Ölsill

1 burk 5-min-sill
1 morot i skivor
1 rödlök i ringar
svartpepparkorn
grovmald kardemumma
nejlikor
öl

Skiva morot och lök. Skär sillen i bitar. Varva sill, morot, lök och kryddor. Fyll upp burken med öl. Låt stå minst 1 dygn.

Denna öl gjorde Magnus inför påsk i år, och han använde sig av ett julöl som han själv gjorde före jul (2010). Han använde sig dock inte av kardemumma eller nejlikor nu till påsk, för att slippa få en "julsill".



Receptet hämtat från ölbloggen Tour Trappist. Inlägget med just detta recept finns här.

Kommentarer
Postat av: Magnus

En annan anledning att jag inte hade nejlikor och kardemumma var att julölen redan var ganska julkryddad

2011-04-21 @ 08:10:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0