftersom katten inte var frisk. Jag tycker inte om katter, men det var alltså inte därför just den här katten dog. Så, då vet ni det. Hoppas nästa inlägg blir lite mer upplyftande.

Nu ska jag fixa fint i lägenheten! Ciao!


Ännu en morgon

Ikväll ska jag ju hålla föreläsning i stress och nu på förmiddagen ska jag jobba på den slutliga touchen på den föreläsningen. Hoppas jag blir klar med det om nån timme eller två, och sedan ska jag förhoppningsvis fixa lite fint här hemma.

Och så ska jag klura ut något ni inte vet om mig... :P


Dagens träning

Idag blev det crosstrainer i 50 minuter och sedan trappmaskin i en kvart, innan jag tog 12 minuter i solariet. Mycket skönt! Jag tränade kring lunch, och det var trevligt att ha det avklarat eftersom jag jobbar ikväll.

Imorrn är det dax för terminens näst sista föreläsning för kom igång-gruppen, och temat kommer att vara stress. Jag är ingen expert på området men har forskat en hel del i ämnet de senaste veckorna och hoppas att jag ska kunna komma med några tips och försöka nå fram till gruppen om hur allvarligt det faktiskt kan gå om man inte tar sina stressymtom på allvar. Kan inte påstå att jag själv är så bra på att aktivt slappna av (som det så fint kallas när man medvetet tränar sig i konsten att slappna av) så vill jag bli bättre, för jag vet att jag själv ibland är rätt stressad, och det är ju totalt onödigt. När jag gick på poweryoga kände jag mig väldigt bekväm med vissa positioner, och jag skulle vilja lära mig mer om just vilopositionerna, för dom var väldigt mysiga och avkopplande. Något man egentligen borde ägna sig åt direkt på morgonen och innan man går och lägger sig på kvällen.


Önskelista!



Om exakt en vecka firar jag min 27e födelsedag, och då är det äntligen dax för mig att önska mig roliga fina saker till mig själv! Jag har dock haft svårare än vanligt att klura ut vad jag önskar mig i år, men några av sakerna är

spikmatta
spinningskor
prennumeration på "Topphälsa" och "Fitness Magazine"
massage
Längdskidor + pjäxor

Önskar mig även trimbord till hundarna och en märktång till kaninerna, men det har jag inte orkat leta reda på bilder till :P

Dag 01 - Om mig

Då ska jag dra igång "utmaningen" på 30 dagar. Första dagen, idag, ska handla om MIG!

Jag tycker om att skriva om mig, så det kan bli långt detta... :P

Jag föddes 6 dec 1983 i Västerås. Jag var mina föräldrars första barn av vad som blev totalt tre, alla flickor. Har alltid gillat djur, något jag inte delar med någon i familjen. Det var länge hästar som gällde, men har också haft kaniner (en i taget) och har alltid velat ha hund, men jag fick nöja mig med kanin. :)

Jag gick samhällsvetenskapliga programmet med inriktning entreprenörskap på gymnasiet, sedan tog jag lite sabbatstid från pluggandet och jobbade på en bokhandel i Västerås. När jag sedan skulle börja plugga så blev det först engelska i ett halvår innan jag flyttade till Umeå och började plugga kost på Universitetet. Pluggade på kostvetenskapliga programmet i ett år, innan jag bytte till idrottsvetenskapliga programmet, som jag läste på i tre år. I April mitt första år i Umeå träffade jag Magnus, och tanken var att han skulle vara en rolig men tillfällig liten sysselsättning vid sidan av studierna. Så blev det inte. Samma höst blev vi ett par, och har varit det sedan dess.

Vi blev båda klara med studierna samtidigt, och efter några månader fick Magnus ett jobb i Luleå, så då flyttade vi dit, i November. På min födelsedag i december friade han och vi gifte oss i Juli 2009. Vi bor fortfarande kvar i Luleå och Magnus jobbar kvar på samma ställe. Jag har fått jobb som receptionist på ett gym, och föreläser även om kost. Jag trivs bra, och är i dagsläget inne på att starta eget. Vi får se hur det går... :P

Nu har jag fått uppfylla min barndomsdröm att skaffa hund, och har faktiskt två hundar av rasen chinese crested powder puff, även kallad kinesisk nakenhund med päls. De är alltså fullt påpälsade och har lång fin päls. Måste badas ofta men är annars väldigt praktiska då de inte fäller! Jag har också renrasiga kaniner som jag avlar på och ställer ut, och det tycker jag är grymt kul.

Magnus och jag har nyligt köpt ett hus tillsammans som vi ska flytta till i början av 2011, och vi ser såklart väldigt mycket fram emot det!

I övrigt så är jag en ganska rak och ärlig tjej som gillar att kramas, träna, umgås med vänner och djur, laga god mat och busa med hundarna. En helt ledig dag så brukar jag försöka träna, umgås med Magnus och ta hundarna på en rejäl promenad. Nu på vintern är de dock inte så förtjusta i att vara ute länge eftersom dom är rätt frusna av sig, men på sommaren så är det desto roligare :)

Jag trivs väldigt bra med mitt liv just nu, även om det kanske inte är helt optimalt att ha sina föräldrar och syskon 100 mil söderut. Men nu ska vi snart hälsa på dem och fira jul med dem, och det ska bli jättekul!

Jag är en liten härmapa...

Ja, alltså. Jag härmas. Hittade denna "utmaning" på Cissis blogg och kopierade den rakt av. Men hon sa att hon gjort detsamma, så jag antar att det är ok...

Hur som helst, det går ut på att man ska blogga om ett speciellt ämne varje dag i 30 dagar. Såhär ser listan med ämnen ut:
Dag 01 – Om mig
Dag 02 – En sak ni inte vet om mig
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Mina syskon
Dag 07 – I min handväska
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Platser jag besökt
Dag 10 – Min första kärlek
Dag 11 – Min dag
Dag 12 – Min bästa vän
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Min barndom
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Så då vet ni vad ni har att vänta framöver. Imorrn får bli dag 01. :)

Första advent!

 

Idag är det första advent! Jag har jobbat hela dagen, och har därför varken hunnit baka, julpynta, dricka glögg eller äta pepparkakor. Men ett litet meddelande skrev jag på svarta tavlan på jobbet som välkomnar våra gäster. Är ingen större konstnär, men nånting tyckte jag vi skulle ha i alla fall. :)

 

Nu ska jag och Magnus äta lite kvällsfika och sedan blir det glögg och pepparkaka innan sänggåendet.


Trött!

Är lite småtrött idag. Jag hade vilodag igår för jag var så slut i onsdags och hade tränat tre dagar i rad. Hade tänkt träna idag men hann inte pga jobb, förberedelse av kaninerna inför utställningen imorrn, och slutligen middag hos svärföräldrarna. Vi åt taccos, hur gott som helst! Lämnade hundarna där eftersom de erbjudit sig att ta hand om dem över natten så jag slipper ta med dem till utställningen imorrn, eftersom Magnus är bortrest över natten.

Imorrn blir det träning men inte av den klassiska typen. Kommer att stå och gå och bära kaniner hela dagen, och efter en sådan utställningsdag är jag alltid heeeelt slut. Och på söndag ska jag jobba hela dagen. Men på måndag blir det vanlig "klassisk" träning igen! :)


Företagsam



Idag har jag varit på möte hos Entreprenörcentrum här i Luleå, som ligger i "Aurorum", ett silverhus (bilden) bortanför Luleå Universitets campus. Jag har diskuterat min företagsidé och fått lite tips och idéer, och framförallt fått veta vad jag ska ta tag i och göra först. Kändes så himla enkelt när jag satt där och pratade med henne, kändes inte alls som en stor grej att starta eget. Men nu när jag sitter hemma i soffan igen så känns det genast större. Men jag ska ändå ta tag i det omgående och se till att detta faktiskt blir verklighet. Känns grymt kul!

Idag!

Idag kom Christoffer hit! Hur kul som helst! Christoffer höll föredrag idag för "min" kom igång-grupp om den viktresa han har gjort. Christoffer har gått ner sammanlagt nästan 50kg och har verkligen blivit superfin! Jag är riktigt glad för hans skull, och föredraget han höll var verkligen gripande och inspirerande. Flera av gruppdeltagarna stannade kvar efteråt för att ställa frågor och berätta om sina egna funderingar, tankar, rädslor och liknande. Jättekul!

 

Nu sitter vi och njuter av varandras sällskap efter en supergod middag som Christoffer lagat åt oss.

Kyckling med bacon och dadlar, med ugnsrostade rotfrukter och en god salsa till. Mmmmm!


Inte enligt planerna...

Ja den som varit uppmärksam kanske har noterat att jag inte följt min planering för den här veckan såhär långt (dvs igår). Jag skulle enligt planeringen ha gått på Yogalates på morgonen och cardio crossfit på kvällen. Men nu var det så att jag tog sovmorgon eftersom jag jobbat så mycket under helgen och var svintrött. Och sedan blev jag sugen på att istället för crossfit gå på bodystep eftersom jag kände att det skulle vara roligare.

Idag blir det inte heller enligt planen. Planen var att köra spin/core efter föreläsningen ikväll, men så får jag besök av en gammal kompis, Christoffer, idag. Han ska föreläsa för min kom igång-grupp om sin livsomställning gällande kost och träning. Och Christoffer ville hellre gå på cardio crossfit kl 16, dvs före föreläsningen idag. Och det går jag ju gärna på. Imorrn blir träningen dock enligt planerna, också då i sällskap av Christoffer. Det blir alltså cardio cirkel följt av spin 45! :)

Euforisk!

Jag sitter i soffan efter kvällsmålet och tittar på UFC och är riktigt lycklig. Den lyckliga känslan har jag haft i lite över en timme nu, ända sedan Bodystep-passet jag var på tidigare ikväll. Jag är lite besviken över att jag inte testat det här passet förut, förra måndagen var första gången jag testade det. Och det är sjukt kul! Jag blev genomsvettig idag, droppade svett på golvet vid plankan på slutet, och det är en så härlig känsla att känna att man kör så hårt att svetten droppar.

Nu ska jag ge den utlovade uppdateringen av helgens träning och lite av käket. :) Från fredag till idag.

Först alltså fredagens Italienska buffe:

Tre olika sorters skinka, hemmagjord pesto, pasta, lite sallad och vitlöksbröd. MUMMA!


Sedan hopp till lördagens träning i gymet med Magnus:

Här kör vi bröst, och jag har ett riktigt "angry-face", så ni ser hur hårt jag tar i! :P


Här min favvoövning för magen. Armarnas grepp om brädan är bara som stöd. Fötterna nära rumpan, inte upp i taket. Och så lyfter man rumpan och drar upp knäna mot hakan.



Här är steg två i samma mag-övring, när man sänker ner rumpan och touchar golvet med tårna. Hela tiden här måste man spänna magen väldigt mycket, ryggen ska INTE lyfta från brädan utan vara pressad ner mot brädan hela tiden, annars kan man allvarligt skada ryggen, och det vill man ju oftast inte. Om ryggen börjar lyfta från brädan i en svank så är man för svag i magmuskulaturen, och då sänker man bara fötterna så lågt man kan utan att ryggen lyfter från brädan. Allt eftersom man blir bättre och bättre på detta kan man sänka fötterna längre ner mot golvet.

Slutligen en måltidsbild från idag:

Marinerade kycklingfiléer i soja, hummerfond, kalvfond, salt, vitpeppar och vitlök. Stekte sedan kycklingen och serverade med en sås gjord på A-fil med curry och lite salt, samt grönsaker. Den som inte redan visste att jag gillar broccoli och majs vet det nu! :P


Uppdatering

Har varit dålig på att skriva i helgen, mest för att jag inte riktigt haft tid. Så här kommer en liten kort uppdatering, så kommer förhoppningsvis lite mer utförligt inlägg ikväll.

Jag och Magnus delade en underbar kvällsmat i fredags, lite Italiensk buffé typ. Olika sorters salami, parmaskinka och så vanlig rökt skinka, samt pasta, egengjord pesto (första gången vi gjorde pesto själva, men det visade sig att vi var bra på det för det blev jättegott!), pärltomater och fetaost. Självklart ett litet glas vitt vin till det :)

Jag hade vilodag i torsdags men planerade träning för fredagen. Men en kompis skulle komma förbi så jag strök den, men sedan missade min kära vän att komma, så jag hade lika gärna kunnat träna.. Jaja, så blir det ibland. Jag och Magnus tränade dock gym igår (lördag), och då körde vi tillsammans igenom ett av hans träningspass som han fått av en av våra instruktörer på StiL. Det var faktiskt riktigt roligt att köra enligt ett bestämt program, och tillsammans med Magnus! Tog lite bilder, de kommer senare...

Igår kväll var vi hos Jakob och spelade poker. Jag kom sist första gången och tvåa andra omgången. Det var riktigt roligt! Blev dock lite onyttigheter, men det var länge länge sedan jag åt något riktigt onyttigt, så det kändes ändå helt ok. Och det hör lite pokerspel till... :)

Sådär då, klockan är 14.30 på eftermiddagen och det är mörkt ute. Inne på StiL lyser värmeljusen och min kopp med varm choklad värmer händerna som annars varit små isbitar... Trevlig helg kära läsare!

Taggar till

Sitter och försöker tagga till lite till träningen ikväll. Fick lite tråkiga nyheter om en kompis och blev otaggad, men nu när det verkar reda upp sig ska jag försöka pallra mig iväg ändå. Hade behövt en liten lista eller något på goda anledningar att träna, eller nåt annat peppande. Får se till att skapa något sådant nästa gång jag är supertaggad!

Vilken morgon!



Idag gick jag upp 6.15 och svepte en mugg med filmjölk. Sedan tog jag ut hundarna, packade träningsväskan och gick iväg till gymet. Dax att testa poweryoga! Yogan började kl 7 och höll på i en timme. Tur att jag känner instruktören väl, hon gav mig några tips innan passet drog igång, som att jag kunde rulla ihop mattan att sätta mig på då vi skulle sitta på knä, så jag inte skulle få ont tex.

Överlag tycker jag att passet var skönt och avslappnande, med en del statisk träning som var jobbig och ansträngande. Jag blev lite anfådd emellanåt, men totalt sett så är inte yoga en träningsform som tilltalar mig särskilt mycket. Jag tyckte om några av övningarna, men skulle hellre göra dem själv hemma i avslappningssyfte.

På vägen hem kände jag mig väldigt avslappnad och skön i kroppen. Det är riktigt kallt ute här i Luleå idag, -18 grader nu på morgonen, och det är så vackert med all vit frost på träden. Kolla bara vad jag gick hem till:


Härlig soluppgång, vacker färg på himlen och som sagt vackra vita träd. Känns som att idag kommer att bli en härlig dag! Ikväll kommer jag köra spin/pump. Det var ett tag sedan jag körde pumpen, och det ska bli jättekul! Har hört rykten om att ny release är på G, så jag vill gärna ta chansen att köra det gamla passet innan det försvinner.

Föreläsning och träning



Idag höll jag föreläsning i motivation tillsammans med Ulrika (bilden). Det var väldigt roligt att få hålla föreläsningen ihop med henne, och hon hade jättebra motivationsredskap för deltagarna. Så jag lärde mig också en del, vilket var super.

Efter föreläsningen så tränade jag spin/core, jätteskönt! Klarade alla core-övningar hela vägen, alla plankor och allt. Nu i veckan eller till nästa ska ju core-passet bytas ut, så det ska bli spännande att se vad det blir för något.

Bodystep en hit!



Träningen blev förstås inte som den var tänkt idag. Pga att jag var tvungen att göra lite ärenden på stan på dagen så skippade jag spin/core mitt på dagen, och tänkte köra poweryoga på morgonen istället. När klockan ringde imorse var jag dock väldigt snabb att ställa in det passet och sov istället vidare. Men jag körde som planerat mitt livs första pass bodystep - och gillade det! Trodde faktiskt inte att det skulle vara så roligt, men det var konstant hopp, upp och ner på brädan, och inte alls så farligt svåra kombinationer etc. Däremot går det snabbt! Ett stort plus är intensiteten, det är pulshöjande och svettigt, precis som jag vill ha det! Så detta var en riktig hit, blir garanterat fler gånger!

Imorrn ska jag hålla föreläsning för kom igång-gruppen i motivation, och efter det blir det spin/core! :)

Planering...

Nu har jag gjort en liten planering av träning kommande veckan och lite till. Ser ut som följer:

Måndag 15/11: 11.00 Spin/core, 17.00 Bodystep
Tisdag 16/11: 19.30 Spin/core
Onsdag 17/11: 07.00 Poweryoga, ev 18.30 Spin/pump
Torsdag 18/11: vilodag
Fredag 19/11: 16.00 Spin/core
Lördag 20/11: ca 20.00 crosstrainer + gym
Söndag 21/11: vilodag

Måndag 22/11: 07.30 Yogalates, 19.00 Cardio crossfit
Tisdag 23/11: 19.30 Spin/core
Onsdag 24/11: 11.00 Cardio cirkel, ev 12.00 Spin 45

Då har jag på 10 dagar fått in alla de fyra pass jag har kvar att testa av StiLs utbud (Bodystep, poweryoga, yogalates och cardio cirkel). Det är en hård träningsperiod jag har planerat in, och det enda som ska få sabba den är om vi ska flytta mitt i alltihop. Vi vet ännu inte när vi ska få flytta till huset vi har köpt. Allt vi vet är att vi flyttar in senast 3 januari. Blir vi av med lägenheten tidigare så flyttar vi till huset tidigare. Det är allt vi vet. Och vi hoppas att vi ska få flytta tidigare, vi är rejält taggade på det nu!

Har för övrigt lite lätt träningsvärk i benen från crossfiten igår. Det var ovanligt mycket ben på passet igår, och jag tog verkligen i. Har ganska veka ben annars, men jag kämpade och fixade det mesta! Jättekul!

Cardi crossfit-fredag!

Idag har jag varit på Cardio Crossfit och tränat. Fredagspasset kl 11 är jätteroligt och stationerna är omväxlande. Som ni som läser den här bloggen säkert har förstått vid det här laget så har jag fastnat för den här träningsformen. Det är skitkul!

Snart är dock terminen slut, och jag hade ju i uppdrag att testa alla pass på StiL som jag inte redan provat. Jag är helt klart närmare målet, men jag är ju inte där än! Har kvar några pass, nämligen:

Cardio Cirkel
Poweryoga
Yogalates
Bodystep

Utöver dessa pass har jag inte heller testat mamma-barn-gympa, men det kommer jag av naturliga skäl inte göra heller... :P

Så från och med nu så ska jag anstränga mig för att komma iväg på dessa pass. Av dessa pass tror jag att jag kommer gilla Cardio Cirkel mest, och jag tror jag kommer gilla Poweryoga minst. Eller Yogalates. Jag blir så himla rastlös på sådana lugna pass som det inte är så mycket GO i, jag vill ju helst komma in på ett pass, få hög puls och köra järnet. Men jag har ju lovat att jag ska testa, och jag vill verkligen veta vad det är för något när kunderna frågar om passen!

Nu ska jag dra igång min eftermiddag, blir lite småfix innan jag ska iväg till jobbet.


Trött kväll

Oj, nu är jag helt slut! Har gått upp tidigt (åtta) idag och jobbat i nästan åtta timmar. Phu! Är inte van! Och efter utbildningen igår hade jag ju velat ha det lite lugnt idag. Men det har varit kul och trevligt på jobbet ändå. Älskar att jobba dag, då har man ju kollegor för omväxlings skull, inte som på kvällen där man sitter ensam när det inte kommer några kunder.

Hur som helst så får jag sovmorgon imorrn. Skulle ha varit hundvakt åt svägerskans hund men det blir inget av med det. Måste erkänna att det ska bli ganska skönt att få sova ut! Ska sova tills jag vaknar, och förhoppningsvis blir det inte längre än till ca nio-tio, så kan jag gå på cardio crossfit kl 11.


Syster...



Åh, saknar systrarna... Den ena har precis hälsat på den andra i Mexico, och jag önskar att jag hade kunnat följa med!! Bjuder på en bild som jag lånat från http://jusefinlouice.blogg.se/ som föreställer mig och lilla lillasyster Josse i omklädningsrummet på StiL. Vi skulle precis träna Cardio Crossfit (eller hade vi redan tränat där? Tror inte det...), och det var så himla kul! Inte bara att träna me Josse utan också att ha henne och föräldrarna här. Längtar sjukt mycket tills Malin är i Sverige och jag kan ringa BILLIGT när jag vill. Hade faktiskt en grej som hände idag som jag velat prata med henne om, som varit PERFEKT att berätta för Malin och ingen annan. Men det gick inte... :(

Hur som helst, saknar båda mina systrar grymt mycket. Josse får jag iaf se till jul, och Malin kort därefter hoppas jag! :)

Utbildningsdag



Idag har jag varit på en kurs i värdskap, alltså att vara en god värd, och i "konsten att få folk att känna sig välkomna". Det var en intressant kurs och vi fick diskutera och snacka ihop oss om vad vi tyckte var viktigt i ett värdskap osv. Det var genom jobbet på StiL som jag fick gå kursen eftersom jag jobbar i receptionen där. Tycker det är jätteroligt att få förmånen att utbilda sig via jobbet. Det är som en bekräftelse i sig, att man är villig att satsa pengar på mig och så.

Bilden ovan då? Jo, den visar lite vad deltagarna på kursen ville uppfattas som. Varje deltagare fick sätta streck efter tre egenskaper, och de populäraste blev "kunniga", "trevliga" och "engagerade". Jag valde att dra streck vid egenskaperna "kunnig", "glad" och "lyhörd", för det är så jag helst uppfattas. Sedan skadar det ju såklart inte om man förknippas med flera positiva egenskaper förstås!

Skön kväll

Föreläsningen jag höll ikväll gick bra, jag drog inte över tiden och deltagarna ställde frågor vilket jag tycker är jättekul! Det ger en känsla av att de är intresserade av vad jag pratar om, vilket jag såklart hoppas eftersom dom har anmält sig till detta och vill göra en förändring i sina liv.

Nu lite senare på kvällen så ligger jag i soffan och slappar med Magnus och hundarna. Riktigt skönt att ha en sådan kväll!


Seg i kolan

Igår var jag och tränade, och det var jättekul! Körde spin/core och körde riktigt hårt på båda delarna. Snart ska corepasset bytas ut mot ett nytt (alla instruktörer på StiL kör samma corepass) och då blir det nya utmaningar! Härligt!

Tyvärr kände jag mig seg i huvudet igår kväll på jobbet, och känslan sitter kvar idag. Kände mig tjock och öm i halsen imorse, så det verkar som att det är en förkylning på G. Jättetrist med tanke på att jag hade planerat spinpump imorrn, och såg verkligen fram emot det. Men vill inte utmana ödet, så nu blir det lite vila och ta det lugnt istället.

Ikväll kör jag föreläsning nr 2 för "min" kom igång-grupp på jobbet. Blir träning och kost i samband med träning. Ska bli jättekul. Och imorrn ska jag på utbildning på jobbet hela dagen. Hoppas att det är givande, annars kommer det nog bli en seg dag...

Vinter!



Åh, det är så himla härligt med snö! Nu har det snöat här hela helgen och det är jättemysigt ute! Älskar hundpromenaderna! Bilden ovan är tagen inne i stan i fredags kväll när jag var på väg hem från Bishops Arms efter en liten öl. Jo, jag vet att jag inte skulle dricka alkohol före jag nått min målvikt. Att jag LOVADE. Men det sket sig. Däremot dricker jag inte så mycket, nåt glas vin eller öl ibland bara... :)

Idag skulle jag ha testat Aerobics styrka kl 17, men jag hann inte. Började bada hundarna kl 15 och skulle hinna med båda två före träningen. Det gjorde jag inte. Aya var så full i tovor att det tog över en halvtimme att kamma ut bara henne. Har lite dåligt samvete för jag hade pratat med instruktören om att komma på hennes pass, och så dök jag inte upp. Men jag får förklara för henne.

Efter att jag var klar med hundarna så tog jag en längre promenad på 45 minuter istället för träningen. Så härligt! Klar frisk luft, svalt väder och vacker vintermiljö!

Ny vägning



Igår morse vägde jag mig och äntligen visade vågen lite mindre än vanligt. Är alltså nere på 69kg. Är mycket nöjd!

Igår tränade jag spinpump och idag core 30 min och sedan bodypump. Magövningarna i slutet av bodypumppasset var riktigt tunga efter att ha kört core innan! Inte det ideala upplägget kanske, men ville utmana mig lite... Hade egentligen tänkt köra lite andra pass tidigare på kvällen men dom var fullbokade. Så går det om man är sent ute...

RSS 2.0