Lugnet efter stormen


Snyggaste vätskekontrollerna ever!


Så är den stora löparhelgen över, och det känns förstås skönt att allt jobb och slit är över, och jag äntligen kan gå över på sommarhjärnan. Samtidigt känns det lite tomt, det var över så snabbt i år när vi la Vår Ruset och Stadsmaran dagarna efter varandra.

Jag hade som sagt ansvar för vätskestationerna, och vilka snygga vätskekontroller det var med våra nya blåa plakat som prydde borden. Alla funktionärer jag fick jobba med, både på Vår Ruset och Stadsmaran, var trevliga och jobbade duktigt, vilket gjorde mitt jobb lättare. Vädret var helt super för oss funktionärer, soligt och fint, men för löparna var det förstås varmt och svettigt. Vi fick dela ut mycket vatten!


Vår Rusets start i fredags




Fin utsikt sista sträckan på Vår Ruset

Tävlingsdax


Nummerlappsutdelning


Nu är det som allra mest busy på jobbet, eftersom vi till helgen anordnar både Vår Ruset (särskrivningen är Vår Rusets, inte min!) imorrn (fredag) och Luleå Stadsmara på lördag. Det är fullt upp med förberedelser, och i receptionen där jag jobbar mycket handlar det mycket om att svara på frågor från folk som ringer, samt lämna ut nummerlappar till löparna. Det är faktiskt riktigt roligt! Blir inte så mycket träning dessa dagar, jag har fullt upp med annat, men det får jag ta igen nästa vecka. Kanske får jag tid att träna i eftermiddag, men först ska jag leta reda på lite prylar i förrådet och spana in placeringen av vätskestationerna. I eftermiddag ska också släp med bord till vätskestationerna packas.

Benträning!


Tråkiga multi-hip är plötsligt min favvo!

Bestämde mig igår för att trots mina dumma knän (som ändå börjar bli bättre, hurra!) så går det att träna ben! I maskinen som brukar kallas för multi-hip så kan benen tränas utan att patellasenan belastas alls! Jag körde alla 4 övningar som bilden ovan visar, och sedan körde jag även hamstring curl på pilatesboll, och den kändes! Lovely!

Avslutade förstås med min rehabövning, men min sjukgymnast pratade sedan om att eventuellt lägga till lite andra benövningar till min rehab, och jag hoppas verkligen det blir så! Ska boka in en tid med henne snarast möjligt för att få se vad hon säger. Kommer säkert få fortsätta med mina excentriska knäböj, men att få lägga till fler övningar vore skitkul, att äntligen få använda benen i koncentrisk träning! *hoppas*

Idag har jag i alla fall lite småmysig träningsvärk i baksida lår efter gårdagens övningar. Hoppas på att ha detsamma i bröstmusklerna imorrn efter gympasset jag och Jakob körde idag. Nu har vi strukturerat upp träningen lite mer, så det är mer struktur, och det känns roligt. Utöver de 4 gympassen i veckan jag planerat att köra med Jakob, så kommer jag försöka köra konditionsträning också. Håller mitt spinningpass i några veckor till, sedan får vi se hur det ser ut över sommaren. Om sjukgymnasten ger klartecken så vill jag börja löpträna lite. Håller tummarna!

Instruktörskväll och kanotpolo


StiL-instruktörer in action


Igår var det terminsavslutning för alla gruppträningsinstruktörer på StiL. Vi började med gemensam middag, där våra "bossar" fixat jättegod mat med räkor, fläskfilé och potatisgratäng. MUMMA! Sedan fick vi smarrig efterrätt och lekte en lek där vi skulle beskriva och gissa kändisar. Eftersom det var min första termin som instruktör denna termin, så var allt nytt för mig så de andra fick förklara lekreglerna lite för mig. Men det var riktigt roligt.

Sedan var vi några frivilliga som valt att prova kanotpolo med StiLs kanotpololag. Jag visste väldigt lite om kanotpolo innan, och var lite skeptisk, men nu vet jag lite mer! Det var superkul, och jobbigt! Det var rätt svårt att manövrera kanoten i vattnet precis så som jag ville, mellan de andras kanoter och så, men det gick rätt bra ändå och mitt lag vann! Vi avslutade med en stafett där mitt lag också vann. Vi blev klara rätt sent, så idag är jag trött och dessutom ganska mör i kroppen efter att ha använt den på ett helt nytt sätt, men det var det absolut värt!

Vi fick också reda på att Luleå har några av de bästa kanotpolospelarna i hela landet, alla i laget utom en är med i landslaget. Häftigt! StiLs kanotpololag har vunnit SM i kanotpolo 6 år i rad. Rätt tufft :)

Lyxxig tisdag


kaffescrub


Idag har varit en superskön dag! Har haft det rätt lugnt och avkopplat på jobbet, testat nytt träningspass (cirkel) med Camilla och gänget, vilket var skoj trots att jag inte kunde göra alla övningarna. Tyvärr är benövningarna ofta pulshöjande övningar, så jag fick inte upp pulen och kände mig inte helt färdig, som jag brukar vilja göra efter ett träningspass. Meeen jag tog ju ut mig till 110% igår på spinningen, och man måste ju kanske inte ta ut sig maximalt varje dag... Hur som helst, efter cirkelträningen så körde jag min rehabövning (börjar bli redigt less nu, men det är bara att bita ihop, jag märker redan skillnad, wohoo!) och superset på triceps. Sved mysigt i de stackars armarna, me like :)

Efter lite mer jobb så avslutade jag dagen med en kaffescrub på www.lyxx.se, som jag fått i julklapp av Jakob och äntligen lyckats hitta en tid som passade i mitt schema. Helt underbart var det! Jag ääälskar att bli kliad på ryggen (min sambo kan vittna till det), och detta var nästan detsamma fast länge, och över hela kroppen. Fantastiskt! Efter skrubben fick jag duscha och sedan smordes jag in med en mjukgörande body creme, och den biten var som en kort helkroppsmassage. Helt super! Tack älskling! <3

Nu på kvällen har jag bara tagit det lugnt och slappat med Jakob, och strax är det dax att krypa ner under täcket. Ska upp och träna imorrn före jobbet. Har inte bestämt vad än, får se när jag kommer dit :)


Vintern ger inte upp utan en fajt


Utsikten från vår balkong i morse


Jag ville ju verkligen verkligen inte tro väderprognosen i veckan, som för helgen visade att vi skulle få snö här i Luleå idag. Det har ju varit superfint väder flera dagar i rad, och så är det ju dessutom maj! Då kan det ju inte snöa! Men snö var precis vad jag såg när jag tittade ut genom fönstret i morse. Stora tunga flingor (sådana som jag vintertid tycker är så himla fina, men som inte alls passar nu) föll sakta från himlen utanför och gav oss vita tak och vita gräsmattor igen. *suck* 
Yr.no lovar uppehåll imorrn, till och med sol på eftermiddagen, men min iPhone visar snöblandat regn. iPhone brukar ha kass koll, medan Yr.no faktiskt brukar vara den mest pålitliga vädersajten (trots att den är norsk... :P ), så jag hoppas att det ska vara så även imorrn. Håller också tummarna för att min sambo ska vilja övningsköra med mig imorrn om det nu blir schysst väder. Hoppas hoppas hoppas...

Idag ska vi på vårmässa i Arcushallen här i Luleå. Passar ju fint nu när vintern visar att den inte ger upp för våren utan en fajt! Förhoppningsvis kan vi på mässan få lite roliga tips och ideer om trädgården till sommaren, och så vore det skoj att få provsmaka lite mat och sånt också. Innan vi tar oss till mässan ska jag göra ett välbehövt stopp hos frisören. Mitt hår är långt och står åt alla håll, så det är dax att röja upp lite på skallen. Jag gillar min nya frisör (bytte frisörsalong från Lyxx till Nikita Hair när min frisör på det förstnämnda stället började klippa mig i lite pojkliknande frisyr. Tyckte det kändes bättre att helt byta salong då, än att byta frisör på samma ställe. Dessutom var man tvungen att boka tid så himla långt i förväg där. Me no like. Men nya stället gillar jag. Och min nya frisör, hon är jättesöt och duktig :)

Nytejpad


Nytejpade knän


Dags för besök hos sjukgymnasten igen, som konstaterar detsamma som jag har gjort; smärtan i knäna avtar. Jag känner fortfarande av att gå uppför trappor ibland, och det gör ont att massera senorna och det gör lite ont ibland att göra mina övningar, men massagen gör inte lika ont som den gjorde i början. I helgen hade min sjukgymnast varit på tejpkurs, så jag fick en ny tejpning på knäna. Får se hur den känns jämfört med den gamla, men min sjukgymnast verkade positiv, eftersom hennes tejpning av mina knän såg ut "precis som på bilderna". Hon är så söt :) Just nu känner jag bara att jag har mer tejp, men förhoppningsvis har ju den nya tejpningen även andra effekter. :)

Helgen har varit extra lång denna gång, vilket för min del har inneburit att jag kunnat övningsköra på mc en del. Underbara sambo <3 Det gick jättebra att köra igår, och jag körde ner till macken och vi tankade båda hojjarna. Vill ut och åka igen. NU!!

RSS 2.0