Ta ut sig på längden


Längdskidor känns lite som en fluga på väg tillbaka. Mycket tack vare våra hjältar i TV-rutan säkerligen, senaste stjärnan är ju Charlotte Kalla (http://kallabloggen.blogspot.com/) som med sitt sprudlande humör och sina snabba ben är många unga tjejers idol. Superkul! Längdskidor är ju en helt perfekt träningsform som kombinerar en skön naturupplevelse med träning på precis den nivån man önskar. Man kan ta det riktigt lugnt, åka med vänner och stanna på vägen för att fika och njuta av naturen. Eller så kör man stenhårt och svettas riktigt rejält. Du anpassar helt enkelt intensiteten så att den passar just dig.

Längdskidor är superenkelt att träna, för oavsett om du är duktig eller total nybörjare så kan du bli rejält svettig av den här träningsformen om du så önskar. Billiga skidor hittar du på www.blocket.se, och passar inte den här träningsformen så kan du lika snabbt sälja dem där igen.

Den vanligaste tekniken vid längdskidåkning är diagonalgång som är en klassisk stil, och det är ungefär promenad eller löpning fast på skidor. Känslan ska vara att du är lätt framåtlutad, vikten ska alltså ligga på det främre benet som är rakt. Du pendlar armarna fram och tillbaka, främre armen ska fram, inte upp, vilket gör att staven sätts i marken med en lutning bakåt, inte rakt. Detta gör armen starkare och man får mer fart framåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0